پیغام خطا

to complete this operation you must login first, ورود کاربر - ثبت نام کاربر

انوع دمپرها (Dampers Types)

انوع دمپرها (Dampers Types)

عملکرد در سازه و حتی نمونه های اجرایی آن در سراسر دنیا را توسط شرکتهای مختلف بیان میکند.  نوع ساخت میراگرها از لحاظ   عبور امواج لرزه ای سبب ایجاد ارتعاش در سازه شده که میتواند به صورت مستقیم سبب تخریب سازه ها شود. از این رو بررسی عملکرد میراگرها بر روی سازه ها و اجرای مناسب و اقتصادی آنها در ایران میتواند میزان تلفات مالی و جانی را تا حد بسیار زیادی تقلیل بخشد. این مطالعه به بررسی عملکرد میراگرهای ساختمان در برابر نیروهای جانبی مي پردازد و همچنین به معایب و مزایای آنها از لحاظ قیمت، ساخت، اجرا، نحوه عملکرد که به صورت  غیر فعال (passive)، فعال (active) یا نیمه فعال (semi – avtive) بیان گردیده و نمونه هایی از آن معرفی میگردد. از میراگرهای غیر فعال در سازه را میتوان از (tuned mass damper) TMD و ADAS (added damping and stiffness) و  base isolation  نام برد که نهایتاً به این نتیجه می رسیم که TMD برای سازه های بسیار بلند و مقابله با نیروی باد مناسب هستند و base isolation ها برای سازه های طویل مانند پلها مناسب بوده و میراگر ADAS  که از چند صفحۀ مـوازیX  شکل تشکیل شده که عملکرد این میراگر بر اساس تسلیم خمشی میباشد که از این طریق ظرفیت اتلاف انرژی را افزایش میدهد. از نمونه های میراگر فعال در سازه را میتوان از AMD (active mass damper) نام برد که این میراگرها نسبت به میراگرهای غیرفعال مؤثرتر بوده ولی هزینۀ نصب و نگهداری بیشتری دارند. از میراگرهای نیمه فعال در سازه را میتوان از SBC (slotted bolted connection) و FDD (friction discs damper) نام برد که SBC ها اتصالات پیچی با سوراخ لوبیایی هستند برای اتلاف انرژی از طریق اصطکاک از اتصالات پیچهای لغزشی استفاده میکند و FDD ها میراگرهای اصطکاکی دورانی نسل جدید هستند که هم میتوان برای ایجاد شکل پذیری مورد نیاز بر اساس طراحی لرزه ای و هم برای بهسازی ساختمان موجود فلزی و بتنی استفاده کرد.

 

توضیح کلی در مورد میراگرها

به منظور کاهش ارتعاشات سازه ناشی از باد و زمین لرزه در ساختمانهای بلند ابزاری ابدا ع و ساخته شد.

این ابزار کاهش ارتعاشات ؛ بر اساس نیاز سیستم آنها به چند گروه تقسیم شده اند.

1- ابزار کنترل غیر فعال (passive):

سیستمهایی هستند که نیاز به منبع انرژی خارجی ندارند. این ابزار از نیروهایی که در پاسخ  به حرکت سازه در داخل آنها ایجاد میشود بهره میگیرند. ابزار جدا کننده پایه ای (Base isolation) و میراگر جرمی تنظیم شده (TMD) از این گروه هستند.

 2- ابزار کنترل فعال (Active): 

سیستم هایی هستند که پاسخ های سازه ای توسط انرژی خارجی وارده به سازه کاهش میابد. این سیستم ها دستگاه های قابل کنترلی هستند که توسط ابزار کمکی همواره در حال وارد کردن نیروهای کنترلی به ساختمان هستند. بعنوان مثال کابلی به ساختمان وصل میشود و در جهت خلاف نیروهای برشی وارده زلزله به ساختمان نیرو وارد میکند. این سیستمهای فعال از سیستمهای غیر فعال مؤثرتر هستند؛ اما علیرغم عملکرد عالی، مشکل بزرگ هزینه های اجرایی و نگهداری را دارند که نمونه این سیستمها، میراگرهای جرمی فعال (AMD) هستند.

3- ابزار کنترل نیمه فعال (Semi – active):

سیستم هایی قابل کنترلی هستند که نسبت به سیستمهای کنترل فعال نیازمند انرژی به مراتب کمتری هستند. در این سیستمها انرژی به داخل سیستم تزریق نمیشود و بنابراین پایداری در تمام مراحل باقی خواهد ماند. به عنوان نمونه میتوان از میراگر با مجرای متغیر برای ایجاد سختی متغیر نام برد.لذا سیستمهای نیمه فعال از دستگاه های غیر فعال مؤثرتر هستند. هر چند که هزینه های اضافی برای شیرهای قابل کنترل، سیستم کنترل کامپیوتری، سِنسُورها و نگهداری را میطلبد. در عین حال اگر چه تأثیر آنها از سیستمهای فعال کمتر است، ولی هزینة بسیار پایین اجرا و نگهداری، تعبیه این سیستم ها را بسیار قابل توجیه ساخته است.

