بهسازی لرزه ای، Seismic Rehabilitation

بهسازی لرزه ای، Seismic Rehabilitation

بهسازی لرزه ای، Seismic Rehabilitation

ارتقا و بهبود عملکرد لرزه‌ای سیستم‌های سازه‌ای آسیب‌پذیر در مناطقی که دارای پتانسیل لرزه‌خیزی زیاد می‌باشند، یکی از مهمترین روش‌ها برای کاهش تلفات احتمالی جانی و مالی ناشی از زلزله می‌باشد. بهسازی و ارتقای عملکرد لرزه‌ای ساختمان‌های آسیب‌پذیر را می‌توان به دو فاز تقسیم کرد: ترمیم و تقویت

  • ساختار‌های آسیب دیده ناشی از زلزله
  • ساختارهای آسیب‌پذیر، که هنوز زلزله شدید را امتحان نکرده‌اند.

در دو دهه‌ی گذشته روش‌های مختلفی برای تقویت و بهبود عملکرد لرزه‌ای سازه‌ها، توسعه یافته و مورد استفاده قرار گرفته است.
در تقویت سیستم سازه‌ای، پیوستگی و عملکرد یکپارچه عناصر و قطعات اضافه شده با عناصر موجود نقشی اساسی در ایمنی ساختمان تحت تلاش‌های ناشی از زلزله دارد. با توجه به اینکه در هنگام رخداد زلزله عناصر سازه‌ای در معرض تلاش‌های رفت و برگشتی قرار می‌گیرند، لازم است عناصر اتصال و رابط بین اعضا موجود و اضافه شده به منظور تقویت، طراحی مناسبی برای انتقال تلاش‌ها و کنش‌های رفت و برگشتی داشته باشند.

در ابتدا باید هدف از انجام عملیت بهسازی را مشخص نمود؛ سطوح عملکرد، سطوح خطر پارامترهای موثر در هدف هستند.

سطوح عملکرد اجزای سازه‌ای شامل چهار سطح عملکرد اصلی ( سطح عملکرد ۱: قابلیت استفاده‌ی بی‌وقفه، سطح عملکرد ۳: ایمنی جانبی، سطوح عملکرد ۵: آستانه ی فروریزش ، سطح عملکرد ۶: لحاظ نشده و دو سطح عملکرد میانی ( سطح عملکرد ۲: خرابی محدود، سطح عملکرد ۴: ایمنی جانی محدود) است.
سطوح خطر زلزله به صورت دوره بازگشت و یا احتمال وقوع در طول عمر مفید سازه تعریف می‌شوند. بنابر این، سطوح خطر در واقع طبقه بندی شدت زلزله بوده که در نشریه ۳۶۰ تعاریفی از سطوح مختلف خطر ارائه شده است.
با تلفیق سوح عملکرد و سطوح خطر زلزله، هدف عملکردی یا همان هدف بهسازی تعریف می‌گردد که دسته بندی آن به صورت زیر خواهد بود:

  • بهسازی مبنا: ایمنی جانی برای زلزله سطح خطر ۱
  • بهسازی مطلوب: در اینجا علاوه بر حفظ ایمنی جانی در سطح خطر ۱، سطح آستانه فروریزش برای زلزله سطح خطر II نیز تامین می‌گردد.
  • بهسازی ویژه: در این نوع بهسازی، سطوح عملکرد بالاتری نسبت به سطح عملکرد بهسازی مطلوب مورد بررسی قرار می‌گیرد.

منبع: بهسازی لرزه ای ساختمان های موجود، نویسنده: بهرام بهشتی اول

فیلم

مقالات تحلیلی

اخبار

انتشارات

ورکشاپ های تخصصی

محصول

پرسش و پاسخ

عکس کاربر
4 پاسخ
برای مدلسازی یک قاب دو بعدی در etabs آیا حالات بار و ترکیبات بار زلزله همانند حالات سه بعدی تعریف می شود؟
ادامه سوال: بار زلزله در هر دو جهت x و y تعریف می شود؟ اثر پیچش اتفاقی در هر دو جهت تعریف می شود؟
عکس کاربر
3 پاسخ
تعيين پارامترهای میراگر ویسکوز برای اعمال در نرم افزار
با سلام . من روی موضوع بررسی سطح عملکرد قاب های بتن مسلح مجهز به میراگر ویسکوز کار میکنم . و چون نمیخوام زیاد وارد مسایل ریاضی و معادلات طراحی میراگر ها بشم . میخوام از طریق ازمون خطا یک میراگر معرفی کنم و سپس نیرو های محوری ماکزیمم میراگر را برداشت کنم و سپس از یک کاتالوک اماده از میراگر های موجود میراگ متناسب با سازه را انتخاب کنم . اما در برداشت و بدست اوردن و محاسبه پارامتر های میراگر که باید به نرم افزار سپ 2000 معرفی کنم مشکل دارم از جمله توان میراگر (a) و سختی میراگر و ضریب میرایی میراگر . اگر ممکن هست خواهش میکنم به من کمک کنید . حتی اگر کاتالوگ مناسب در این مورد در دسترس دارید یا اینکه منبع خاصی سراغ دارید معرفی کنید.
عکس کاربر
3 پاسخ
تفاوت های طراحی غیر خطی در asce41-13 با asce41-17؟
سلام - تفاوت های طراحی غیر خطی در asce41-13 با asce41-17 چیست؟ایا تغییراتی داشته یا نه؟
عکس کاربر
1 پاسخ
مشکل در تحلیل پوش اور
با سلام خدمت شما دوستان من در ایتبس سازم رو به صورت خطی تحلیل و طراحی کردم و الآن قصد دارم اون رو به صورت غیرخطی و پوش اور تحلیل کنم. مفصل پلاستیک ها رو اختصاص دادم. الگو های بار ثقلی و جانبی رو هم تعریف کردم. اما وقتی ران آنالایز می کنم تا نیمه ی مسیر میره و بعدا متوقف میشه و فقط زمانش میگذره ولی Analyze Complete نمیده. کسی میدونه مشکلش چیه؟؟؟
عکس کاربر
0 پاسخ
درخواست صحت‌سنجی مقاله مرتبط با بهسازی لرزه‌ای
سلام درخواست صحت‌سنجی مقاله مرتبط با بهسازی لرزه‌ای را دارم آیا در این زمینه کسی میتواند کمکم کند؟
عکس کاربر
0 پاسخ
بارگذاری بار زلزله در قاب دو بعدی

در قاب دو بعدی xz نیرو زلزله را در چند جهت باید وارد کرد؟

عکس کاربر
1 پاسخ
پوش اور پل
سلام دوستان بنده رو پایان نامه با موضوع پوش اور پل کار میکنم میخواستم ببینم از دوستان کسی هست تو پوش اور پل تجربه داشته باشه؟
عکس کاربر
0 پاسخ
نحوه اختصاص مفصل فایبر به دیوارهای برشی چگونه است؟
در تعریف مفصل فایبر به دیوارهای برشی بایستی دو مفصل تعریف شود، یکی برای مقطع بتنی و یکی برای میلگردها. مشخصات مفصل میلگردها بایستی به چه صورت باشد؟ در صورت انتخاب گزینه specified rebar layout تنظیمات باید چطور تعریف شود؟

مشاوران این تخصص

کاربران

اشتراک در RSS - بهسازی لرزه ای، Seismic Rehabilitation
بالای صفحه