اکثر دروس پایه و تخصصی در هر دو سطح کارشناسی و تکمیلی در رشته های مهندسی مکانیک و عمران، عین یا شبیه هم هستند. هرچند سازه های دریایی از رشته های تکمیلی مهندسی عمران است، ولی برخی مباحث این حوزه بیشتر مبنای مکانیکی دارند؛ ضمنا حجم زیادی از کارهای حوزه دریا در مهندسی مکانیک، اشتراکات و مبانی عمرانی دارند. از این حیث، مهندسی دریا و سازه های فراساحلی عملاً بین دو رشته عمران و مکانیک قرار دارد.
اهمیت مباحث سازه های فراساحلی نفت و گاز بر کسی پوشیده نیست. محیط بسیار پیچیده دریا، شرایط خاص آن، ابعاد عظیم سازه های مربوطه، باعث وجود مسائل متعددی در این حوزه شده است. اشتراکات مبنایی بین سازه های دریایی و مهندسی زلزله، کافی است تا افراد علاقمند بتوانند همزمان به هر دو حوزه بپردازند. اولین شرط پیشرفت در هر حوزه ای تدوین کتب درسی و تکمیلی بر مبنای نیازهای بومی است. اهمیت ضرورت وجود مجموعهی مدوّنی از کتابهای درسی در حوزه هایی نظیر مهندسی دریا و زلزله، برکسی پوشیده نیست.
آموزش مبتنی بر سرفصلهای مناسب در دانشگاهها و مراکز آموزشی، ارتقاء دانش و تجربهی مهندسان، تعریف و طرح مسائل پژوهشی بومی، مستلزم وجود کتابهایی است که علاوه بر کیفیت علمی، با نیازهای بومی، انطباق داشته باشد. در راستای رسیدن به هدف بزرگ جامعه ایمن که لازمه حیات پایدار بشری برای سیر تکامل است، طی تلاشی مستمر در بیش از یک و نیم دهه، دورههای زیر تدوین شده است:
- دستنامه سازه های دریایی
- دستنامه مهندسی زلزله
- دانشنامه
(از ترکیب چند دستنامه متوالی، تولید میشود.)
- درسنامه
(دروس پایهای مقطع کارشناسی)
این کتابها در انتشاراتی های زیر چاپ میشود:
- بنای دانش
- فدک ایساتیس
- دانشگاه صنعتی شریف
ویژگی کتب تدوین شده در این سری ها:
- عدم استفاده از دانشجویان در تولید کتاب (فقط دانشجویان علاقمند برای نمونه خوانی قبل از چاپ به همکاری دعوت میشوند که اسم تمامی این عزیزان در بخش سخن مؤلف آورده میشود.)
- توجه به سرفصل های مصوب و نیز سرفصل هایی که مورد غفلت قرار گرفته یاند.
- رعایت استانداردهای ساختاری
معرفی دانشنامه
هر دانشنامه از ترکیب چند دستنامه متوالی، ایجاد میشود.
دانشنامههای چاپ شده:
دانشنامه ۲: از ترکیب دستنامه های ۳ و ۴
دانشنامه ۳: از ترکیب دستنامه های ۶ و ۷
دانشنامه ۵: از ترکیب دستنامه های ۱۱ تا۱۳
دانشنامه ۷: از ترکیب دستنامه های ۱۸ تا ۲۱
منبع:+