رادیو 808: شماره 68- مقاوم سازی سازه ها با میراگر های اصطکاکی دورانی

  • بهسازی لرزه ای
  • مقاوم سازی
  • میراگر
  • دمپر های اصطکاکی دورانی
  • دکتر علایی
  • مدیر عامل شرکت بهساز اندیشان
  • نماینده شرکت DAMPTECH
رادیو 808: شماره 68- مقاوم سازی سازه ها با میراگر های اصطکاکی دورانی
رادیو 808: شماره 68- مقاوم سازی سازه ها با میراگر های اصطکاکی دورانی

به دلیل همزمانی با کارگاه های آموزشی سومین همایش طراحی عملکردی سازه ها که در تاریخ 11 تا 14 مهر ماه برگزار میگردد، شماره 68 از رادیو808 را به معرفی یکی از سیستم های نوین بهسازی و مقاوم سازی سازه ها اختصاص دادیم. میهمان این شماره جناب دکتر علایی مدیر عامل شرکت بهساز اندیشان میباشند که میراگر های اصطکاکی دورانی را در ایران با نمایندگی از شرکت DAMPTECH وارد نمودند. به دلیل جدید بودن این شیوه بهسازی لرزه ای در این شماره اطلاعات علمی مرتبط با این شیوه را برای شما بیان خواهیم کرد تا مهندسین کشورمان با این شیوه بهسازی لرزه ای بیشتر آشنا شوند. شما را به شنیدن این شماره از رادیو 808 دعوت میکنم:

دانلود فایل ویدیویی مصاحبه

دانلود فایل صوتی مصاحبه

مشاهده اطلاعات چهارمین همایش طراحی عملکردی ، برگزار شده در بهمن 96

مطالب مرتبط:

------------------------------

درباره میراگر های اصطکاکی دورانی:

با توجه به تجربه خسارات شدید طی زلزله‌های گذشته نیاز به رویکردی جدید مبتنی بر بهره جستن از تکنولوژی مدرن در جهت کاهش خسارات مالی و جانی در زلزله به وضوح احساس می‌شود. در این بین و بویژه در صنعت ساختمان‌سازی و پل سازی رویکرد جدید به کاهش تقاضای نیرویی در سازه به جای افزایش سختی و مقاومت در حال گسترش می‌باشد. این ایده بر مبنای جذب حداقل انرژی ممکن از جریان انرژی زلزله به سازه به جای افزودن به مقاومت اعضای مقاوم در برابر نیروی جانبی می‌باشد. رویکرد غالب در روش‌های کلاسیک و مرسوم افزایش کارایی و ایمن سازی سازه در برابر زلزله، مبتنی بر اضافه کردن تعداد اعضای باربر جانبی بیشتر و همچنین افزودن بر مقاومت آن‌ها می‌باشد. در این روش معمولا افزودن اعضای مقاوم و بکار بردن اعضای قوی‌تر همراه با افزایش سختی و جذب انرژی بیشتر زلزله خواهد بود. این موضوع به معنی اعمال نیروهای متمرکز بزرگتر به اتصالات این اعضا و تحمیل این نیروها به اعضای سازه‌ای می‌باشد. در این راستا روش‌های کنترل ارتعاشات لرزه‌ای سازه‌ها در سال‌های اخیر به عنوان راه حلی مناسب مورد توجه ویژه مهندسان و محققان قرار گرفته‌اند. از جمله متداول ترین روش‌های کنترل غیر فعال سازه‌ها می‌توان به روش استفاده از میراگرها اشاره کرد. میراگرهای اصطکاکی شرکت DAMPTECH از صفحات فلزی و لایه هایی از مواد مخصوص با خواص اصطکاکی ویژه که بین این صفحات قرار گرفته است تشکیل شده است. یک بولت مقاومت بالای پیش تنیده برای برقرار کردن نیروی مورد نیاز در سطح اشتراک پدهای اصطکاکی و صفحه های فلزی به کار برده می شود.

با افزایش میرایی سازه و استهلاک انرژی زمین لرزه، نیروهای وارده و تغییر مکانهای ایجاد شده توسط زلزله در ساختمان به صورت همزمان به میزان قابل توجهی کاهش می یابد در حالیکه کاهش همزمان این دو در روشهای سنتی مقاوم سازی معمولا امکان پذیر نیست. کاهش نیرو سبب کاهش آسیب به اسکلت ساختمان و کاهش تغییر مکان سبب کاهش آسیب به المانهای معماری و دیوارها و نازک کاریها می گردد. از جمله ویژگی‌هایی که باعث افزایش قابل توجه استفاده از این میراگرها شده است هزینه کم و همچنین سهولت نصب و اطمینان از نحوه عملکرد این میراگرها می‌باشد. این خصوصیات در کنار عملکرد فوق العاده و تاثیر ویژه این میراگرها در کاهش خسارات سازه‌ای باعث شده استفاده از میراگرهای اصطکاکی - دورانی DAMPTECH در کشور ژاپن، به عنوان کشور پیشرو در بکارگیری این گونه تجهیزات، مورد توجه خاص قرار گیرد. این دمپرها خاص هر پروژه طراحی و تولید می شوند و با توجه به اینکه از نظر ابعاد در کلیه جهات قابل تنظیم و بسط هستند امکان تطبیق با شرایط خاص هر پروژه را دارا می باشند.

اطلاعات بیشتر...

مشاهده تصاویر مرتبط با این مصاحبه از بخش گالری تصاویر سایت

درباره نویسنده

شرکت بهساز اندیشان تهران

شرکت تخصصی در زمینه طراحی سازه‌های خاص، بلند مرتبه، سازه‌های مجهز به سیستم‌های کنترل لرزه‌ای نظیر میراگرها و جداسازها، طراحی و کنترل نمای شیشه‌ای سازه‌های بلند مرتبه و مدیریت ساخت و اجرای انواع سازه‌ها
سوالات مرتبط
عکس کاربر
140پاسخ
خمش تیر بلند در عرض
سلام . میخواستم فرمول و علت خم نشدن تیر بلند از عرض رو بپرسم. مثال: چرا خطکش نازک معمولی از عرض نازکش سریع با فشار بسیار کمی خم میشه ولی در عرض بیشترش اصلا خم نمیشه
عکس کاربر
0پاسخ
نحوه اختصاص مفصل فایبر به دیوارهای برشی چگونه است؟
در تعریف مفصل فایبر به دیوارهای برشی بایستی دو مفصل تعریف شود، یکی برای مقطع بتنی و یکی برای میلگردها. مشخصات مفصل میلگردها بایستی به چه صورت باشد؟ در صورت انتخاب گزینه specified rebar layout تنظیمات باید چطور تعریف شود؟
ورود به بخش پرسش و پاسخ
  • برای ارسال دیدگاه وارد شوید یا ثبت نام کنید .