نظارت

نظارت

نظارت

آزمون‌‌های نظام مهندسی در رشته مهندسی عمران سه صلاحیت به شرح زیر دارد:

  • آزمون نظام مهندسی عمران نظارت
  • آزمون نظام مهندسی عمران اجرا
  • آزمون نظام مهندسی عمران محاسبات 

در صورت قبولی در آزمون نظارت، شرایط لازم جهت دریافت پروانه اشتغال به کار مهندسی در زمینه نظارت برای شما فراهم می‌شود و شما بعد از عضویت در سازمان نظام مهندسی به عنوان مهندس ناظر سازه می‌توانید در این زمینه فعالیت کنید.

وظایف مهندس ناظر سازه

توانایی تحلیل نقشه‌ها

مهارت نقشه‌خوانی از مهارت‌های ابتدایی و ضروری برای یک مهندس عمران هست. برای هر ساختمان ۴ دسته نقشه تهیه میشود:

برای مهندسین عمران و معماری، نقشه‌های سازه و معماری اهمیت بیشتری دارد.

آشنایی با نحوه گزارش‌نویسی و متون حقوقی

نامه‌نگاری اداری و نوشتن متون حقوقی از مهارت‌های مهمی است که به آن پرداخته نمی‌شود. یکی از حساس‌ترین متون حقوقی، گزارشات نظارت ساختمان است. تنها ابزار قانونی مهندس ناظر برای اینکه بتواند، وظیفه‌اش را انجام دهد، گزارشاتی است که به شهرداری ارسال می‌کند.

یک گزارش خوب می‌تواند در شرایط بحرانی، یک مهندس ناظر را از جریمه و مجازات تبرئه کند. بر عکس یک گزارش بد و ناقص می‌تواند بسیار برای مهندس ناظر، گران تمام شود. پس در  نوشتن گزارش باید بسیار دقت کرد. متن گزارش یک متن حقوقی هست که تک تک کلمات آن بار معنایی دارند. تا زمانی که اتفاقی رخ نداده است، کسی چندان به آن اهمیت نمی‌دهد. کافی است یک اتفاق بیافتد، یک تخلف روی دهد. آن وقت تک تک کلمات گزارش نظارت بر ساختمان اهمیت پیدا می‌کند.

آشنایی با قانون کار و روابط بین کارگران، پیمانکاران و کارفرمایان

عملیات ساخت و ساز در یک ساختمان، به دست پیمانکاران و کارگران ساختمان و زیر نظر کارفرما انجام می‌گیرد. بسیار از تخلفات ساختمانی مربوط به همین حوزه است. از وظایف مهندس ناظر ساختمان آشنایی با قانون کار است.

آشنایی با انواع خاک و شناسایی خاک‌های ناپایدار

شناخت خاک، بسیار در تصمیم‌گیری و کنترل پروژه تاثیرگذار است. البته شناخت خاک در گودبرداری‌های عمیق کافی نیست. باید از ابزارهای کنترل و پایش گود نیز استفاده کرد.  

 مهندس ناظر ساختمان باید، ارزیابی مناسبی از وضعیت خاک و گودبرداری داشته باشد. تصمیم گیری در خصوص پایداری سازی گود منوط به ارزیابی درست وضعیت خاک و گود است.

اجرای سازه نگهبان و مهاربندی دیواره‌های گودبرداری‌شده

اجرای سازه نگهبان نیز یکی از بحث‌های مرتبط با گودبرداری است. گودبرداری‌های غیر اصولی و بدون سازه نگهبان، ممکن است باعث آسیب دیدن ساختمان های مجاور و حتی تخریب یا ریزش گود شود.

