مقاله تحلیلی:‌ چرا مهارت‌های فنی به‌تنهایی در مهندسی کافی نیست؟

مقاله تحلیلی:‌ چرا مهارت‌های فنی به‌تنهایی در مهندسی کافی نیست؟

 مهارت‌های فنی ابزار کار مهندسان هستند؛ اما حتی یک ثانیه هم فکر نکنید که کلید به دست آوردن یک موقعیت شغلی، این است که چقدر مهارت‌های فنی دارید!

چه فارغ‌التحصیل کنونی یا آینده مهندسی باشید و چه در حین کار باشید، پیدا کردن کار جدید موضوعی است که احتمالاً با آن مواجه خواهید شد. البته شما می‌خواهید که این کار با آموزش‌های باارزشی که دیده‌اید هم مرتبط باشد.

اگر می‌خواهید شغلی خوبی پیدا کنید، نمی‌توانید فقط به مهارت‌های فنی خود بسنده کنید. در شرایط فوق رقابتی حال حاضر، استخدام‌کنندگان احتمالاً صدها رزومه از افرادی که مدارک تحصیلی مشابه یا بهتر از شما دارند دریافت می‌کنند.

پس چه چیزی باعث می‌شود که رزومه شما توجه کارفرما را جذب کرده و فرصت مصاحبه شغلی را به شما بدهد؟

فرمول موفقیت برای درخواست کار مهندسی نشان دادن مهارت‌های سخت/فنی، دستاوردها و مهارت‌های نرم شما است.

در این مقاله از شرح بهترین راه برای نمایش مهارت‌های سخت در رزومه صرف‌نظر می‌کنیم. این مهارت‌ها به‌خودی‌خود گویا هستند. در عوض می‌خواهیم به نکاتی در مورد نحوه استفاده از دستاوردها و مهارت‌های نرم به‌عنوان نقطه قوت برای استخدام‌کنندگان اشاره کنیم.

تأکید بر نتایج

استخدام‌کنندگان می‌گویند که بزرگ‌ترین اشتباهی که یک داوطلب می‌تواند در درخواست شغل انجام دهد این است که از روش نتیجه محور استفاده نکند. می‌توانید فقط بگویید که تجربه روش‌های نقش برداری یا نرم‌افزارهای کامپیوتری مختلفی را دارید؛ اما این مهارت یا تجربه شما چگونه به نتیجه منجر می‌شود؟

رزومه شما باید کارفرمایان را قانع کند که شما می‌توانید برای سازمان آن‌ها ارزشمند باشید. بهترین روش برای انتقال ارزش‌ها هم تمرکز بر دستاوردها است. به همین دلیل آن‌ها نتایج را می‌فهمند.

وقتی می‌خواهید رزومه بنویسید به دنبال فرصت‌های بیشتر برای انتقال دستاوردهای خود باشید. هر چه می‌توانید مثال‌های خاص بزنید.

مثلاً در توصیف شغل گذشته خود فقط وظایف روزمره خود را ذکر نکنید؛ پروژه‌های خاص با خروجی‌های مثبت را ذکر کنید. یک مثال:

رهبری طراحی یک پروژه با سیستم HVAC برای یک انبار صنعتی که با بودجه کمتر و یک ماه زودتر از موعد مقرر به پایان رسید.

تأکید بر مهارت‌های نرم

دستاوردهای مثال فوق را می‌توان به ترکیبی از مهارت‌های نرم و سخت نسبت داد. تخصص در طراحی سیستم‌های HVAC ضروری است؛ اما خاتمه پروژه با بودجه کمتر و زودتر از برنامه زمانی به رهبری و قابلیت منظم بودن برمی‌گردد.

این دو مهارت‌های نرم هستند که کارفرمایان دوست دارند در داوطلبان یک شغل وجود داشته باشد. مهارت‌های نرم ترکیبی از مهارت‌های فردی، مهارت‌های اجتماعی، رفتارهای شخصی، هوش اجتماعی و هوش عاطفی است که به شما امکان هدایت کار و کار کردن با دیگران را می‌دهد. اگر طرفدار EMI هستید، می‌دانید که پادکست های آن‌ مرتباً این موضوعات را پوشش می‌دهند.

کارفرمایان افراد را استخدام می‌کنند؛ نه ربات‌ها یا مهندسان را. آن‌ها به افرادی نیاز دارند که شخصیت آن‌ها با شغل‌های خاص و فرهنگ سازمانی آن‌ها مطابقت داشته باشد. این شمای شخصیتی معمولاً از مهارت‌های نرم خاصی تشکیل شده است.

مهارت‌های نرمی که کارفرما ارزش بیشتری برای آن قائل است باید در توصیف شغل ارائه شود. بر اساس تحقیقات ما پر تقاضاترین مهارت‌های نرم در رشته مهندسی عبارت‌اند از:

  • قابلیت انطباق/ حل مسئله
  • توجه به جزئیات
  • خلاقیت
  • کار تیمی
  • تفکر تحلیلی

باید مطمئن شوید تمام مهارت‌های نرم را در رزومه خود پوشش داده‌اید. این یعنی باید درخواست خود را برای هر فرصت شغلی به‌صورت خاص تنظیم کنید.

