مسابقه ملی طراحی لرزه ای سازه ها و سمینار ملی مهندسی زلزله،بهسازی لرزه ای سازه ها

18 بهمن 1392 - 07:11
مسابقه ملی طراحی لرزه ای سازه ها و سمینار ملی مهندسی زلزله،بهسازی لرزه ای سازه ها

اولین دوره مسابقه ملی طراحی لرزه ای سازه ها و سمینار ملی مهندسی زلزله، بهسازی و مقاوم سازی لرزه ای سازه ها و مدیریت بحران
19 , 20  اسفند 92
 

توضیحات کلی:
اولین دوره مسابقه ملی طراحی لرزه ای سازه ها به همت دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی و دانشگاه صنعتی امیرکبیر در ۱۹ و ۲۰ اسفند ماه سال ۱۳۹۲ و به لطف خداوند متعال برگزار خواهد شد.
این مسابقه برای اولین بار در کشور انجام می شود و قبلاً در دو کشور آمریکا و ژاپن نیز برگزار گردیده است.
ایران جزو کشور های زلزله خیز جهان محسوب می شود و به همین سبب اهمیت ساخت و ساز ایمن و مقاوم برای مردم و مهندسان عمران، دوچندان می باشد. همانطور که در سالیان گذشته شاهد وقوع زلزله هایی در مناطق مختلف ایران از جمله رودبار، بم، ساری، آذربایجان، بوشهر، سیستان و بلوچستان و... بودیم و عدم رعایت نکات ایمنی در ساخت ساختمان به عنوان اصلی ترین عامل در ازدیاد تلفات جانی، سهم بزرگی در کاهش یا افزلیش خسارات مالی و جانی داشت، دارد و خواهد داشت، لذا بر آن شدیم تا با افزایش سطح آگاهی و دانش دانشجویان فعلی و مهندسان آینده میهن عزیزمان در حیطه مهندسی زلزله، سهم کوچکی را در اصلاح روش های ساخت و ساز و تربیت مهندسین آینده این مرز و بوم و در نتیجه آن آسایش و امنیت مالی و جانی مردم ایران زمین ایفا نماییم.
هدف اصلی از برگزاری این مسابقه، آشنا شدن دانشجویان رشته های مهندسی سازه و عمران با مقوله زلزله و ایمنی ساختمان به صورت عملی و همچنین ایجاد اشتیاق و انگیزه برای کنجکاوی و تحقیقات بیشتر و عملی تر در این خصوص و در نتیجه این تحقیقات، اصلاح زیرساخت های مقاوم سازی و ایمنی کشورمان بدست توانمند این مهندسین جوان و با انگیزه حاصل گردد.
 مقوله زلزله و مدیریت بحران نه فقط در حیطه کاری مهندسی زلزله، بلکه در تمامی شاخه های مهندسی عمران و سایر رشته های مرتبط  تاثیر مستقیم دارد. در زمان وقوع زلزله علاوه بر بحث های سازه  ای (سازه و زلزله)، در شریان های آب زیرزمینی و قنات ها، مقاوم سازی سد ها (آب و منابع آب و سازه هیدرولیکی)، تاثیر پی و خاک منطقه روی عملکرد سازه (خاک و پی)،  بالا آمدن فاضلاب شهری و احتمال مواجهه با جمعیت عظیم موش های تهران (محیط زیست)، عملکرد راهسازی و شهرسازی برای عبور وسایل امداد و نجات و همچنین تاثیر  گسل ها بر روسازی راه (راه و ترابری)، تاثیر روش اجرای ساختمان و مدیریت ساخت و ساز (مدیریت ساخت) و ... نیز با مشکلات فراوان مواجه هستیم.
از اهداف دیگر این مسابقه، همچون مسابقه های دیگر می توان به فراگیری دروس و مفاهیم سازه ای و مرتبط با زلزله به صورت عملی و شبیه سازه شده، تقویت روحیه کار گروهی و نحوه تقسیم مسئولیت ها در تیم و در نتیجه آن مسئولیت¬پذیری بیشتر، ایجاد روحیه رقابت سالم و علمی بین دانشجویان دانشگاه های کشور اشاره کرد.
در این مسابقه، دانشجویان می بایست تیم هایی را تشکیل دهند که هر کدام از تیم ها یک سازه را با شرایط گفته شده در آیین نامه مسابقه و با توجه به محدودیت های پیش رو طراحی کرده و مدل سازی کامپیوتری نمایند. سپس با مصالح مورد استفاده (در این جا نوع خاصی از چوب) سازه های طراحی شده را بسازند. طراحی سیستم سازه ای سازه ها به سلیقه اعضای گروه و نتیجه مدل سازی کامپیوتری بستگی دارد . می تواند دارای تنوع و گوناگونی زیادی باشد. هر گروه می بایست یک استاد راهنما را به عنوان مشاور گروه خود برگزیند تا در اجرای مراحل کار اعضای تیم را راهنمایی نماید. هر طرح سازه ای با توجه به اینکه با یاری استاد راهنما و طراحی هوشمندانه و قابل دفاع اعضای تیم، ارائه می شود میتواند به سان یک پروژه درسی مورد استفاده قرار گیرد.
طرح ارائه شده در صورت موفقیت (و یا حتی عدم موفقیت) می تواند یک رزومه بزرگ برای شخص استاد راهنما و همچنین اعضای تیم باشد چرا که قبل از انجام تست لرزه ای روی سازه ها هر تیم به همراه استاد راهنمای خود به دفاع از طرح سازه ای خود خواهد پرداخت. پس از ارائه طرح ها، هر سازه با درجه فرکانس از کم به زیاد به لرزه در آمده و سازه ای که تحمل قدرت لرزه های بیشتری را داشته باشد (و تغییر مکان سقف سازه از حد معینی بیشتر نباشد) و همچنین از لحاظ معماری و زیبایی قابل قبول باشد، در نهایت به عنوان سازه برتر و طرح برتر شناخته خواهد شد.
تجربه شرکت در چنین مسابقه های و درک کردن مهندسی زلزله و همچنین درس گرفتن از اشتباه های تیم های رقیب و یافتن نقاط ضعف و قدرت آنها، برای دانشجویان رشته های مهندسی سازه و زلزله بسیار مفید خواهد بود.
سازه های ساخته شده و شبیه¬سازی ¬شده با چوب سبک ماکت سازی بالسا توسط شرکت کنندگان، پس از قرار دادن وزنه روی هر طبقه بر روی دستگاه میز لرزان قرار گرفته و آزمایش های لرزه¬ای روی آنها انجام می گردد. علاوه بر عملکرد لرزه¬ای سازه¬ها، طراحی سازه باید به گونه¬ای باشد که سازگار با محیط زیست بوده و سیستم سازه طراحی شده توسط شرکت کنندگان می بایست با روش های خلاقانه و طرح های نوین، در مصرف انرژی و منابع طبیعی نظیر آب و برق خودکفا باشد. همچنین معماری و ظاهر سازه ها دارای امتیاز جدا بوده و بر مبنای معماری ایرانی و اسلامی باید طراحی شوند. داور ها پس از بررسی تمام این معیارها، امتیاز نهایی هر تیم را مشخص می نمایند.