 بررسی ساختمان‌های مجاور از لحاظ ترک‌خوردگی و شرایط مخاطره‌آمیز از وظایف مهندس ناظر ساختمان است. مهندس ناظر باید مرحله به مرحله ساختمان‌های مجاور را بررسی کند و در صورت مشاهده علائم ترک‌خوردگی یا نشست سریعا عملیات را متوقف و اقدامات پیش‌گیرانه را انجام دهد. در شرایط بحرانی، ساختمان همسایه باید تخلیه شود تا خطر جانی ساکنان را تهدید نکند.

از اهم وظایف مهندس ناظر ساختمان، کنترل اجرای صحیح سازه نگهبان است. متداول‌ترین شکل اجرای سازه نگهبان، سازه نگهبان خرپایی است.

توجه داشته باشید که موضوع گودبرداری و اجرای سازه نگهبان، حساس ترین مرحله اجرای ساختمان است.

منابع آزمون نظارت سال ۹۷

  • قانون نظام مهندسی و كنترل ساختمان و آیين‌نامه‌های اجرایی آن (۱۳۹۰) و تصويب نامه شماره ۱۶۰۲۷۷/ت۵۲۶۶۰ ه‌ مورخ ۵/۱۲/۹۴ هيئت وزيران در مورد اصلاح موادی از آئين‌نامه اجرایی قانون و نظام‌نامه رفتار حرفه‌ای اخلاقی در مهندسی ساختمان
  • مبحث اول (تعاريف)- (۱۳۹۲)
  • مبحث دوم (نظامات اداری)- (۱۳۸۴)
  • مبحث پنجم (مصالح و فرآورده‌هاي ساختمانی)- (۱۳۹۶)
  • مبحث ششم (بارهای وارد بر ساختمان)- (۱۳۹۲) به همراه غلط‌نامه مربوطه
  • مبحث هفتم (پی و پی‌سازی)- (۱۳۹۲)
  • مبحث هشتم (طرح و اجرای ساختمان‌های با مصالح بنایی)- (۱۳۹۲)
  • مبحث نهم (طرح و اجراي ساختمان‌های بتن‌آرمه)- ويرايش چهارم، چاپ دوم به بعد(۱۳۹۲) به همراه غلط‌نامه مربوطه
  • مبحث دهم ( طرح و اجرای ساختمان‌های فولادی)- (۱۳۹۲) به همراه غلط‌نامه مربوطه
  • مبحث يازدهم (طرح و اجرای صنعتی ساختمان)- (۱۳۹۲)
  • مبحث دوازدهم (ايمنی و حفاظت كار در حين اجرا)- (۱۳۹۲)
  • مبحث بيست و يکم (پدافند غيرعامل)- (۱۳۹۵)
  • مبحث بيست و دوم (مراقبت و نگهداری از ساختمان‌ها)- (۱۳۹۲)
  • آئين‌نامه طراحی ساختمان‌ها در برابر زلزله ( استاندارد ۲۸۰۰) ويرايش چهارم (به همراه اصلاحیه مربوطه)
  • راهنمای جوش و اتصالات جوشی در ساختمان‌های فولادی (بخش‌های نظارت و اجرا)- (۱۳۹۰)
  • تحليل سازه‌ها و طراحی سازه‌های فولادی و بتنی (در حد اطلاعات دانشگاهی و كلی)
  • روش‌ها و جزئيات اجرایی ساختمان
  • گودبرداری و سازه‌های نگهبان
  • مقررات، قوانين و ضوابط حقوقی و انتظامی مرتبط با ساخت و سازها

منبع: neginomran، دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان

فیلم

مقالات تحلیلی

اخبار

ورکشاپ های تخصصی

دوره

محصول

آگهی استخدام

استخدام سرپرست کارگاه (گچساران-آقا)

