همه آنچه بایست از ثبت نام در آزمون ورود به حرفه نظام مهندسی بدانید

همه آنچه بایست از ثبت نام در آزمون ورود به حرفه نظام مهندسی بدانید

این مقاله تحلیلی اولین بار در آبان ماه ۹۱ در وبسایت ۸۰۸ منتشر شده است و مفتخریم که از آن تاریخ تاکنون مورد استفاده تعداد زیادی از مهندسان و داوطلبان شرکت در آزمون ورود به حرفه قرار گرفته است. متاسفانه به دلیل بداخلاقی‌های صورت گرفته، برخی در دنیای فضای مجازی با کپی کردن این نوشته و عدم رعایت احترام به نویسنده خبر بدون ذکر منبع، آن را در وبلاگ یا وبسایت‌های خود منتشر کردند. بعد از گذشت نزدیک به ۳ سال از انتشار این مقاله، تصمیم گرفتیم بار دیگر این مقاله را با بروزرسانی با آخرین اطلاعات و تجربیات خود به عنوان یک فعال در برگزاری دوره‌های متعدد آمادگی آزمون ورود به حرفه در کشور، در سایت منتشر کنیم تا مورد استفاده علاقه‌مندان قرار گیرد:

دانلود بیانیه ماموریت و چشم انداز ۸۰۸

 جهت برخورداری از امکان پرسش و پاسخ می‌توانید از این قسمت به گروه تلگرامی اختصاصی این موضوع بپیوندید.

مواد آزموندوره های حضوری آنلاین ورود به حرفه عمران و معماری؛ طراحی ، اجرا، محاسبات و نظارت 

 تصمیم گرفتیم به جهت همسو بودن بخشی از اهداف نظام مهندسی با اهداف آموزشی Civil808، زین پس بخش اخبار مرتبط با آزمون ورود به حرفه را نیز در سایت بگنجانم؛ چرا که به نظر بنده یکی از ضروری‌ترین اقداماتی است که می‌شود به واسطه آن مهندسان کشورمان را به بازآموزی معلومات مهندسی طبق آخرین ویرایش از مباحث ۲۱گانه مقررات ملی ساختمان وادار کرد، با توجه به نزدیکی به آزمون ورود به حرفه که مطابق ادوار پیشین به طور هماهنگ در سراسر استان‌های کشور برگزار می‌شود هر چند وقت یکی از اخبار تحلیلی وبسایت را به بررسی منابع و معرفی مطالب کمک آموزشی مرتبط با این آزمون اختصاص خواهم داد. در این پست قصد دارم شما را با اطلاعات اولیه مورد نیاز برای شرکت در آزمون ورود به حرفه آشنا کنم:

برخی از توضیحات ضروری مرتبط با آزمون ورود به حرفه نظام مهندسی ساختمان

هر مهندس عمران برای ورود به دنیای جذاب و پر اسکناس مهندسی عمران لازم است ابتدا آزمون ورود به حرفه را بگذراند تا پس آنکه طی نتیجه بدست آمده از این آزمون حد نصاب قبولی جهت دریافت پروانه اشتغال به کار را کسب کرد، بتواند پایه ۳ مهندسی خود را دریافت کند. جای امیدواری است؛ چراکه شاید همین الزام شرکت در این آزمون بتواند انگیزه‌ای قوی باشد که باعث شود مهندسانمان اندکی جدی‌تر مباحث مقررات ملی ساختمان را که استفاده از آن الزامی است، مطالعه کنند. فلسفه این آزمون چیزی مشابه آزمونی است که فارغ‌التحصیلان رشته حقوق برای دریافت پروانه وکالت از کانون وکلا و فارغ‌التحصیلان پزشکی برای دریافت پروانه پزشکی از نظام پزشکی می‌گذرانند. البته مشابه هر آزمون اجباری دیگر در کشور، آزمون ورود به حرفه نیز در سال‌های گذشته تبدیل به سدی بزرگ و ترسناک پیش روی مهندسان تازه فارغ‌التحصیل شده است که همواره باعث آن شده که حتی مهندسان با خواندن انواع کتاب تست و شرکت در انواع کلاس‌های کنکوری و آزمون‌های آزمایشی باز هنگام شرکت در این آزمون از ترس و نگرانی درونی پر باشند که البته شیوه جدید تست‌های کنکوری این آزمون که به پیچیده کردن سوال در ذهن مهندسین هم شهرت یافته‌اند (و بعضا در آن اصل صورت سوال و تست‌های قرار داده شده هم با اشکالاتی روبرو بوده‌اند) خود به پیچیده‌تر شدن این آزمون در ادوار گذشته کمک کرده است!

