نحوه محاسبه امتیازات آموزشی و پژوهشی در کنکور دکتری اعلام شد

24 آبان 1394 - 16:04
نحوه محاسبه امتیازات آموزشی و پژوهشی در کنکور دکتری اعلام شد

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور جزئیات شیوه نامه اجرایی آیین نامه آزمون ورودی دکتری تخصصی (Ph.D) سال ۹۵ را تشریح کرد و گفت: برگزاری آزمون اختصاصی برای پذیرش دانشجو در تمام دوره ها ممنوع است.

ابراهیم خدایی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: این شیوه نامه اجرایی به منظور ایجاد وحدت رویه در پذیرش دانشجوی دکتری تهیه شده است تا ضمن جلوگیری از هر نوع سوگیری، داوطلبان نیز با رویه های مختلف روبرو نشوند.

وی تاکید کرد: بر اساس آیین نامه ورودی دکتری تخصصی (Ph.D) ابلاغی در اردیبهشت ماه ۹۴، این شیوه نامه نیز به دانشگاهها و موسسات آموزش عالی ابلاغ شد.

خدایی یادآور شد: این شیوه نامه اجرایی برای تعیین روند پذیرش و به منظور پیشگیری از بروز هرگونه اختلال در فرآیند پذیرش عادلانه، علمی و کیفی و نیز برقراری هماهنگی میان همه عوامل اجرایی در ستاد، سازمان و موسسات تدوین شده است. ضمن اینکه نظارت عالی برعهده شورای برنامه ریزی و نظارت بر پذیرش دانشجوی دکتری است.

وی با اشاره به برخی از نکات آیین نامه پذیرش دانشجو در دوره دکتری تخصصی (Ph.D) افزود: پذیرش دانشجو در این مقطع دارای دو مرحله است که مرحله اول به سنجش علمی مربوطه می شود که سازمان سنجش مجری آن است.

رئیس سازمان سنجش خاطرنشان کرد: مرحله دوم شامل بررسی سوابق علمی داوطلبان است که به موسسات پذیرنده واگذار شده است. همچنین سازمان سنجش آزمون مرحله اول (سنجش علمی) را دوبار در سال برگزار می کند، زمان برگزاری آزمون ها در آبان و اسفند هر سال است. 

وی تاکید کرد: تمام دانشجویان و فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی ارشد و دکتری حرفه ای می توانند در صورت دارا بودن شرایط و ضوابط عمومی و اختصاصی در آزمون مرحله اول شرکت کنند. ضمن آنکه اعتبار کارنامه سنجش علمی داوطلبان دو سال از زمان برگزاری آزمون است.

خدایی با اشاره به اینکه که مرحله دوم (ارزیابی تخصصی) به عهده کارگروه برگزار کننده است، گفت: بررسی سوابق عملی داوطلب شامل موارد زیر از جمله الف) امتیاز پژوهشی، ب) امتیاز آموزشی، ج) امتیاز آزمون تخصصی یا مصاحبه را در بر می گیرد.

برگزاری آزمون اختصاصی ممنون است

وی تاکید کرد: پذیرش دانشجو در موسسات خارج از ضوابط و شرایط آیین نامه امکان پذیر نیست و برگزاری آزمون اختصاصی برای پذیرش دانشجو در تمام دوره ها (روزانه، نوبت دوم، پژوهش محور، پردیس خودگردان، پیام نور، مجازی، ویژه طلاب و ...) ممنوع است.

رئیس سازمان سنجش با اشاره به لزوم اطلاع رسانی به داوطلبان گفت: موسسات مجری دوره دکتری باید چگونگی تشکیل پرونده متقاضیان، زمان و مکان برگزاری آزمون، نحوه مصاحبه علمی یا برگزاری آزمون تخصصی و میزان تاثیر هر یک از مولفه ها را ضمن ارسال به سازمان سنجش، از طریق وب سایت، تماس تلفنی، پیامک و به صورت عمومی، صریح و شفاف به داوطلبان اعلام کنند.

نحوه برگزاری مرحله دوم پذیرش دکتری

وی یادآور شد: زمان برگزاری هر یک از مراحل ارزیابی تخصصی باید به نحوی برنامه ریزی شود که با زمان بندی سایر موسسات تداخل نداشته باشد و تعیین حد نصاب سنجش علمی از سوی موسسات برای ورود داوطلبان به مرحله دوم الزامی بوده و این حد نصاب می تواند برای هر موسسه و یا هر کد رشته ای متفاوت باشد.