  • دارای مدرک حداقل لیسانس در رشته های مرتبط با مهندسی(عمران، برق و مکانیک)
  • حداقل 8 سال سابقه سرپرستی کارگاه (سیویل، پایپینگ، اجرا مکانیکال)
  • توانایی پیگیری و تأمین تجهیزات محل کارگاه نظیر دفاتر کار، انبارها و غیره بر اساس قرارداد با کارفرما
  • نظارت و کنترل مستمر بر چگونگی انجام کار تأمین کنندگان و پیمانکاران در محل کارگاه مطابق با قراردادهای منعقده
  • توانایی برگزاری جلسات فنی با کارفرما، مشاور، تأمین کنندگان و پیمانکاران در جهت حل مشکلات اجرایی در برنامه زمانبندی پروژه
  • آشنائی کامل با قوانین اداره کار و تأمین اجتماعی

 

استخدام سر ناظر

ترجیحا دارای تجربه سایت های صنعتی و ساختمانی با حداقل ۲۰ سال سابقه

استخدام ناظر ابنیه و سازه (۲ نفر)

۱۰ سال سابقه کار (ترجیحا پروژه های صنعتی)

پرسش و پاسخ

عکس کاربر
7 پاسخ
شرایط شرکت در آزمون ورود به حرفه
سلام. 4سال از اخذ مدرک کارشناسی من میگذرد ولی به تازگی از مقطع کارشناسی ارشد فازرغ ااتحصیل شده ام. سوال من این است که میتوانم با توجه به اینکه 3 سال از اخذ مدرک کارشناسی گذشته است، در آزمون های ورود به حرفه شرکت کنم؟ یا باید از زمان اخذ مدرک ارشد هم دوسال بگذرد؟ اگر این امکان برای من با توجه به شرایط ذکرشده، برای شرکت در ازمون های ورود به حرفه مهندسی وجود داشته باشد، اینکه با مدرک کارشناسی این آزمون را شرکت کنم (یعنی سه سال از مدرک کارشناسی گذشته باشد) نسبت به اینکه با مدرک ارشد این در این آزمون شرکت کنم، تاثیری در نتیجه خواهدداشت یا خیر؟ با تشکر
عکس کاربر
3 پاسخ
مدت زمان لازم برای خواندن و قبولی در آزمون نظارت چقدر هست؟
سلام دوستان امکانش هست راهنمایی بفرمایید که مدت زمان لازم برای خواندن و قبولی در آزمون نظارت چقدر هست؟ با توجه به اینکه زمان احتمالی برگزاری آزمون اواخر بهمن اعلام شده است. ممنون از راهنمایی شما
عکس کاربر
1 پاسخ
بودجه بندی زمانی مناسب برای آمادگی آزمون نظام مهندسی
سلام به مشاوران محترم، من کارمند هستم و تا ساعت ۵ سرکار هستم، نیاز به مشاوره و راهکار مناسب و برنامه ریزی زمانی دارم،کلاس آنلاین رو هم تو نمایشگاه ساختمان هفته قبل ثبت نام کردم.
عکس کاربر
4 پاسخ
مدت زمان لازم برای مطالعه ازمون نظام مهندسی
سلام و خسته نباشید بنده برای ازمون نظام مهندسی اجرا و نظارت امسال میتوانم ۲ ماه وقت صرف کنم...برای همین به نظرتون روزانه چقد مطالعه داشته باشم؟ این مدت زمان خوبی برای موفقیت میتواند باشد؟ باتشکر
عکس کاربر
4 پاسخ
سوال در خصوص نظارت ساختمان