چند نکته مهم در مورد این آزمون:

  • آزمون ورود به حرفه معمولا هر سال دو نوبت در فواصل زمانی اسفند و شهریور ماه و با همکاری سازمان نظام مهندسی و سازمان سنجش برگزار می‌شود.
  • آزمون ورود به حرفه برای دریافت پایه سه مهندسی برای مهندسان عمران شامل سه بخش نظارت، محاسبات و اجرا است که بخش اجرا به تازگی از این نوبت در فهرست آزمون ورود به حرفه قرار گرفته است.
  • مطابق این دفترچه، عضویت در نظام مهندسی برای شرکت در این آزمون اختیاریست.
  • برای شرکت در آزمون چنانچه در مقطع کارشناسی فارغ‌التحصیل شده‌اید می‌بایست حداقل ۳ سال و چنانچه از مقطع کارشناسی ارشد فارغ‌التحصیل شده‌اید، حداقل ۲ سال از تاریخ فارغ‌التحصیلی‌تان گذشته باشد یا به تعبیری همان سابقه کار حرفه‌ای داشته باشید.
  • البته از آزمون بهمن ۹۴ در وبسایت Inbr قسمتی برای کنترل سنوات مورد نیاز برای شرکت در آزمون ایجاد شده است که دعوت می‌کنیم حتما این صفحه را ببینید.
  • آن دسته از مهندسانی که دوره مدت سربازی در پیش رو دارند نیز می‌توانند در این آزمون شرکت کنند، طوریکه با قبولی در این آزمون تا ۴ سال وقت دارند که مدرک اصلی خود را برای دریافت پروانه اشتغال به کار به نظام مهندسی برسانند. 
  • مثل هر کنکور دیگری شرکت در آزمون ورود به حرفه به خصوص در بخش مربوط به محاسبات نیاز به تمرین و مطالعه شیوه تست‌زنی کنکوری مخصوص به آن دارد. بنابراین حتی اگر شما به دلایل ذکر شده بالا مجاز به شرکت در آزمون این نوبت نیستید برای کسب تجربه هم که شده توصیه می‌کنم تو این نوبت آزمون شرکت کنید چون با این همه نظم برگزارکنندگان آزمون در برگزاری آن دیگه بعدا معلوم نیست آزمون نوبت بعدی چه تاریخی برگزار شود!
  • ثبت نام آزمون رشته عمران در صلاحيت‌های محاسبات، نظارت و اجرا به صورت مجزا صورت می‌پذيرد، بدين معنی كه متقاضيان رشته عمران در صورتی كه متقاضی هر سه صلاحيت محاسبات، نظارت و اجرا باشند، لازم است سه بار در آزمون ثبت نام کنند.
  • آزمون در هر سه بخش نظارت، محاسبات و اجرا به صورت تستی چهار گزینه‌ای و جزوه باز برگزار می‌شود و حد نصاب قبولی شرکت‌کنندگان در آن ۵۰٪ است.

اطلاعات تکمیلی از بخش مشاوره ورود به حرفه عمران و معماری را از این صفحه می‌توانید دریافت کنید.

مشاوره تخصصی آزمون ورود به حرفه عمران و معماری

نحوه ثبت نام:

آزمون ورود به حرفه (پایه سه) در سه بخش نظارت، محاسبات و اجرا به صورت صبح و عصر برگزار می‌شود که برای ثبت نام در این نوبت از آزمون ورود به حرفه می‌توانید از طریق این لینک اقدام کنید.

