بازیافت نخاله های ساختمانی، Recycling of construction waste

بازیافت نخاله های ساختمانی، Recycling of construction waste

بازیافت نخاله های ساختمانی، Recycling of construction waste

بازیافت به آماده‌سازی مواد برای بهره‌وری دوباره گفته می‌شود. موادی که معمولاً بازیافت‌پذیر هستند، عبارتند از آهن‌آلات، قراضه آهن، پلاستیک، شیشه، کاغذ، مقوا، برخی مواد شیمیایی و آشغال که به کود کمپوست تبدیل می‌شود.

بازیافت از هدر رفتن منابع سودمند و سرمایه‌های ملی جلوگیری می‌کند و مصرف مواد خام و مصرف انرژی را کاهش می‌دهد. با این کار، تولید گازهای گلخانه‌ای نیز کاهش می‌یابد. بازیافت مهم‌ترین مفهوم و ساختار در مدیریت پسماند است.

ضایعات ساختمانی یا نخاله‌های ساختمانی، عبارت است از موادی که به شکل ناخواسته و تصادفی در عملیات ساخت‌وساز تولید می‌شود. این ضایعات شامل مصالح ساختمانی از قبیل عایق، میخ، سیم برق، میلگرد و همچنین ضایعات حاصل از فرایند آماده‌سازی مقدماتی محل پروژه همچون مصالح لای‌روبی، کنده درختان و قلوه‌سنگ‌ها می‌شود. نخاله‌های ساختمانی، ممکن است دارای سرب، آزبست یا سایر مواد خطرناک باشد.

بسیاری از پسماندهای ساختمانی، تشکیل شده‌اند از مصالحی چون آجر، بتن و چوب که بنا به دلایلی در طی عملیات ساخت‌وساز بدون استفاده مانده‌اند. تحقیقات نشان می‌دهد که مقدار این ضایعات برابر با ۱۰ تا ۱۵ درصد کل مصالحی است که در عملیات ساختمانی به کار می‌رود. این مقدار بسیار بیشتر از میزانی است که توسط برآوردکنندگان (مترورها) در نظر گرفته می‌شود. با توجه به تنوع قابل توجه در بین انواع کارگاه‌های عمرانی، امکان فراوانی برای کاهش مقدار این ضایعات و استفاده مجدد از ضایعات در پروژه‌های دیگر وجود دارد.

بازیابی نخاله‌های ساختمانی می‌تواند نیاز به انرژی، منابع طبیعی، منابع استخراج مواد و زمین لازم برای دفن بهداشتی و ایمن را کاهش دهد.

منبع

 

اخبار

محصول

کتاب مبانی طراحی مجموعه های زباله سوزی پسماندها
قیمت: 15,000 تومان
15,000 تومان
کاتالوگ: 
کتاب
عمران
محیط زیست
سایر
دانشگاهی (رفرنس)
کتاب بازیافت ضایعات و نخاله های ساختمانی: براساس استاندارد LEED
قیمت: 45,000 تومان
45,000 تومان
نا موجود
کاتالوگ: 
کتاب
عمران
محیط زیست
سیمای دانش
دانشگاهی (رفرنس)

مشاوران این تخصص

کاربران

اشتراک در RSS - بازیافت نخاله های ساختمانی، Recycling of construction waste