میراگر اصطکاکی، Friction Damper

میراگر اصطکاکی، Friction Damper

میراگر اصطکاکی، Friction Damper

با توجه به تجربه خسارات شدید طی زلزله‌های گذشته نیاز به رویکردی جدید مبتنی بر بهره جستن از تکنولوژی مدرن در جهت کاهش خسارات مالی و جانی در زلزله به وضوح احساس می‌شود. در این بین و بویژه در صنعت ساختمان‌سازی و پلسازی رویکرد جدید به کاهش تقاضای نیرویی در سازه به جای افزایش سختی و مقاومت در حال گسترش می‌باشد. این ایده بر مبنای جذب حداقل انرژی ممکن از جریان انرژی زلزله به سازه به جای افزودن به مقاومت اعضای مقاوم در برابر نیروی جانبی می‌باشد.

رویکرد غالب در روش‌های کلاسیک و مرسوم افزایش کارایی و ایمن‌سازی سازه در برابر زلزله، مبتنی بر اضافه کردن تعداد اعضای باربر جانبی بیشتر و همچنین افزودن بر مقاومت آن‌ها می‌باشد. در این روش معمولا افزودن اعضای مقاوم و بکار بردن اعضای قوی‌تر همراه با افزایش سختی و جذب انرژی بیشتر زلزله خواهد بود. این موضوع به معنی اعمال نیروهای متمرکز بزرگتر به اتصالات این اعضا و تحمیل این نیروها به اعضای سازه‌ای می‌باشد.

در این راستا روش‌های کنترل ارتعاشات لرزه‌ای سازه‌ها در سال‌های اخیر به عنوان راه حلی مناسب مورد توجه ویژه مهندسان و محققان قرار گرفته‌اند. از جمله متداول‌ترین روش‌های کنترل غیر فعال سازه‌ها می‌توان به روش استفاده از میراگرها اشاره کرد.

میراگر اصطکاکی بر پایه استهلاک انرژی به وسیله لغزش و بالاتر بردن زمان تناوب ارتعاشی سیستم است. چنانچه از این میراگرها جهت بهسازی ساختمان استفاده شود و این نوع مستهلک کننده به عنوان نمونه در مهاربندی‌های قطری یا Chevron تعبیه گردد، باید طراحی به نحوی باشد که پیش از جاری شدن مهاربند کششی، در آن لغزش اتفاق بیفتد تا بتواند به صورت مکانیکی انرژی ورودی به ساختمان را مستهلک نماید.

ایجاد چنین سیستمی می‌تواند با استفاده از طراحی اتصالات پیچی لغزشی Maurer برای ساختمان‌ها و سایر سازه‌ها صورت گیرد. در این سیستم با لغزش صفحه خاص، انرژی موجود در اثر بارهای لرزه‌ای مستهلک می‌شود.

با افزایش میرایی سازه و استهلاک انرژی زمین لرزه، نیروهای وارده و تغییر مکان‌های ایجاد شده توسط زلزله در ساختمان به صورت همزمان به میزان قابل توجهی کاهش می‌یابد در حالیکه کاهش همزمان این دو در روش‌های سنتی مقاومسازی معمولا امکان‌پذیر نیست. کاهش نیرو سبب کاهش آسیب به اسکلت ساختمان و کاهش تغییر مکان سبب کاهش آسیب به المان‌های معماری و دیوارها و نازک کاریها می‌گردد.

از جمله ویژگی‌هایی که باعث افزایش قابل توجه استفاده از این میراگرها شده است هزینه کم و همچنین سهولت نصب و اطمینان از نحوه عملکرد این میراگرها می‌باشد. این خصوصیات در کنار عملکرد فوق٬العاده و تاثیر ویژه این میراگرها در کاهش خسارات سازه‌ای باعث شده استفاده از میراگرهای اصطکاکی - دورانی DAMPTECH در کشور ژاپن، به عنوان کشور پیشرو در بکارگیری این گونه تجهیزات، مورد توجه خاص قرار گیرد.

این دمپرها خاص هر پروژه طراحی و تولید می‌شوند و با توجه به اینکه از نظر ابعاد در کلیه جهات قابل تنظیم و بسط هستند امکان تطبیق با شرایط خاص هر پروژه را دارا می‌باشند.

فیلم

اخبار

پرسش و پاسخ

عکس کاربر
1 پاسخ
نحوه مدل سازی میراگر در OpenSees
با عرض سلام و روزبخیر آیا فایل آموزشی به منظور آموزش نحوه‌ی مدل سازی میراگر اصطکاکی دورانی در سازه فولادی به کمک نرم‌افزار opensees دارید؟
عکس کاربر
2 پاسخ
درخواست راهنمایی برای صحت سنجي پايان نامه با موضوع ميراگرهاي اصطكاكي

سلام و خسته نباشيد. براي صحت سنجي پايان نامه با موضوع ميراگرهاي اصطكاكي دنبال مرجعي هستم. كسي از دوستان ميتونه مرجعي رو معرفي كنه؟

عکس کاربر
3 پاسخ
مدل سازی میراگر اصطکاکی متصل به مهاربند شورون یا مورب در آباکوس
با سلام.لطف کنید اگه منبعی (کتاب یا فیلم) در مورد مدل سازی میراگر اصطکاکی در قاب فولادی مجهز به مهاربند شورون یا مورب‌در آباکوس دارین،ممنون میشم که کمکم کنین.با تشکر
عکس کاربر
2 پاسخ
نمودار نیرو تغییر‌مکان در آباکوس
با سلام.من یک قاب‌ دارای مهاربند قطری طراحی کردم که یک میراگر وسط مهاربند قطری قرار دارد و خک و فونداسیون هم زیر قاب من قرار دارد و اثرات اندرکنش خک و سازه اعمال شده.در نهایت نمودار نیرو تغییر مکان من مطابق این عکس به دست آمده.میخواستم در مورد درست بودنش مطمئن بشم.آیا این نمودار درسته؟
عکس کاربر
0 پاسخ
تغییرات ضریب اصطکاک در میراگر های اصطکاکی
با سلام بنده به دنبال مقاله یا گزارش تکنیکی هستم که در آن به تغییرات ضریب اصطکاک در میراگر های اصطکاکی اشاره کرده باشد و تغییرات ضریب اصطکاک را تحت عوامل مختلف به صورت آزمایشگاهی بررسی کرده باشد .( جنس صفحات مورد نظر بنده brass-steel یا steel-steel می باشد) با تشکر فراوان
عکس کاربر
0 پاسخ
میراگر پیستونی
سلام وقت بخیر میراگرهای پیستونی جزو کدوم میراگرها محسوب میشن؟

مشاوران این تخصص

#: 2
عکس‌های Rayegani
آرش رایگانی
نقش‌ها: Vip, مشاور, همکاران
عضو به مدت: 7 سال 7 ماه
#: 1
عکس‌های amircheraghi
عبدالله چراغی
نقش‌ها: Vip, مشاور, همکاران
عضو به مدت: 6 سال 4 ماه

کاربران

#: 3
عکس‌های vaziri.civil
محسن وزیری
نقش‌ها: Vip, همکاران
عضو به مدت: 9 سال 7 ماه
#: 2
عکس‌های aghlarareza
رضا آقلارا
نقش‌ها: Vip
عضو به مدت: 7 سال 7 ماه
#: 1
عکس‌های Behsaz Andishan Tehran
شرکت بهساز اندیشان تهران
نقش‌ها: Vip, همکاران
عضو به مدت: 4 سال 6 ماه
اشتراک در RSS - میراگر اصطکاکی، Friction Damper