ثبت نام این دسته از آزمون‌ها از تاریخ ۹۷/۰۸/۲۳ از طریق سامانه آزمون‌های ورود به حرفه، شروع و تا تاریخ ۹۷/۰۹/۰۳ ادامه خواهد داشت. با توجه به محدودیت زمان ثبت نام، به تمام داوطلبان توصیه می‌شود که برای ثبت نام، از تاریخ اعلام رسمی به تدریج تا پایان مهلت تعیین‌شده اقدام کرده و ثبت نام خود را به روزهای پایانی موکول نکنند. ضمنا جهت جلوگیری از هرگونه سواستفاده احتمالی، به کلیه داوطلبان محترم تاکید می‌شود، دریافت هرگونه اطلاعات و اخبار و تکمیل فرایند ثبت‌نام، اخذ تاییدیه‌های مربوط، دریافت کارت ورود به جلسه و کارنامه نتایج آزمون‌ها، صرفا از طریق سامانه ثبت‌نام آزمون‌ها به آدرس الکترونیکی inbr.ir پیگیری کنید. ادامه خبر و جزئیات بیشتر را از این صفحه دریافت کنید.

در این سامانه ضمن اینکه کلیه اطلاعات مورد نیاز داوطلبین شرکت در آزمون به طور کامل درج شده است.

 مطالب مرتبط:

برای مشاهده منابع آزمون در سه بخش نظارت، محاسبات و اجرا به این صفحه از سامانه آزمون مراجعه کنید.

برای دریافت نمونه سوالات آزمون‌های اخیر به این صفحه مراجعه کنید. ما هم در گروه آموزشی ۸۰۸ قصد داریم به زودی طی برگزاری دوره‌هایی در آموزشگاه مجازی ۸۰۸ و انتشار ایبوک‌هایی در انتشارات مجازی ۸۰۸ سوالات سال‌های قبل آزمون ورود به حرفه در دو بخش نظارت و اجرا را با حل تشریحی بررسی کنیم که آخرین اخبار مرتبط با این موضوع به زودی از طریق سایت اطلاع‌رسانی خواهد شد.

 و در انتها توصیه می‌کنم اگر مایلید تفاوت‌های آزمون ورود به حرفه در داخل و خارج از کشور را ملاحظه بفرمایید این صفحه را ملاحظه بفرمایید.

منبع: دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان

توجه: آنچه در این یادداشت مطالعه فرمودید صرفا تجارب ۴ ساله شخصی نویسنده از برگزاری دوره‌های آمادگی آزمون ورود به حرفه  مهندسی در داخل و خارج از کشور است و با توجه به اینکه  اینجانب تاکنون بنا به دلایل شخصی در هیچ‌یک از ادوار امتحانی حتی تصمیم به شرکت در آزمون نیز نگرفته‌ام، از مهندسین محترمی که این یادداشت را مطالعه می‌کنند و می‌خواهند صرفا به هدف داشتن یک کار پردرآمد در این آزمون شرکت کنند، ملتمسانه درخواست می‌کنم در تصمیم خود تجدیدنظر کنید؛ چراکه برای حل معضل امضافروشی یک راه این است که اگر توانایی کارآفرینی یا کارهای دیگر درآمدزایی جز عضویت در نظام و فروش امضای خود را دارید، پس هیچ‌وقت شرافت مهندسی خود را در معرض این امتحان سخت قرار ندهید. به امید آنکه جامعه مهندسی ما یک روز عاری از هرنوع امضافروشی شود. البته بنده توصیه می‌کنم برای خارج شدن جو راکد نقش‌آفرینی در فعالیت‌های صنفی مهندسی، افرادی که دغدغه آن را دارند که از راه بهبود وضع کنونی به کشور خدمت کنند، حتما در این آزمون شرکت داشته باشند و در این راه حتما ۸۰۸ از این دسته از افراد یا تشکل‌ها برای مثال تشکل راهبر مهندسان حمایت خواهد کرد.

برای اطلاع از آخرین اخبار حوزه مربوطه به گروه "پرسمان آمادگی آزمون عمران" و کانال "آموزش رایگان ورود به حرفه" تلگرامی ما بپیوندید.

