خبر تحلیلی: راهنمای طراحی تابلو تبلیغاتی (بیلبورد) به همراه فیلم آموزشی

خبر تحلیلی: راهنمای طراحی تابلو تبلیغاتی (بیلبورد) به همراه فیلم آموزشی

تابلوهای تبلیغاتی از جمله سازه هایی هستند که به ویژه در سالهای اخیر مورد توجه قرار گرفته اند. البته غالب تابلوهای اجرا شده دارای کیفیت اجرای مناسبی نیستند و حتی در بسیاری از موارد تابلوها طرح سازه ای نمی شوند و صرفاً به صورت تجربی اجرا می شوند.  در این شماره از اخبار تحلیلی آموزشی سایت و در ادامه بررسی روند طراحی سازه های خاص تصمیم گرفتیم به نکات طرح و اجرای تابلو های تبلیغاتی اشاره ای داشته باشیم:

تابلوها از جنس های مختلف و در اشکال متفاوت طراحی و اجرا می شوند. تابلو ها به طور عمده از فولاد و چوب ساخته ساخته می شوند که نوع چوبی آن در کشور ما متداول نمی باشد. عمر مفید نوع چوبی 25 سال و نوع فولادی 50 سال تخمین زده می شود. همچنین پایه نگهدارنده تابلوها می تواند به صورت خرپایی و یا منوپل باشد. خود تابلو نیز معمولاً از ورقهای نازک گالوانیزه به صورت ساده یا موجدار در نظر گرفته می شود. شکلهای زیر دو نمونه رایج از این تابلوها را به تصویر کشیده است:

نوع منوپل

نوع خرپایی

نحوه مدل سازی و بارگذاری تابلو های تبلیغاتی خرپایی در نرم افزار SAP

جهت اطلاع از نحوه مدلسازی و بارگذاری تابلو های تبلیغاتی خرپایی، فیلم ضبط شده ای تهیه کردم که در آن تابلو ای به ابعاد 3 در 6 متر و ارتفاع 2 متر را در نرم افزار SAP مدل و بارگذاری کردم که از طریق لینک زیر می توانید دانلود و مشاهده بفرمایید:

دانلود

 

 

اتصال به فونداسیون

پایه تابلو می تواند از انتها به بیس پلیت متصل شود یا اینکه تا تراز تحتانی فونداسیون امتداد یابد. در شکل زیر شمای کلی یک نمونه از نوع دوم را ملاحظه می فرمایید.

 

بارهای وارد بر تابلو

بارهای عمده وارد بر این سازه ها، بار مرده و بار باد می باشد. به دلیل وزن کم سازه لزومی به طرح لرزه ای آن نمی باشد. بارگذاری این سازه ها بسیار ساده بوده و بر اساس ضوابط ارائه شده در مبحث ششم مقررات ملی ساختمان انجام می شود،

مثال: با هم روند کلی طرح یک نمونه را مورد بررسی قرار می دهیم. پروژه مورد بحث یک تابلوی تبلیغاتی به ابعاد  متر واقع در حومه شهر بوشهر می باشد. پایه تابلو از نوع منوپل می باشد. بنا به سفارش کارفرما ارتفاع تابلو از سطح زمین را 2 متر در نظر می گیریم. ضمناً فشار مبنای باد شهر بوشهر برابر با 50 دکانیوتن بر متر مربع می باشد...

 

 

 


نویسنده :

سید صادق علوی (رزومه

عضو تیم خبری آموزشی 808

کارشناس ارشد سازه

طراح و محاسب سازه ، مدرس نرم افزار های تخصصی

مقدمه از مجتبی اصغری ، سردبیر بخش خبری 808


 

برای مشاهده کامل این محتوا می بایست مبلغ مورد نیاز را از اعتبار خود پرداخت کنید

نوع فایل دریافتی :
اعتبار مورد نیاز : 5,000 تومان
با 10 درصد تخفیف برای کاربران VIP: 5,000 تومان
پرداخت 5,000 تومان و مشاهده محتوا
درباره نویسنده
عکس‌های سیدصادق-علوی

سید صادق علوی

طراح سازه های فولادی و صنعتی - پایه 2 محاسبات
  • برای ارسال دیدگاه وارد شوید یا ثبت نام کنید .
  • موسسه 808 نماینده موسسات جهانی در ایران

    پکیج استثنایی 808