نگاهی به پروژه‌ «دفتر اداری نگار پارسیان»؛ یکی از برندگان “A’ Design Award 2017”

28 فروردين 1396 - 12:54
نگاهی به پروژه‌ «دفتر اداری نگار پارسیان»؛ یکی از برندگان “A’ Design Award 2017”

مسابقه طراحی A’ Design Award برای ترویج و شناسایی بهترین آثار طراحی خلاقانه در سراسر جهان، تأسیس شده است. هدف اصلی این رقابت، ایجاد بینش جامع و درک شیوه های طراحی مناسب و هماهنگ با برگزیده ترین طرح های بین المللی در تمام زمینه های صنعتی می باشد. همچنین هدف نهایی این رقابت ترغیب و تشویق طراحان، شرکت ها و برندها در سراسر جهان به منظور ایجاد سازه ها و پروژه هایی با کیفیت که سودمند برای جوامع انسانی است، می باشد.

سالیانه پروژه هایی که در نوآوری، تکنولوژی، طراحی و خلاقیت متمرکز می باشند، کاندید جایزه طراحی A′ می شوند. لازم به ذکر است که طرح هایی قبول می گردند که در بازه زمانی ۱۰ سال اخیر طراحی شده باشند.

 

 

پروژه دفتر اداری نگار پارسیان یکی از برندگان مدال برنز جایزه بین المللی طراحی ۲۰۱۷ A Design Award
طراح: مهدی فخیمی
تاریخ اتمام پروژه: تابستان ۹۵
موقعیت پروژه: تهران

 

 

معرفی و توضیحات طرح به بیان طراح پروژه:
این پروژه به مساحت تقریبی ۱۹۰ متر مربع واقع در طبقه پنجم ساختمانی در محدوده خیابان ملاصدرا تهران واقع شده است. محل اجرای پروژه دو واحد مقابل هم در طبقه آخر ساختمانی اداری است که بنا به درخواست کارفرما دو واحد مذکور تجمیع شده و تبدیل به یک طبقه واحد گشته اند.
درخواست اصلی کارفرما در پروژه شفافیت بصری فضا بود به این منظور که فضا از حالت بسته و اتاق های تو در تو رها شده و کل فضا بصورت یکدست و با حفظ محرمیت هر دسته از پرسنل احیا گردد. بدین ترتیب خوانایی و شفافیت فضا به عنوان هدف اصلی پروژه در نظر گرفته شد. پس از تخریب کامل دیوارهای حائل بین دو واحد و پس از آن تخریب همه ی تیغه های موجود در فضا با استفاده از متریال شیشه در فرم های مختلف اقدام به تفکیک فضا شده است.

از موانع پروژه موجود و محدودیت های اجرایی آن کمبود فضای کارکنان (با توجه به استانداردهای موجود) تلقی می شد که پارتیشن های شیشه ای جداکننده به منظور تبدیل محدودیت به فرصت در این راستا طراحی شد. قاب های معلق شیشه ای با هدف جداسازی فضا و ایجاد شخصیت مستقل و زیبا به فضای کارکنان از دستاوردهای طراحی داخلی این پروژه به شمار می رود.
در طراحی کل فضا توجه به دسترسی ها و نیز سلسله مراتب فضایی مورد توجه طراح قرار گرفته است به شکلی که  در بدو ورود فضای حوزه مدیریت در طرف دیگر آپارتمان و فضای حوزه کارمندان در طرف دیگر قرار گرفته است.

جهت کاکردهای متنوع نورپردازی فضا در دو حالت مختلف اجرا شده است:
نور عمومی: کل فضا از طریق نورهای نوار مخفی به صورت  کامل روشن شده است.
نور موضعی: وابسته به کارکردهای مختلف فضا، مناطقی که نیاز به نور بیشتر دارند با نورهای موضعی روشن گشته اند.
رنگ غالب فضا سفید می باشد که با ترکیبی از رنگ های خاکستری و مشکی ایجاد کنتراست نموده همچنین رنگ نارنجی به عنوان رنگ سازمانی شرکت به صورت تک رنگ در فضا به چشم می خورد که باعث جذابیت فضا گشته است.

 

 

 

  • برای ارسال دیدگاه وارد شوید یا ثبت نام کنید .