دیگر توصیه مفید برای نوشتن رزومه داشتن بخشی خاص برای مهارت‌های نرم است. این بخش می‌تواند از بخش مهارت‌های سخت یا فنی شما مجزا باشد. با این کار استخدام‌کننده راحت‌تر می‌تواند بفهمد که شما با شغل مورد نظر سازگاری دارید.

استفاده از وب‌سایت‌های ساخت رزومه

می‌دانیم که برای مهندسان، سروسامان دادن به رزومه ممکن است چالش‌برانگیز باشد. رزومه ساز می‌تواند به شما در طراحی محتویات و بخش‌های مناسب برای مهارت‌های فنی، مهارت‌های نرم، نمونه پروژه‌ها، تحصیلات و دستاوردها کمک کند.

فقط به خاطر داشته باشید که رزومه شما بیشترین تأثیر را بر استخدام‌کنندگان خواهد داشت. پس به توصیه‌های فوق عمل کنید تا موفق شوید.

منبع

 نوشته شده توسط تیم مترجمین موسسه 808

 اگر دوست دارید به تیم مترجمین 808 بپیوندید، با ما تماس بگیرید.

دریافت فایل PDF مقاله برای اعضای VIP رایگان است. سایر کاربران با پرداخت ۵۰۰ تومان می توانند اقدام به دریافت این فایل کنند.

PDF

برای مشاهده کامل این محتوا می بایست مبلغ مورد نیاز را از اعتبار خود پرداخت کنید

برای کاربران ویژه رایگان است

نوع فایل دریافتی :
PDF
اعتبار مورد نیاز : 500 تومان
دریافت فایل PDF و حمایت از ترجمه کنندگان500 تومان
پرداخت 500 تومان و مشاهده محتوا
درباره نویسنده
عکس‌های alikhalili60

علی اکبر خلیلی

كارشناس ارشد مهندسی و مدیریت ساخت
سوالات مرتبط
عکس کاربر
79پاسخ
مهندسی بیکارم، چه کنم؟
سلام وقت بخیر خدمت مهندسین و اساتید گرامی بنده 30 سالم هستش ، فارغ التحصیل عمران اجرایی از دانشکده ثامن الحجج مشهد . متاسفانه بنا به شرایط و کم کاری که داشتم تابحال نتونستم بصورت حرفه ای وارد بازار کار بشم، یک مدت هم از کار فاصله گرفتم و کار دیگه ای انجام میدادم. متاسفانه سابقه ی کاری زیادی هم ندارم ، مجموعا یکسال سابقه ی کار دارم که حدود 4 ماهش مربوط به یک شرکت بتن بوده که نمونه میگرفتم فقط و 8 ماهم سرپرست کارگاه و اجرا بودم که اونم مربوط به شرکت بتن و کارهای ترمیمی بوده . بعد از اون دیگه فعالیتی نداشتم . نرم افزاری به شدت ضعیفم ، و بدلیل فاصله ای که مدتی گرفتم خیلی از مباحث و فرمولا و من الحیث المجموع کلا باعث شده صفر صفر باشم و اعتماد به نفس ورود به بازار کار ازم گرفته بشه . حتی چندین جا هم برای مصاحبه رفتم ولی متاسفانه اکثرا بدلیل سابقه کم و .. قبول نمیکنن یا میگن باید رایگان بیای وایسی که برام مقدور نیست . خواستم خواهش کنم اگر امکانش هست بنده رو راهنمایی کنید چه کاری انجام بدم و با این شرایط از کجا شروع کنم تا خودمو برسونم و کم کاری و خلاء که هست رو جبران کنم.
عکس کاربر
1پاسخ
تفاوت دفتر مهندسی و شرکت مهندسی
با سلام تفاوت دفتر مهندسی و شرکت مهندسی در امور اجرایی و حقوقی ،بخصوص در بحث اجرا در چیست؟ و آیا ممکن است دفتر را زیرمجموعه‌ی شرکت به حساب اورد یا خیر
عکس کاربر
1پاسخ
صلاحیت مهندس محاسب
سلام و احترام من کاردانی پیوسته رشته ساختمان دارم در حال گذراندن کارشناسی عمران اجرایی اگر کارشناسی ارشد سازه یا زلزله بخوانم صلاحیت محاسبه تعلق خواهد گرفت؟
ورود به بخش پرسش و پاسخ
  • برای ارسال دیدگاه وارد شوید یا ثبت نام کنید .
  • در دانشنامه 808 بیشتر بخوانید ...

    موسسه 808 نماینده موسسات جهانی در ایران

    پکیج استثنایی 808