سلام وخسته نباشید.درمورد نظارت ساختمان سوالی داشتم.بنده اولین نظارت ساختمان رو بهم دادن.بعداز امضای نقشه هادر نظام مهندسی مالک به من زنگزد واومد دنبالم بریم زمینش رو ببینم بعد شروع بکار رو امضا کنم رفتم دیدم وزمین خالی رو به من نشون دادومن اونجا یو تی ام زدم.وامضاکردم .بعد ازچند روز متوجه شدم یو تی امی که من برا خودم نوشتم با یو تی ام نقشه معماری همخوانی نداره و یو تی ام نقشه معماری چند کوچه بالاتر ساختمان مسکونی رو نشون میده.وزیاد توجه نکردم .بعد چند روز مالک زنگزد وگفت میخوام دوباره مراحل نظام مهندسی رو طی کنم ومتراژ رو اضافه کنم ویکبرگه میارم تا توضیح بنویسی و امضا کنی ومن زنگزدم به مهندسی که نقشه روکشیده گفتم اولین نظارت منه چی بنویسم؟گفت بنویس که زمین فاقد عملیات ساختمانی میباشد.منم همون کار رو کردم ومالک رفت.الان 20روزه خبری از مالک وطراح نیست.ومن نمیدونم چیکار کنم؟آیا اینها برا ساختمانی که قبلا ساخته شده میخوان پروانه بگیرن؟
عکس کاربر
1 پاسخ
کلید واژه جامع برای ورود به حرفه بهتره یا کلید واژه جدا تهیه کنم
سلام برای ورود به حرفه کلید واژه جامع تهیه کنم یا برای ازمون نظارت کلید واژه نظارت و... تهیه کنم?! یعنی فرق دارن باهم??!
عکس کاربر
3 پاسخ
از رشته تکنولوژی مهندسی عمران (علمی کاربردی) می تونم حق طراحی از نظام مهندسی بگیرم؟
سلام از رشته تکنولوژی مهندسی عمران (علمی کاربردی) می تونم حق طراحی از نظام مهندسی بگیرم؟ اگر جواب نه هست من شنیدم از ارشد سازه می تونم مهر طراحی بگیرم آیا درسته؟
عکس کاربر
1 پاسخ
امکان دریافت مهر نظام مهندسی برای کاردان پیوسته آموزشکده غیر دولتی و غیر انتفاعی؟
با تحصیل در مقطع کاردانی علمی کاربردی غیر انتفاعی _ غیر دولتی و گذراندن دوره کارشناسی تکنولوژی مهندس اجرایی عمران در همان آموزشگاه می توانم مهر نظام مهندسی بگیرم؟ اگر می توانم کدام مهر به من تعلق می گیرد؟ محاسبات، اجرا، نظارت؟؟؟ و اگر در کارشناسی نمی شود وقتی کارشناسی ارشد بخوانم می توانم مهر محاسبه دریافت کنم؟
عکس کاربر
0 پاسخ
دستمزد مهندس ناظر ساختمان چطور حساب میشه ؟
سلام . کسی میتونه دستمزد مهندس ناظر از سال ۹۰ تا ۱۴۰۰ که برای یک ساختمان ۷۵۰ متری ۵ طبقه در شهر تهران حساب کنه ؟ ما چقدر به ناظر پرداخت کنیم ؟ ( کار یه ساختمون از ۹۰ تا ۱۴۰۰ به خاطر مشکل مالی طول کشید ) کار ساخت سال ۹۰ شروع کردیم و بیش تر کارها انجام شد به جز نازک کاری ،؛ولی به دلیل مشکل مالی متوقف شد تا ۹۷ سال ۹۷ که شروع به کار کردیم مهندس برای تایید مدارک پول این چند سال توقف کار به خاطر گرو بودن مدرک گرفت و ما مبلغی پرداخت کردیم و توافق شد تا ۹۹ کار تموم بشه ولی تاییدیه اسانسور الان که ۱۴۰۰گرفتیم مهندس میگه دوباره باید پول یک سال نظارت از ۹۹ تا الان پرداخت کنید که میشه ۱۸ میلیون در صورتی که تو سایت دیدم باید ما به اتفاوت پرداخت بشه کسی میتونه دستمزد ناظر از سال ۹۰ تا ۱۴۰۰ حساب کنه چقدر میشه ؟ خواهشا کمک کنید مشکل مالی به اندازه کافی داریم

مشاوران این تخصص

کاربران

اشتراک در RSS - نظارت
بالای صفحه