انتشار کتاب «حفاظت و مرمّت سازه ای میراث معماری»

6 مهر 1395 - 17:04
انتشار کتاب «حفاظت و مرمّت سازه ای میراث معماری»

نویسنده: جورجو کروچی
مترجمان:
– دکتر باقر آیت اللّه زاده شیرازی؛ عضو پیوسته فرهنگستان هنر ایران و رئیس ایکوموس ایران
– دکتر مهرداد حجازی؛ عضو هیئت علمی گروه عمران دانشگاه اصفهان و عضو ISCARSAH
 
ناشر: دفتر پژوهشهای فرهنگی
تاریخ چاپ: ۱۳۹۵
تیراژ: ۱۲۰۰ نسخه
تعداد صفحه: ۴۸۶ صفحه
قیمت: ۲۹۰،۰۰۰ ریال
 
بخشی از مقدمه کتاب:
معماری یکی از فرهیخته ترین انواع هنرها است و هدف از آن، ایجاد زبانی نمادین است که با آن انسان بتواند بخشی از پیام آفرینش را درک کند. اهمیت این موضوع که مستقیم با هویت انسانی ارتباط دارد، نسل های مختلف را به مسئولیت پذیری در جهت حفاظت و مرمت میراث فرهنگی بشری فرا می خواند.
به طور کلی قلمرو حفاظت و مرمت میراث معماری، نیازمند بهره جستن از تخصص های مختلفی نظیر تاریخ؛ باستان شناسی؛ معماری؛ مرمت؛ و عمران، شامل: سازه، خاک و  پی، هیدرولیک و زلزله، و ترکیب مناسبی از آنها برای به انجام رساندن طرح های حفاظتی و مرمتی است.
در این میان مهندسان مرمت و معماری از یک سو و مهندسان سازه از سویی دیگر نقشی اساسی و مکمل را بر عهده دارند. تا حدود یک دهه قبل، جنبه های سازه ای میراث معماری از طرف مهندسان معماری و مرمت، کمتر مورد توجه قرار می گرفت و به آنها به عنوان جنبه های پیچیده نگریسته می شد. از طرف دیگر، مهندسان سازه نیز چنان درگیر محاسبات ریاضی پیچیده در مورد میراث معماری میشدند که غالباً در مدل سازی های خود، جنبه های اساسی رفتار بناهای سنتی را نادیده می گرفتند.
 
کتاب حفاظت و مرمت سازه ای میراث معماری اثر جورجو کروچی، استاد مهندسی سازه و رئیس بخش مرمت سازه ای بناهای تاریخی دانشکده مهندسی دانشگاه رم لاساپینزا، و آخرین اثر ترجمه شادروان دکتر باقر آیت اللّه زاده شیرازی _ پدر مرمت نوین ایران_ است که به تازگی منتشر شده است در زمینه مرمت سازه ای میراث معماری، تمام جنبه های علمی حفاظت و مرمت سازه های سنتی و بومی را در بر میگیرد و مرجعی مناسب است که متخصصان مختلف می توانند در طرح های حفاظتی و مرمتی بدان استناد نمایند.
 
این کتاب در دو بخش، نخست به رویکرد علمی به مطالعه میراث معماری پرداخته، و سپس آنالیز سازه ای ساختمان های با مصالح بنایی را بررسی می کند. هدف این کتاب نزدیک کردن افق دید متخصصان مختلف برای اتخاذ روشی قاعده مند در حل مسائل سازه ای میراث معماری است و متن آن منبع اصلی منشور ۲۰۰۳ زیمبابوه با موضوع «اصل تحلیل، حفاظت و مرمت سازه ای میراث معماری» نیز هست.
 
فهرست مطالب کتاب:
کتاب حفاظت و مرمت سازه ای میراث معماری از مجموعه “فرهنگ و معماری” دفتر پژوهشهای فرهنگی، در نزدیک به ۵۰۰ صفحه و در ده فصل به مباحث زیر می پردازد:
 
فصل ۱ : نقش سازه در تاریخ معماری
فصل ۲ : فرسایش مصالح و خرابی سازه ای
فصل ۳ : گردآوری اطلاعات و داده ها
فصل ۴ : معیارها و تکنیک های حفاظت و مرمت
فصل ۵ : نشست خاک و اقدامات درمانی
فصل ۶ : کنش های لرزه ای و اقدامات درمانی
فصل ۷ : تشخیص و ارزیابی ایمنی
فصل ۸ : آنالیز سازه ای ساختمان با مصالح بنایی: جنبه های کلی
فصل ۹ : آنالیز سازه ای ساختمان با مصالح بنایی: محاسبات خاص
فصل ۱۰ : طرح مقاوم سازی و مرمت: موارد بازیلیک سنت فرانسیس آسیزی و برج پیزا

  • برای ارسال دیدگاه وارد شوید یا ثبت نام کنید .