پیغام خطا

to complete this operation you must login first, ورود کاربر - ثبت نام کاربر

مقاله تحلیلی: انواع آرماتورهای برشی

مقاله تحلیلی: انواع آرماتورهای برشی

معمولاً از سه نوع آرماتور برشی استفاده می‌شود:

  1. خاموت های عمودی
  2. میلگردهای خمیده همراه با خاموت ها
  3. خاموت های مایل

خاموت های عمودی

خاموت های عمودی میلگردهای فولادی هستند که به‌طور عمودی اطراف آرماتور کششی و در فاصله مناسب در طول تیر قرار می‌گیرند. قطر این خاموت ها از 6 میلی‌متر تا 16 میلی‌متر متغیر است. انتهای آزاد خاموت‌ها در ناحیه فشاری تیر بااتصال به میلگردهای مهاری یا آرماتورهای فشاری مهار می‌شوند. بسته به‌اندازه نیروی برشی وارده، خاموت‌های عمودی ممکن است دارای یک شاخه، دو شاخه، چهار شاخه و غیره باشند.

 

 

 

 

مطلوب است که برای جلوگیری بهتر از ترک‌های قطری از خاموت‌هایی بافاصله نزدیک‌تر استفاده شود. فاصله خاموت‌ها در نزدیکی تکیه‌گاه در مقایسه بافاصله آن‌ها در وسط دهانه کمتر است زیرا نیروی برشی در تکیه‌گاه‌ها ماکزیمم است.

میلگردهای با خم رو به بالا همراه با خاموت

گاهی می‌توان میلگردهای طولی در یک تیر را در نزدیکی تکیه‌گاه‌ها و جایی که نیاز به تحمل لنگر خمشی (لنگر خمشی نزدیک تکیه‌گاه‌ها خیلی کمتر است) نیست را رو به بالا خم کرد. این میلگردها در برابر کشش قطری مقاومت می‌کنند. تعداد برابری از میلگردها باید در هر دو طرف تیر خم شوند تا تقارن حفظ شود. میلگردها می‌توانند در بیش از یک نقطه به‌طور یکنواخت در امتداد طول تیر خم شوند. این میلگردها همان‌طور که در شکل 5.6 نشان داده‌شده است معمولاً با زاویه 45 درجه خم می‌شوند.

این سیستم برای حالتی که نیروی برشی زیاد است، استفاده می‌شود. مقاومت برشی کل تیر با اضافه کردن مقاومت میلگردهای با خم رو به بالا و خاموت‌های عمودی محاسبه می‌شود. نقش میلگردهای با خم رو به بالا بیشتر از نصف کل آرماتور برشی نیست.

خاموت‌های مایل

همان‌طور که در شکل 5.7 نشان داده‌شده است، از خاموت‌های مایل هم برای مقاومت در برابر کشش قطری با زاویه 45 درجه استفاده می‌شود. آن‌ها در سراسر طول تیر موجود هستند.

منبع

نوشته شده توسط تیم مترجمین موسسه 808

اگر دوست دارید به تیم مترجمین 808 بپیوندید، با ما تماس بگیرید.

دریافت فایل PDF مقاله برای اعضای VIP رایگان است. سایر کاربران با پرداخت ۵۰۰ تومان می توانند اقدام به دریافت این فایل کنند.

برای مشاهده کامل این محتوا می بایست مبلغ مورد نیاز را از اعتبار خود پرداخت کنید

برای کاربران ویژه رایگان است

نوع فایل دریافتی :
اعتبار مورد نیاز : 500 تومان
دریافت فایل PDF و حمایت از ترجمه کنندگان500 تومان
پرداخت 500 تومان و مشاهده محتوا
درباره نویسنده
عکس‌های Azim_m

عظیم مرادی

دانشجوی کارشناسی ارشد گرایش سازه با معدل 16.90 در دانشگاه علم و صنعت می باشم.
سوالات مرتبط
عکس کاربر
0پاسخ
نحوه اختصاص مفصل فایبر به دیوارهای برشی چگونه است؟
در تعریف مفصل فایبر به دیوارهای برشی بایستی دو مفصل تعریف شود، یکی برای مقطع بتنی و یکی برای میلگردها. مشخصات مفصل میلگردها بایستی به چه صورت باشد؟ در صورت انتخاب گزینه specified rebar layout تنظیمات باید چطور تعریف شود؟
عکس کاربر
2پاسخ
مشکل دوره تناوب زیاد
باسلام و احترام بنده سازه 9 طبقه با دیواربرشی طراحی کردم برای کنترل زمان تناوب تحلیلی مشکلی وجود دارد 4مود(mode) اول مقدار پریود بسیار زیاد می باشد مثلا 6300000 هیچگونه وارنینگ و اروری نیز نمیدهد .مشکل گویا در طبقه بام هست چون طبقه بام را که حذف کردم پریود مناسب بدست آمد... جالب این است سقف دال است و وقتی سقف بام را تغییر به تیرچه میکنم مشکل پریود حل میشود! ممنون اگر پاسخگو باشید
عکس کاربر
0پاسخ
طراحی سازه فولادی با دیوار برشی
1_وقتی سازه قدیمی بتنی یه ساختمان الف را قصد داریم به یک ساختمان سازه فلزی وصل کنیم که به خاطر اختلاف سطح طبقات این دو (اختلاف سطح17سانتیمتر)و ویلچری بودن کارفرما نتوانیم از پله به عنوان راه حل استفاده کنیم راه حل بهتر چی میتونه باشه؟ 2_برای همان دوبلوک ساختمانی سوال یک اگر بخواهیم یک طبقه روی قسمت سازه فلزی اضافه کنیم آیا راه حلی برای دیواربرشی زدن هست یا اصلا نمیشه روی دیوار برشی برای این مورد اکتفاکرد؟
ورود به بخش پرسش و پاسخ
  • برای ارسال دیدگاه وارد شوید یا ثبت نام کنید .
  • در دانشنامه 808 بیشتر بخوانید ...

    موسسه 808 نماینده موسسات جهانی در ایران

    پکیج استثنایی 808