اثبات کاهش بارهای لرزه‌ای بر ساختمان‌های بلند با میراگرهای هسته سربی

10 مهر 1394 - 12:11
اثبات کاهش بارهای لرزه‌ای بر ساختمان‌های بلند با میراگرهای هسته سربی

محقق دانشگاه صنعتی امیرکبیر طی مطالعاتی موفق به اثبات کاهش بارهای لرزه‌ای بر روی ساختمان‌های بلند مرتبه با استفاده از میراگرهای هسته سربی شد و مقاله وی در کنفرانس بین‌المللی مهندسی عمران و مصالح 2015 پاریس به عنوان مقاله برتر معرفی شد و مورد تقدیر قرار گرفت.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، فرزاد حاتمی، عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان این که این مقاله در کنفرانس بین‌المللی مهندسی عمران و مصالح در آگوست 2015 واقع در شهر پاریس ارائه شد، گفت: این مقاله در میان 51 مقاله پذیرش شده حائز رتبه اول شد.

وی موضوع این مقاله را «اثرات میراگرها و جداسازی سازه از بستر در نواحی نزدیک گسل» ذکر کرد و افزود: در این مقاله راهکارهای طراحی و اجرای این نوع پروژه‌ها مورد ارزیابی و مطالعه قرار گرفت که برای این منظور مطالعاتی نیز بر روی یک نمونه واقعی انجام شده است.

حاتمی خاطرنشان کرد: این مطالعات بر روی یک سازه 12 طبقه بتن آرمه و در خصوص نوع و نحوه استفاده از میراگرهایی با هسته سربی مورد بررسی قرار گرفت و توانستیم اثر موثر این نوع میراگرها را در کاهش بار لرزه‌ای وارد بر ساختمان‌ها اثبات کنیم.

این محقق میراگرهای هسته سربی یا LRB را میراگرهایی با مشخصه‌های ارزشمند و قابل قبول در سازه‌ها برشمرد و اظهار کرد: این نوع میراگرها متشکل از چندین لایه افقی از لاستیک و صفحات فولادی نازک است که به صورت یک در میان بر روی هم قرار داده شده است و به دلیل ضرورت تحمل وزن بالای ساختمان، از یک هسته سربی با آلیاژ خاص در مرکز آن استفاده می‌شود.

وی با تاکید بر این که این میراگرها توانایی جذب ارتعاش ناشی از زلزله را تا میزان 15 درصد دارا بوده و قابلیت برگشت پذیری مناسب به وضعیت اولیه خود را دارد، اضافه کرد: استفاده از این ابزار از سال 1980 در کشورهای ژاپن، کانادا، آمریکا و نیوزیلند متداول بوده و در ایران نیز در پل سازی به وفور مورد استفاده قرار گرفته، ولی استفاده از میراگر با هسته سربی برای ساختمان‌های بلند مرتبه و یا استراتژیک در کشور به مرحله اجرا در نیامده است.

عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر دلیل عدم استفاده از این نوع میراگرها در ساختمان‌ها را به دلیل وجود برخی نگرانی‌ها در زمینه شرایط اجرا دانست و یادآور شد: این در حالی است که با استفاده از چنین فناوری‌هایی، نیروهای افقی وارد شده به سازه مانند زلزله و یا باد از بین می‌رود و یا به شدت کاهش خواهد یافت. از این رو اثرات بسیار مثبتی در ابعاد هندسی سازه، بارهای وارد شده به فوندانسیون، وضعیت برش پایه، اتصالات و در نهایت هزینه ساخت سازه خواهد داشت.

نویسنده این مقاله اضافه کرد: در دنیا در کشورهایی مانند ژاپن با استفاده از این نوع فناوری امکان اجرای سازه‌های کوتاه و یا بلند مرتبه در مناطق حتی نزدیک به گسل فراهم بوده و در بیشتر این سازه‌ها با وجود عوامل مستهلک کننده در برش پایه، اثرات مثبت متعددی در هزینه ساخت و خطرات متحمل به سازه از ناحیه بارهای جانبی قابل توجه بوده است.

وی خاطرنشان کرد: در این مقاله که در کنفرانس بین‌المللی مهندسی عمران و مصالح و تحت نظارت موسسه بین‌المللی IACT برگزار شد، مقالات متعددی از کشورهایی نظیر آمریکا، رومانی،‌ عربستان، سوئد، امارات متحده عربی، ژاپن، چین، هلند، پرتغال، برزیل و کانادا در خصوص سازه‌های بلند مرتبه، مصالح نوین مصرفی، تکنولوژی‌های به کار رفته و روش‌های مقابله با خطرات متحمل به این سازه‌ها ارائه شد.

منبع:+

بر اساس این گزارش، از میان مقالات ارسالی به کنفرانس بین‌المللی مهندسی عمران و مصالح (ICCEM 2015) پس از داوری هیات داوران کنفرانس، مقاله دکتر فرزاد حاتمی به عنوان مقاله برتر پذیرش و مورد تقدیر قرار گرفت. مقالات برتر این کنفرانس در مجلات علمی معتبر دنیا منتشر می‌شود. این کنفرانس به صورت سالانه در یکی از کشورهای پیشرفته در خصوص بلند مرتبه سازی برگزار می‌شود که طبق برنامه ریزی صورت پذیرفته، کنفرانس بعدی در سال 2016 در کشور ژاپن برگزار می‌شود.

سوالات مرتبط
عکس کاربر
3پاسخ
تعيين پارامترهای میراگر ویسکوز برای اعمال در نرم افزار
با سلام . من روی موضوع بررسی سطح عملکرد قاب های بتن مسلح مجهز به میراگر ویسکوز کار میکنم . و چون نمیخوام زیاد وارد مسایل ریاضی و معادلات طراحی میراگر ها بشم . میخوام از طریق ازمون خطا یک میراگر معرفی کنم و سپس نیرو های محوری ماکزیمم میراگر را برداشت کنم و سپس از یک کاتالوک اماده از میراگر های موجود میراگ متناسب با سازه را انتخاب کنم . اما در برداشت و بدست اوردن و محاسبه پارامتر های میراگر که باید به نرم افزار سپ 2000 معرفی کنم مشکل دارم از جمله توان میراگر (a) و سختی میراگر و ضریب میرایی میراگر . اگر ممکن هست خواهش میکنم به من کمک کنید . حتی اگر کاتالوگ مناسب در این مورد در دسترس دارید یا اینکه منبع خاصی سراغ دارید معرفی کنید.
عکس کاربر
1پاسخ
درخواست راهنمایی در مورد منطق فازی در یافتن ولتاژ بهینه در MR damper
با سلام من قصد دارم نیروی MR damper را با استفاده از کنترل گر فازی بهینه کنم ، فک می کنم در این حالت سرعت و جابجایی به عنوان ورودی هستند و ولتاژی که نیروی بهینه را ایجاد می کند به عنوان خروجی است ولی نمی دونم در قسمت RULE به عنوان قانون پی باید بنویسم، لطفا راهنماییم کنید
ورود به بخش پرسش و پاسخ
  • برای ارسال دیدگاه وارد شوید یا ثبت نام کنید .
  • در دانشنامه 808 بیشتر بخوانید ...

    هر آنچه در رابطه با یک موضوع تخصصی می خواهید ( فیلم، عکس، مقاله، اخبار و ... )، فقط در یک صفحه

    صفحه اصلی دانشنامه