پکیج فیلم‌ها و جزوات آموزشی کمکی:

با توجه به تجربه 7 ساله موسسه آموزشی ۸۰۸ در برگزاری نزدیک به 12 دوره آنلاین و حضوری آمادگی ورود به حرفه پکیج‌های فیلم‌های آموزشی به صورت جایگزینی برای کلاس‌های حضوری برای علاقه‌مندان به یادگیری خصوصا آنهایی که در نقاط دور افتاده و محروم به سر می‌برند تهیه شده است تا بدون محدودیت زمان و مکان از اطلاعات باتجربه‌ترین اساتید عمرانی کشور برای آمادگی هرچه بیشتر قبولی در آزمون‌های محاسبات، نظارت، اجرا برخوردار شوند. در حال حاضر پکیج های آموزشی ۸۰۸ برای مهندسان عمران و معماری در فروشگاه سایت موجود است که شما می‌توانید از طریق لینک‌های زیر آنها را تهیه کنید:

از این صفحه می‌توانید به لیست کلیه دوره‌های ورود به حرفه دسترسی داشته و ثبت‌نام کنید. همچنین می‌توانید از این صفحه اطلاعات پکیج تولید شده در موسسه ۸۰۸ برای آزمون ورود به حرفه را مشاهده کنید. (پکیج‌های شماره S15-S16-S21)

ورود به صفحه اصلی وبسایت تخصصی مراجع کمک آموزشی آمادگی آزمون ورود به حرفه

ENG808.com 

مطالب مرتبط:

مطالب مرتبط از رشته معماری:

مجموعه پلی لیست ویدئو های رایگان آمادگی ورود به حرفه:

 
 

درباره نویسنده
عکس‌های Civil808-Admin

مدیریت محتوای سایت

امیدواریم توانسته باشیم در سیستم کنونی آموزش مهندسی کشورمان با کمک همکارانمان در گروه آموزشی 808 تغییری ایجاد کنیم.در این راه میتوانید با حمایت و همکاریتان ما را دلگرم سازید.
سوالات مرتبط
عکس کاربر
1پاسخ
سوال از نحوه شرکت در آزمون نظام مهندسی
سلام،من کاردانی معماری گرفتم و بعد کارشناسی معماری،و الان فارغ التحصیل مهندسی تکنولوژی معماری هستم.می خواستم بدونم اگر کارشناسی ارشد عمران بگیرم می تونم صلاحیت محاسبات رو بگیرم؟اگر نه با ادامه تحصیل و گرفتن مدرک دکترای عمران چطور؟و چه گرایشی از ارشد و دکترای عمران باید باشه؟
عکس کاربر
0پاسخ
درخواست مشاوره تخصصی برای آزمون نظام مهندسی
با سلام یه مشاور تخصصی برای آزمون نظام میخوام که کار بلد بوده و خودش دارای پروانه احرا و نظارت باشه
عکس کاربر
1پاسخ
سوال در مورد برنامه ماشین حساب کلاسپد مربوط به آزمون محاسبات
با سلام. بنده توضیحات مربوط به برنامه ماشین حساب کلاسپد در مورد آزمون محاسبات رو بررسی کردم و تصمیم به تهیه اون گرفتم.سوالی که از شما دارم اینه که آیا بخش مربوط به طراحی لرزه ای مبحث ۱۰ در برنامه شما وجود داره و اگر هست اگر ممکنه قسمتی از اون رو برای بنده ارسال بفرمایید.متشکرم
ورود به بخش پرسش و پاسخ
  • برای ارسال دیدگاه وارد شوید یا ثبت نام کنید .
  • Comments

    با سلام به همه دوستان. سوالی داشتم در مورد سنوات لازم برای شرکت در آزمون.
    بنده در تاریخ 95.06 از مقطع ارشد فارغ التحصیل شدم. میخواستم بدونم چرا با اینکه از مدت زمان فارغ التحصیلی کارشناسی ام 3 سال میگذره ولی باز وقتی میرم در وبسایت Inbr قسمت کنترل سنوات. قبول نمیکنه.
    یعنی حتما باید از مقطع ارشد هم 2 سال بگذره؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
    ممنون

    عکس‌های amin N
    amin N

    سوالات خودتان را میتوانید در این گروه مطرح بفرمایید تا همکارانمان به شما پاسخ دهند:
    https://t.me/joinchat/BDy3Fj5-7DIYkWsF75bthQ

