اینترنت اشیاء،‌ Internet of Things

اینترنت اشیاء،‌ Internet of Things

اینترنت اشیاء،‌ Internet of Things

اینترنت اشیاء (IoT) به‌طور کلی به بسیاری از چیزها شامل اشیاء و وسایل محیط پیرامون‌مان که به شبکه اینترنت متصل شده و توسط اپلیکیشن‌های موجود در تلفن‌های هوشمند و تبلت قابل کنترل و مدیریت هستند، اشاره دارد. اینترنت اشیاءبه زبان ساده، ارتباط سنسورها و دستگاه‌ها با شبکه‌ای است که از طریق آن می‌توانند با یکدیگر و با کاربرانشان تعامل کنند. این مفهوم می‌تواند به سادگی ارتباط یک گوشی هوشمند با تلویزیون باشد یا به پیچیدگی نظارت بر زیرساخت‌های شهری و ترافیک. این شبکه بسیاری از دستگاه‌های اطراف ما را در برمی‌گیرد.

برخی از کاربرد IoT در ساخت و ساز

IoT این امکان را به همه ذینفعان یک پروژه می‌دهد که در لحظه بدانند در هر مرحله از پروژه از فاز برنامه‌ریزی گرفته تا ساخت چه اتفاقی در حال رخ دادن است. از دیگر کاربردهای IoT استفاده از آن در فاز بهره‌برداری برای اطلاع از عملکرد ساختمان است.

  • پهپادها و وسایل نقلیه خودکار : پهپادها و وسایل نقلیه خودکار روزبه‌روز عمومیت بیشتری پیدا می‌کنند. پهپادها کنترل و نظارت پروژه‌های بسیار بزرگ را بدون دخالت مستقیم نیروی انسانی ممکن ساخته‌اند. از کامیون‌ها و بیل مکانیکی‌های خودکار نیز به‌صورت آزمایشی در پروژه‌های مختلفی که امکان به خطر افتادن جان کارگران زیاد است، استفاده شده است. در ردیابی دستی شرایط و موقعیت تجهیزات مهم علاوه بر احتمال خطای انسانی با مشکل صرف زمان زیاد برای انجام این کار هم روبرو هستیم. جای گذاری ردیاب در این تجهیزات اقدام خوبی در جهت تسهیل کار مدیر پروژه یا مدیر ساخت است. ردیابی تجهیزات به این شیوه کنترل هزینه‌ها و تصمیم‌گیری‌های هوشمندانه را برای شرکت‌ها ممکن می‌سازد. استفاده از پهپادها در تهیه نقشه‌های دقیق و عکس‌های هوایی از محل پروژه و همچنین پیگیری از راه دورِ پیشرفت پروژه؛ کاهش هزینه و زمان را به دنبال دارد. تصاویر هوایی دید تازه‌ای به مدیران پروژه می‌دهند و همچنین ممکن است نشان‌دهنده مواردی باشند که در حالت عادی از چشم ما پنهان می‌مانند.
  • عمل‌آوری بتن: یکی دیگر از ترندهای جالب‌توجه در صنعت ساخت‌وساز، کاربرد اینترنت اشیا در عمل‌آوری بتن است. سنسورها در مرحله بتن‌ریزی درون بتن تعبیه می‌شوند تا بعد از آن مدیر ساخت بتواند علاوه برای کنترل فرآیند عمل‌آوری، در خصوص زمان‌بندی مراحل بعدی برنامه‌ریزی کند. برآورد مقاومت فشاری بتن به‌واسطه سنسورها امکان بهینه‌سازی برخی از عملیات ساخت‌وساز مثل زمان بداشتن قالب‌ها، آماده‌سازی یک پل یا جاده برای تردد افراد و وسایل نقلیه، زمان پیش تنیدگی کابل‌های پیش‌تنیده فراهم می‌کند. یکی از مهم‌ترین کارها در ساخت‌وساز مدیریت هزینه نیروی انسانی و قالب‌بندی است. آگاهی از بلوغِ بتن امکان زمان‌بندی، مدیریت قالب‌بندی و بهینه‌سازی نیروی کار را فراهم می‌کند و همین باعث سودآوری در پروژه می‌شود.
  • مدیریت ضایعات و پایش سلامت سازه:  مدیریت ضایعات یکی از موارد مهمی است که باید در کارگاه‌های نوین ساخت‌وساز موردتوجه قرار گیرد. این موضوع به‌خصوص امروزه که بحث ردپای کرین بیش‌ازپیش افزایش‌یافته است، اهمیت می‌یابد. ضروری است که تاوَن محل کار از زباله‌ها و نخاله‌ها تمیز شود تا فضای کافی برای کار کردن فراهم شود و خطرات کاهش یابد. میزان ضایعات باید در زمان مشخصی کنترل و سپس حذف شود. برای دفعه ضایعات باید رویکردهای مناسبی اتخاذ و اجرا شود. با استفاده از ردیاب‌های IoT می‌توان به‌راحتی روند دفع ضایعات را کاهش داد. IoT همچنین در پایش سلامت سازه به‌منظور تشخیص لرزش‌ها، ترک‌ها و شرایط المان‌های مهم سازه کاربرد دارد.
  • بهینه‌سازی بیم و همانند دیجیتال: درخواست اطلاعات و تغییر دستور کار دو اتفاق رایج در صنعت ساخت‌وساز هستند. یادگیری ماشین مثل یک دستیار هوشمند است که می‌تواند کوهی از داده‌ها را به‌دقت بررسی کند و به مدیر پروژه در خصوص موارد حساسی که توجه آن‌ها را می‌طلبد، هشدار دهد. مدل‌سازی اطلاعات ساختمان یا بیم موجب بهینه‌سازی روند طراحی، پیش‌بینی سرریز هزینه، کاهش ریسک به‌واسطه شناسایی بزرگ‌ترین عوامل خطر در کارگاه،‌ بهینه‌سازی تخصیص نیروی کار و ساخت‌وساز خارج از کارگاه می‌شود. از جریان مداوم داده‌های زمان واقعی حاصل از سنسورهای اینترنت اشیا به همراه داده‌های ثبت‌شده از سایر پروژه‌ها نه‌تنها می‌توان برای نظارت بر پروژه فعلی که برای تشکیل یک مجموعه داده رو به افزایش استفاده کرد. از این مجموعه داده در یادگیری ماشین برای آنالیز پیش‌گویانه که هوشمند سازی هر چه بیشتر ساخت‌وساز را به همراه دارد، استفاده می‌شود.

منبع

دسته بندی : 

اخبار

مشاوران این تخصص

کاربران

اشتراک در RSS - اینترنت اشیاء،‌ Internet of Things