پیغام خطا

to complete this operation you must login first, ورود کاربر - ثبت نام کاربر

مقاله تحلیلی: عوامل مؤثر بر مقاومت بتن

مقاله تحلیلی: عوامل مؤثر بر مقاومت بتن

مقاومت را می‌توان قابلیت مقابله با تغییر تعریف کرد. مقاومت یکی از مهم‌ترین خصوصیات بتن محسوب می‌شود. مقاومت حیاتی‌ترین فاکتور در ارزیابی بتن است که کیفت آن به وسیله این عامل تعیین می‌شود. معمولاً مقاومت بتن به طور مستقیم با عامل چسبندگی یعنی سیمان در ارتباط است.

مقدار مقاومت به عوامل متعددی بستگی دارد به طوری که بلافاصله پس از ترکیب این عوامل، مقاومت بتن به سرعت افزایش می‌یابد.

 اصطلاحات زیر در ارتباط با فرآیند به مقاومت رسیدن بتن می‌باشند:

  • سخت شدن وابسته به روشی است که برای افزایش مقاومت اتخاذ می‌شود. این روند کاملاً مشابه گیرش بتن است با این تفاوت که گیرش و سخت شدن متفاوت از هم هستند.
  • گیرش بتن وابسته به سخت شدن است که خود بلافاصله پس از بتن ریزی آغاز می‌شود. سخت شدن ممکن است هفته‌ها یا ماه‌ها پس از بتن ریزی به طول انجامد.

افزایش مقاومت و مقدار مقاومت کسب شده در بتن بستگی به عوامل زیر دارد:

  • تخلخل بتن: منافذی که در بتن وجود دارد یا با آب یا با هوا پر می‌شوند. هر چقدر تخلخل بتن بیشتر باشد، مقاومت آن کاهش بیشتری خواهد داشت. تخلخل بتن تا حد زیادی متأثر از نسبت آب به سیمان در مخلوط بتن است.
  • نسبت آب به سیمان: این نسبت از حاصل تقسیم جرم آب به جرم سیمان در طرح اختلاط بتن به دست می‌آید. نسبت آب به سیمان را به طور خلاصه نسبت w/c یا فقط w/c گویند. در طرح اختلاطی که این نسبت بیشتر از مقدار تقریبی 0.4 باشد، تمام مقدار سیمان با آب موجود واکنش نشان می‌دهد تا فرآیند هیدراسیون سیمان کامل شود. در نسبت‌های بزرگ‌تر، فضای در دسترس برای جذب آب یا محبوس کردن هوا هنگام خشک شدن بتن افزایش می‌یابد. بنابراین، با افزایش نسبت w/c، تخلخل در عامل چسبندگی یعنی سیمان و نهایتاً بتن به طور ناگهانی افزایش می‌یابد. با افزایش تخلخل، مقاومت فشاری بتن نیز کاهش می‌یابد.
  • درجه خلوص سنگ دانه‌ها: اگر سنگ دانه‌ها در بتن به مقدار کافی نباشد، بتن نیز ضعیف می‌شود. سنگ دانه‌هایی با مقاومت کم مانند گچ، از جمله سنگ دانه‌های نامناسب محسوب می‌شوند.

منبع

 نوشته شده توسط تیم مترجمین موسسه 808

 اگر دوست دارید به تیم مترجمین 808 بپیوندید، با ما تماس بگیرید.

دریافت فایل PDF مقاله برای اعضای VIP رایگان است. سایر کاربران با پرداخت ۱۰۰۰ تومان می توانند اقدام به دریافت این فایل کنند.

PDF

برای مشاهده کامل این محتوا می بایست مبلغ مورد نیاز را از اعتبار خود پرداخت کنید

برای کاربران ویژه رایگان است

نوع فایل دریافتی :
PDF
اعتبار مورد نیاز : 1,000 تومان
1,000 تومان
پرداخت 1,000 تومان و مشاهده محتوا
درباره نویسنده
عکس‌های baharehbl328

بهاره بهرامی

فارغ التحصیل مهندسی مدیریت پروژه. علاقه مند به زبان انگلیسی و ترجمه به خصوص به متون تخصصی عمران و معماری. سرپرست تیم مترجمین 808 و پشتیبان محتوای سایت.
سوالات مرتبط
عکس کاربر
0پاسخ
نقشه کشی با ایتبس میت
سلام دوستان دوره یا موسسه ایو برای تهیه نقشه های بتنی با ایتبس میت کسی شرکت کرده جایی؟ میخوام مو به مو با ایین نامه خودمون نقشه ها کنترل بشه! کسی هست اموزش بده؟
عکس کاربر
0پاسخ
حداقل آرماتور محاسبه شده تیر، کمتر از حد معین در مبحث نهم 9-14-5 (92)
در سازه ای 2 طبقه، ستون ها 30 * 30 بوده و تیرها هم 30 * 40 لحاظ شده است. مقدار آرماتور طولی تیر با در نظر گرفتن رابطه 9-14-5-2-1 و Asmin=pmin*b*d خیلی کمتر است. pmin=0.0035 Asmin=0.0035*30*(40-5)=3.675 عددی که در مقادیر مقاطع پایین تیرها بوسیله نرم افزار محاسبه شده از عدد حاصله بالا خیلی کمتر است. در این موقعیت چه نظر تخصصی دارید؟ چطور باید اقدام کرده و ادامه داد؟ ممنون از توجه تان. عکس مربوطه: https://s6.uupload.ir/files/2022-09-07_copy_f0t3.jpg
عکس کاربر
0پاسخ
در یک تیر بتنی با Fc=30mpa , fy=400mpa مقدار درصد آرماتور متوازن (بالانس) چقدر است؟

در یک تیر بتنی با Fc=30mpa , fy=400mpa مقدار درصد آرماتور متوازن (بالانس) چقدر است؟

ورود به بخش پرسش و پاسخ
  • برای ارسال دیدگاه وارد شوید یا ثبت نام کنید .
  • در دانشنامه 808 بیشتر بخوانید ...

    موسسه 808 نماینده موسسات جهانی در ایران

    پکیج استثنایی 808