رئیس مرکز تحقیقات بتن: به کرمانشاه راهمان ندادند

5 دى 1397 - 18:54
رئیس مرکز تحقیقات بتن: به کرمانشاه راهمان ندادند

رئیس مرکز تحقیقات بتن گفت: حاضر شدیم بعد از زلزله کرمانشاه به صورت رایگان بازرسی ساخت و سازهای جدید را انجام دهیم اما به ما گفتند نمی‌خواهیم شما اینجا باشید.

مصطفی احمدوند در حاشیه کنفرانس ملی بتن، آب و زلزله اظهار کرد: ماه قبل 105 زلزله در ایران به وقوع پیوست که در سه استان کرمان، کرمانشاه و یزد شاهد بیشترین تعداد زلزله بودیم. با این حال بررسی‌های ما نشان می‌دهد سازه‌هایی که بعد از زلزله در این استان‌ها تولید می‌شود با استاندارد مطابقت ندارد.

وی با بیان اینکه فرمول‌ها، روش‌های تولید و آئین‌نامه‌ها موجود است افزود: این موارد استفاده می‌شود ولی باید ببینیم توسط چه کسی اجرا می‌شود. بنیاد مسکن به ما گفته وارد این مناطق نشویم. ما گفتیم حاضریم بازرسی را رایگان انجام دهیم ولی نمی‌خواهند ما آنجا باشیم.

رئیس مرکز تحقیقات بتن خاطرنشان کرد: بعد از زلزله بم ما کارمان را در آن منطقه آغاز کردیم و همه می‌دانند که این حضور به ارتقای کیفیت ساخت و سازها در آنجا منجر شد.

احمدوند یکی از دلایل تخریب سازه‌ها در زلزله کرمانشاه را کیفیت پایین شن و ماسه عنوان کرد و گفت: طبیعتا بتن استاندارد در مقابل زلزله مقاوم‌تر است اما باید نسبت آب و بتن به یک اندازه دیده شود که اگر این تناسب به هم بخورد سازه کیفیت خود را از دست می‌دهد.

وی با بیان این خبر که موسسه استاندارد در نظر دارد شنبه آینده ویرایش جدیدی از استاندارد بتن را رونمایی کند، گفت: چک لیست، انتقال بتن به کارگاه و بازرسی سه مولفه بسیار مهم در کیفیت بتن است اما ظاهرا قصد دارند در ویرایش جدید این موارد را بردارند و یک چیز جدید ارائه کنند که قطعا این اقدام نمی‌تواند اقدام مناسبی باشد. همین حالا ساختمانی که دارند برای انجمن بتن ایران می‌سازند مشکلات زیادی از نظر طراحی متریال و مقاومت سازه دارد.

در بخش دیگری از این همایش غلامرضا کاتب نماینده گرمسار و آرادان گفت: در سال‌های 90، 91 که بحث مسکن مهر مطرح بود بیشترین مقدار بتن در کشور مصرف شد که به افزایش تحقیقات و کارآمدی بتن در ساختمان‌ها انجامید. البته با وضعیت مطلوب فاصله داریم که باید تلاش کنیم به ارتقای علمی در این زمینه برسیم.

وی با بیان اینکه اوایل انقلاب در تولید سیمان با چالش جدی مواجه بودیم، خاطرنشان کرد: امروز به راحتی می‌توانیم سیمان صادر کنیم و ذخایر خوبی هم در این کشور داریم.

همچنین محمد حاج رسولی‌ها، مدیرکل شرکت مدیریت منابع آب ایران در این نشست اظهار کرد: در حال حاضر 172 سد مخزنی در کشور داریم که 40 سد بتنی 23 درصد تعداد سدهای کشور را شامل می‌شود اما بیش از 44 درصد آب در سدهای بتنی ذخیره شده که نشان می‌دهد سازه‌های بتنی تملک آب بیشتری به ما می‌دهد.

جواد برنجیان رئیس انجمن بین‌المللی بتن نیز اظهار کرد: در این همایش حدود 200 تیم دانشگاهی از 64 دانشگاه شرکت کرده‌اند که نشان می‌دهد استقبال از این کنفرانس طی 21 دوره برگزاری آن افزایش چشمگیری داشته است.

هومان لیاقتی رئیس پردیس فنی مهندسی دانشگاه شهید عباس پور نیز اظهار کرد: این دانشگاه مکانی است که تحقیقات کاربردی مرتبط با صنعت آب و برق، عمران، محیط زیست و انرژی را انجام داده و در منطقه خاورمیانه استثنائی بوده است.

وی با اشاره به این موضوع که محیط زیست همیشه از مخاطرات طبیعی در آسیب بوده است، گفت: بتن پدیده‌ای است که می‌تواند از لحاظ مهندسی کمک کند تا این مخاطرات به حداقل برسد.

 منبع

سوالات مرتبط
عکس کاربر
140پاسخ
خمش تیر بلند در عرض
سلام . میخواستم فرمول و علت خم نشدن تیر بلند از عرض رو بپرسم. مثال: چرا خطکش نازک معمولی از عرض نازکش سریع با فشار بسیار کمی خم میشه ولی در عرض بیشترش اصلا خم نمیشه
عکس کاربر
67پاسخ
برنامع چکر (CHECHER)

با سلام- فونت های برنامع چکر (CHECHER) ناخوانا هستش میتونی فونتهاش رو برامون بفرستید؟

عکس کاربر
19پاسخ
بررسی لرزه ای یک تونل حفر شده با بارگذاری دوجهته
سلام برای یک تونل قصد دارم بارگذاری دوجهته (افقی) با زلزله واقعی انجام بدم برای اصلاح و اعمال شتابنگاشت ها در دو جهت چه مبنا و مرجعی استفاده کنم بهتره؟ باتشکر
ورود به بخش پرسش و پاسخ
  • برای ارسال دیدگاه وارد شوید یا ثبت نام کنید .
  • در دانشنامه 808 بیشتر بخوانید ...