نقشه برش، Sections

نقشه برش، Sections

نقشه برش، Sections

برش، نگاه کردن به درون نیمه‌ای از ساختمان است که توسط صفحه‌ای عمودی از نیم دیگر جدا شده است. از چالش‌های برش این است که اطلاعاتی که ارائه می‌دهد برای همان نقطه‌ی برش‌خورده مفید است و با نیم‌متری بالا و پایین شدن نسبت به خط برش، اطلاعات دریافتی تغییر خواهد کرد. مثلا در سقف‌های قوسی و انحنادار همچون سالن کنسرت، هر برش، ارتفاعی از سقف را نشان می‌دهد و زدن چندین برش برای دریافت شکل و ابعاد سقف نیاز است البته برش در نمایش و توصیف حجم‌های پنهان‌شده و پیچیده بسیار خوب عمل می‌کند.

+ منبع

برش دید مناسبی به فضاها و سازه‌ی دربرگیرنده‌ی آنها دارد که در کنار دیگر نقشه‌ها تکمیل‌کننده اطلاعات است. پلان نیز خود یک برش است  منتها صفحه قطع‌کننده به صورت افقی، بنا را برش داده است. خط برش معمولا در پلان و نما به صورت خط‌چین نمایش داده می‌شود. اگر چند برش داشته باشیم آنها را با حروف بزرگ انگلیسی نام‌گذاری می‌کنیم. نیاز است جهت دید برش را در پلان‌ها نمایش دهیم. به این صورت مشخص می‌شود که در هنگام برش ساختمان به صورت عمودی، به کدام نیمه نگاه می‌کنیم.

خط برش معمولا مستقیم رسم می‌شود اما ممکن است در مواقعی برای نمایش قسمت‌های مهمی از بنا، خط برش، شکسته رسم شود. خطوط ضخیم سایه‌خورده، هاشورزده و پرشده در برش نمایانگر برش خوردن سازه ساختمان هستند و در قسمت‌هایی که خط برش از دیوارها، سقف‌ها و کف‌ها عبور کند رسم می‌شوند.

مقیاس نقشه برش به ابعاد ساختمان و مقدار جزئیات مورد نیاز ما در ارائه طرح بستگی دارد. برش ممکن است کل ساختمان را نمایش دهد و یا بر یک جز خاص و یا اتصالات تمرکز کند.

برش-پرسپکتیو می‌تواند پرسپکتیوی از درون قسمت برش‌خورده به نمایش بگذارد و با ایجاد تصوری گرافیکی به درک ارتباط فضاها با اجزای فیزیکی ساختمان کمک کند و با نشان دادن عمق فضاها در تفسیر طرح‌های پیچیده یاری‌دهنده باشد. هم‌اکنون نرم‌افزارهای سه‌بعدی امکان ساخت برش و برش-پرسپکتیو از مدل سه‌بعدی ساختمان را فراهم آورده‌اند.

+ منبع

خطوط نقشه برش با یک ضخامت کشیده نمی‌شوند، این مسئله باعث جداکردن طرح اصلی از زمینه و همچنین برجسته کردن قسمت‌های سازه‌ای و اصلی ساختمان همچون ارتفاع و ضخامت دیوارها در مقابل جزئیات کم‌اهمیت‌تر می‌شود. نمایش جزئیات و متریال‌ها با خطوط نازک و در بعضی مواقع رنگی صورت می‌گیرد که به خوانایی نقشه کمک می‌کند.

در مواردی برای تمرکز بر یک تک‌فضا می‌توان برش‌هایی جداگانه برای طراحی آن ترسیم نمود. این کار کمک می‌کند آن فضا از بقیه ساختمان جدا در نظر گرفته شده و با نوآوری بیشتری طراحی شود. هر چند این روش کارآمد است اما در نهایت باید تناسب طراحی این تک‌فضا با فضاهای مجاور و کل ساختمان در نظر گرفته شود.

در برش-پرسپکتیوها مطلوب است به مانند نقشه‌های نما، جهت نور را در نظر گرفته و سایه‌هایی را که در فضای داخلی ایجاد می‌شوند ترسیم کنیم، این کار برای طراحی بهتر فضاهای داخلی یاری‌دهنده است.

+ منبع

در حال حاضر هیچ محتوایی با این واژه طبقه‌بندی نشده است.

مشاوران این تخصص

کاربران

اشتراک در RSS - نقشه برش، Sections