 

بخش هایی را که مطالعه نمودید مربوط به مقاله تحلیلی این هفته است که توسط مهندس محسن وزیری از کاربران محترم Civil808 ؛ تهیه و تنطیم و برای ما ارسال شده است. این مقاله حاصل زحمت ایشان تحت عنوان پایان نامه تحصیلات تکمیلی شان می باشد. از این رو دوستان و دانشجویانی که پایان نامه ها و سمینارهایشان به نوعی به انواع دمپرها و عملکرد آنها در ساختمان مربوط میشود ؛ میتوانند از مقاله تحلیلی این هفته نهایت استفاده را ببرند. همچنین علاقه مندان به دانش مهندسی زلزله نیز قطعاً از مطالعه این مقاله لذت خواهند برد. مقاله تحلیلی این هفته دارای 217 صفحه و بصورت مصور تهیه شده است. لذا جا دارد از کاربر عزیز ؛ جناب اقای مهندس محسن وزیری ؛ تشکر و قدردانی نماییم.

برای دریافت و مطالعه مقاله تحلیلی این هفته ؛ تنها کافی است با صرف 2000 تومان از اعتبار خود ؛ بر روی لینک زیر "پرداخت و مشاهده محتوا" کلیک نمایید.

 

راهنمای خرید مقالات تحلیلی  و ایبوک ها:  

  •  براي دريافت مقالات تحلیلی از سایت بايست ابتدا عضو سايت باشيد و همچنین اعتبار کافي در اکانت خود داشته باشيد.
  •  اگر عضو سایت نیستید براي عضويت در سايت مي توانيد ابتدا از اين قسمت اقدام کنيد و سپس از منوی پروفایل > حسابداری گزینه شارژ حساب را بزنید و به مبلغ دلخواه اکانت خود را شارژ کنید و سپس به این صفحه رجوع کنید.
  •  اگر عضو سايت هستيد  و اعتبار کافی نیز در حساب خود دارید ابتدا برای ورود به سایت با نام کاربری از این قسمت اقدام کنید اگر شارژ کافی در حساب خود دارید از دوباره به همین صفحه رجوع کنید و بر روی لینک "پرداخت و مشاهده محتوا" کلیک نمایید.
  •  اگر عضو سایت هستید اما شارژ کافي در حساب خود نداريد پس از ورود از این قسمت از منوی پروفایل > حسابداری گزینه شارژ حساب را بزنید و به مبلغ دلخواه اکانت خود را شارژ کنید.

برای مشاهده کامل این محتوا می بایست مبلغ مورد نیاز را از اعتبار خود پرداخت کنید

نوع فایل دریافتی :
اعتبار مورد نیاز : 2,000 تومان
با 10 درصد تخفیف برای کاربران VIP: 2,000 تومان
پرداخت 2,000 تومان و مشاهده محتوا
درباره نویسنده
عکس‌های vaziri.civil

محسن وزیری

مهندس عمران ، دکترای سازه زلزله
سوالات مرتبط
عکس کاربر
3پاسخ
تعيين پارامترهای میراگر ویسکوز برای اعمال در نرم افزار
با سلام . من روی موضوع بررسی سطح عملکرد قاب های بتن مسلح مجهز به میراگر ویسکوز کار میکنم . و چون نمیخوام زیاد وارد مسایل ریاضی و معادلات طراحی میراگر ها بشم . میخوام از طریق ازمون خطا یک میراگر معرفی کنم و سپس نیرو های محوری ماکزیمم میراگر را برداشت کنم و سپس از یک کاتالوک اماده از میراگر های موجود میراگ متناسب با سازه را انتخاب کنم . اما در برداشت و بدست اوردن و محاسبه پارامتر های میراگر که باید به نرم افزار سپ 2000 معرفی کنم مشکل دارم از جمله توان میراگر (a) و سختی میراگر و ضریب میرایی میراگر . اگر ممکن هست خواهش میکنم به من کمک کنید . حتی اگر کاتالوگ مناسب در این مورد در دسترس دارید یا اینکه منبع خاصی سراغ دارید معرفی کنید.
عکس کاربر
1پاسخ
درخواست راهنمایی در مورد منطق فازی در یافتن ولتاژ بهینه در MR damper
با سلام من قصد دارم نیروی MR damper را با استفاده از کنترل گر فازی بهینه کنم ، فک می کنم در این حالت سرعت و جابجایی به عنوان ورودی هستند و ولتاژی که نیروی بهینه را ایجاد می کند به عنوان خروجی است ولی نمی دونم در قسمت RULE به عنوان قانون پی باید بنویسم، لطفا راهنماییم کنید
ورود به بخش پرسش و پاسخ
  • برای ارسال دیدگاه وارد شوید یا ثبت نام کنید .
  • در دانشنامه 808 بیشتر بخوانید ...

    هر آنچه در رابطه با یک موضوع تخصصی می خواهید ( فیلم، عکس، مقاله، اخبار و ... )، فقط در یک صفحه

    صفحه اصلی دانشنامه

    موسسه 808 نماینده موسسات جهانی در ایران

    پکیج استثنایی 808