    عکس‌های Civil808-Admin
    Civil808-Admin

    با سلام و خسته نباشید می خواستم بدونم من رشته کار دانیم گرافیک هست و رشته کارشناسیم معماری می خواستم بدونم من می تونم در ازمون طراحی و نظارت و اجرا نظام مهندسی شرکت کنم یا نه اگه مدرک کاردانی رو معماری بگیرم چی میتونم یا نه ممنون میشم راهنمایی کنین

    عکس‌های فاطمههه
    فاطمههه

    ضمن تشکر و قدر دانی از کسانی که این سایت را بوجود اورده اند
    1 اینجانب ماشین حساب الجببرا دارم میتوان برنامه فولاد و بتن در دوره کارشناسی ارشد استفاده کنم وبعد در امتحان نظام مهندسی وستفاده گردد
    2_قیمت نصب برنامه ها باتخفیف چقدر است
    3_قبلا این ماشین حساب را به اراک به اقای سید ......فرستاده بودم استفاده خوبی نداشتم خواهشمند است توضیحات لازم ارسال گردد تا تصمیم لازم جهت ارسال ماشین حساب اقدام گردد.

    عکس‌های سردرودی
    سردرودی

    با سلام
    قیمت نرم افزار ها با تخفیف به تنهایی 650 تومان است که با قیمت نصب نرم افزار ها با هم است
    در خصوص پشتیبانی نرم افزار ها هم خیالتان راحت موسسه 808 در این ارتباط به شما تضمین میدهد
    جهت سفارش خرید میتوانید با شماره 021-88272694 یا با آدرس ایمیل info@civil808.com با ما در ارتباط باشید

    عکس‌های Civil808-Admin
    Civil808-Admin

    با سلام
    قیمت نرم افزار ها با تخفیف به تنهایی 650 تومان است که با قیمت نصب نرم افزار ها با هم است
    در خصوص پشتیبانی نرم افزار ها هم خیالتان راحت موسسه 808 در این ارتباط به شما تضمین میدهد

    عکس‌های Civil808-Admin
    Civil808-Admin

    با سلام ضمن تشکر از شما بخاطر مطالب ارزنده و مفید این صفحه،لطفاپاسخ سوالمو برام ایمیل بفرمایید
    بنده رشته ی کارشناسیم علوم تربیتی بوده که بدلیل علاقه به رشته مهندسی کارشناسی ارشدمو مهندسی منابع اب در دانشگاه ازاد میخونم که بدلیل غیر مرتبط بودن رشته ی کارشناسیم 12 واحد پیشنیاز از دروس کارشناسی رو بهم دادن حالا ایا من میتونم بعد از فارغ التحصیلی عضو نظام مهندسی بشم و در ازمون نظارت واجرا حق شرکت کردن دارم یا نه ،ممنون میشم اگه راهنماییم بکنین،متشکرم

    عکس‌های er6644
    er6644

    با سلام
    نظام مهندسی سراسر کشور برای اعطای سهمیه نظارت و اجرا و محاسبات در رشته عمران تنها برای مهندسینی که در مقطع کارشناسی تحصیل نموده و مدرک مهندسی عمران-عمران را اخذ کرده اند اجازه شرکت در این آزمون را می دهد.
    ضمنا برای آن دسته از مهندسینی که رشته کاردانی مهندسی راه و ساختمان را گذرانده و بعد مدرک کارشناسی را دریافت نموده و سه سال از آخرین مدرکشان نیز گذشته، اجازه شرکت در آزمون نظارت و اجرا داده می شد ولی اخذ سهمیه محاسبات منوط به گذراندن واحدهای مورد نظر در نظام مهندسی بوده است.
    نگاه نظام مهندسی کل کشور صرفا به مقطع کارشناسی بوده و مقاطع بالاتر ملاک ارزیابی نخواهد بود.

    عکس‌های Civil808-Admin
    Civil808-Admin

    در دانشنامه 808 بیشتر بخوانید ...

    موسسه 808 نماینده موسسات جهانی در ایران

    پکیج استثنایی 808