مقاله تحلیلی: پودری شدن سطوح بتنی – دلایل و اقدامات پیشگیرانه

مقاله تحلیلی: پودری شدن سطوح بتنی – دلایل و اقدامات پیشگیرانه

پودری شدن یا گچی شدن به معنای سست شدن ریز مصالح در سطح بتن سخت شده است. این پدیده ممکن است در داخل و یا خارج سازه اتفاق بیفتد اما وقتی مشکل‌ساز می‌شود که در داخل ساختمان رخ دهد.

 پودری شدن به دلیل ضخامت کم و یا ضعیف بودن بتن رخ می‌دهد. ازاین‌رو هر عاملی که مقاومت بتن را به‌خصوص در لایه رویی کاهش دهد موجب پودری شدن سطوح بتنی می‌شود. ازجمله این عوامل می‌توان به پرداخت سطح قبل از پایان یافتن دوره عمل‌آوری، بتن‌ریزی روی سطوح غیر جاذب، عمل‌آوری نامناسب و ... اشاره کرد.

اگر سطح بتنی در برابر سایش مقاوم و به‌اندازه کافی مقاومت داشته باشد تا حد زیادی می‌توان از پودری شدن آن جلوگیری کرد. به این منظور باید عمل‌آوری مناسب باشد، از پرداخت زودهنگام سطح جلوگیری شود، نسبت آب به سیمان حتی‌المقدور کم باشد و از اضافه کردن سیمان خشک و آب هنگام پرداخت سطح جلوگیری شود.

دلایل پودری شدن سطح بتنی

  1. پرداخت زودهنگام: این کار باعث افزایش نسبت آب به سیمان در لایه رویی و متعاقباً کاهش مقاومت آن می‌شود.
  2. بتن‌ریزی روی سطوح غیر جاذب: بتن‌ریزی روی سطوح غیر جاذب باعث کاهش قدرت جذب طبیعی بستر، افزایش آب انداختگی و نهایتاً افزایش احتمال پودری شدن سطح‌رویی بتن می‌شود.
  3. قرارگیری بتن در معرض باران و یخ‌زدگی: وقتی بتن تازه در معرض باران، برف، باد و یخ‌زدگی قرار بگیرد، سطح آن ضعیف می‌شود و درنتیجه احتمال پودری شدن افزایش می‌یابد.
  4. تهویه نامناسب در محیط سربسته: کربن دی‌اکسید حاصل از فعالیت ماشین‌آلات ساخت‌وساز موجب پدیده کربناسیون، کاهش مقاومت بتن و افزایش احتمال پودی شدن سطح بتن می‌شود.
  5. عمل‌آوری ناکافی: عمل‌آوری ناکافی سطح نرمی ایجاد می‌کند که به‌راحتی تحت بارهای ترافیکی متلاشی می‌شود.
  6. مقدار سیمان کم: این مورد نیز موجب افزایش احتمال پودری شدن سطح می‌شود.
  7. اضافه کردن آب اضافه به بتن: افزودن آب اضافه به مخلوط بتن موجب آب انداختگی بتن و حرکت ریزدانه‌ها به سطح‌رویی بتن می‌شود. به همین دلیل سطح‌رویی ضعیف و نفوذپذیر می‌شود و مقاومت سایشی آن کاهش می‌یابد.

اقدامات پیشگیرانه

  1. استفاده از نسبت آب به سیمان کم در طرح اختلاط بتن
  2. پرداخت سطح به شکل درست
  3. جلوگیری از بتن‌ریزی در شرایط آب و هوایی سرد
  4. عمل‌آوری مناسب
  5. اجتناب از بتن‌ریزی روی سطوح خشک

منبع

نوشته شده توسط تیم مترجمین موسسه 808

اگر دوست دارید به تیم مترجمین 808 بپیوندید، با ما تماس بگیرید.

دریافت فایل PDF مقاله برای اعضای VIP رایگان است. سایر کاربران با پرداخت ۱۰۰۰ تومان می توانند اقدام به دریافت این فایل کنند.

PDF

برای مشاهده کامل این محتوا می بایست مبلغ مورد نیاز را از اعتبار خود پرداخت کنید

برای کاربران ویژه رایگان است

نوع فایل دریافتی :
PDF
اعتبار مورد نیاز : 1,000 تومان
1,000 تومان
پرداخت 1,000 تومان و مشاهده محتوا
درباره نویسنده
عکس‌های baharehbl328

بهاره بهرامی

فارغ التحصیل مهندسی مدیریت پروژه. علاقه مند به زبان انگلیسی و ترجمه به خصوص به متون تخصصی عمران و معماری. سرپرست تیم مترجمین 808 و پشتیبان محتوای سایت.
سوالات مرتبط
عکس کاربر
0پاسخ
نقشه کشی با ایتبس میت
سلام دوستان دوره یا موسسه ایو برای تهیه نقشه های بتنی با ایتبس میت کسی شرکت کرده جایی؟ میخوام مو به مو با ایین نامه خودمون نقشه ها کنترل بشه! کسی هست اموزش بده؟
عکس کاربر
0پاسخ
حداقل آرماتور محاسبه شده تیر، کمتر از حد معین در مبحث نهم 9-14-5 (92)
در سازه ای 2 طبقه، ستون ها 30 * 30 بوده و تیرها هم 30 * 40 لحاظ شده است. مقدار آرماتور طولی تیر با در نظر گرفتن رابطه 9-14-5-2-1 و Asmin=pmin*b*d خیلی کمتر است. pmin=0.0035 Asmin=0.0035*30*(40-5)=3.675 عددی که در مقادیر مقاطع پایین تیرها بوسیله نرم افزار محاسبه شده از عدد حاصله بالا خیلی کمتر است. در این موقعیت چه نظر تخصصی دارید؟ چطور باید اقدام کرده و ادامه داد؟ ممنون از توجه تان. عکس مربوطه: https://s6.uupload.ir/files/2022-09-07_copy_f0t3.jpg
عکس کاربر
0پاسخ
در یک تیر بتنی با Fc=30mpa , fy=400mpa مقدار درصد آرماتور متوازن (بالانس) چقدر است؟

در یک تیر بتنی با Fc=30mpa , fy=400mpa مقدار درصد آرماتور متوازن (بالانس) چقدر است؟

ورود به بخش پرسش و پاسخ
  • برای ارسال دیدگاه وارد شوید یا ثبت نام کنید .