اطلاعات بیشتر

 

 

 


 

 سایر رویدادهای عمرانی مهم کشور در بهمن و اسفند 92:

سوالات مرتبط
عکس کاربر
0پاسخ
میراگر پیستونی
سلام وقت بخیر میراگرهای پیستونی جزو کدوم میراگرها محسوب میشن؟
عکس کاربر
2پاسخ
مشکل دوره تناوب زیاد
باسلام و احترام بنده سازه 9 طبقه با دیواربرشی طراحی کردم برای کنترل زمان تناوب تحلیلی مشکلی وجود دارد 4مود(mode) اول مقدار پریود بسیار زیاد می باشد مثلا 6300000 هیچگونه وارنینگ و اروری نیز نمیدهد .مشکل گویا در طبقه بام هست چون طبقه بام را که حذف کردم پریود مناسب بدست آمد... جالب این است سقف دال است و وقتی سقف بام را تغییر به تیرچه میکنم مشکل پریود حل میشود! ممنون اگر پاسخگو باشید
عکس کاربر
2پاسخ
ضوابط طراحی برای برش از فصل الزامات لرزه ای
سلام.امیدوارم حالتون خیلی خوب باشه .نمیدونم با چه زبونی از مدیریت سایت از استاد عزیز تشکر کنم که بدون هیچ چشم داشتی به سوالات بنده پاسخ دادن.امیدوارم از خداوند منان پاسخ خوبیاتونو بگیرین. و اما سوالم در که داشتم به همراه شکل تقدیم حضورتون میشه.بازم قربون قدمتون
ورود به بخش پرسش و پاسخ
  • برای ارسال دیدگاه وارد شوید یا ثبت نام کنید .