خدایی درباره ترکیب کارگروه برگزار کننده گفت: جلسه مرحله دوم با حضور حداقل ۳ عضو هیات علمی به انتخاب گروه آموزشی رسمیت پیدا می کند. معاون آموزشی موسسه مسئول نظارت بر فرآیند مرحله دوم است.

وی اظهار داشت: سازمان سنجش نیز بعد از تعیین وضعیت صلاحیت عمومی و کنترل سایر شرایط که از سوی موسسه اعلام شده بود، اسامی پذیرفته شدگان نهایی را استخراج و به موسسات اعلام می کند و بعد از اعلام اسامی نهایی از طرف سازمان سنجش، داوطلبان به عنوان پذیرفته شده قطعی در موسسات ادامه تحصیل خواهند داد.

رئیس سازمان سنجش یادآور شد: انجام مرحله دوم برای داوطلبانی که در مرحله اول فاقد شرایط لازم (عدم کسب حدنصاب، فارغ التحصیل نشدن در زمان مقرر، عدم اعتبار کارنامه و ...) باشند، تحت هر عنوانی ممنوع است ضمن اینکه موسسه باید هزینه های انجام مرحله دوم را به صورت شفاف تعیین و در فراخوان پذیرش اطلاع رسانی کند.

وی افزود: اطلاعیه پذیرش دانشجو باید شامل زمان مراجعه داوطلب و نحوه پذیرش، حد نصاب سنجش علمی، تعیین مولفه های موثر در پذیرش، روش محاسبه، امتیاز دهی و ضریب تاثیر هر کدام، اعمال یا عدم عمال نمره سنجش علمی در نمره کل نهایی داوطلب و میزان تاثیر آن باشد.

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور خاطرنشان کرد: جداول امتیازات نیز به تفکیک اطلاع رسانی شده است.

جدول نحوه محاسبه امتیازات پژوهشی (حداکثر ۴۰ امتیاز)

ردیفنوع فعالیتحداکثر امتیازنحوه ارزیابی
۱

۱-۱ مقالات علمی - پژوهشی (داخلی و خارجی) مرتبط با رشته تحصیلی

۲-۱ گواهی ثبت اختراع مورد تایید سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران

۳-۱ برگزیدگان در جشنواره علمی معتبر

۲۲ امتیاز

- هر مقاله تا ۷ امتیاز مطابق آیین نامه ارتقاء

- گواهی ثبت اختراع بین المللی تا ۷ و داخلی تا ۵ امتیاز

- برگزیدگی داخلی تا ۳ و خارجی تا ۷ امتیاز

۲مقالات علمی - ترویجی مرتبط با رشته تحصیلی۶ امتیازهر مقاله تا ۲ امتیاز مطابق آیین نامه ارتقاء
۳مقالات چاپ شده در کنفرانس های معتبر (داخلی یا خارجی)۴ امتیازخارجی تا ۲ و داخلی ۱ امتیاز
۴تالیف یا ترجمه کتاب مرتبط با رشته تحصیلی۴ امتیاز 
۵کیفیت پایان نامه کارشناسی ارشد۴ امتیازعالی تا ۴ و بسیار خوب تا ۲ امتیاز
جمع۴۰ امتیاز 

 

جدول نحوه محاسبه امتیازات آموزشی (حداکثر ۳۰ امتیاز)

ردیفنوع فعالیتحداکثر امتیازنحوه ارزیابی
۶معدل و کیفیت دانشگاه محل تحصیل دوره کارشناسیتا ۶ امتیازطبق نظر کمیته مصاحبه کننده
۷معدل و کیفیت دانشگاه محل تحصیل دوره کارشناسی ارشد ناپیوستهتا ۵ امتیازطبق نظر کمیته مصاحبه کننده
۸طول مدت تحصیل در دوره کارشناسی۳ امتیازطبق نظر کمیته مصاحبه کننده
۹طول مدت تحصیل در دوره کارشناسی ارشد ناپیوسته۳ امتیازطبق نظر کمیته مصاحبه کننده
۱۰برگزیدگان المپیادهای علمی دانشجویی۵ امتیازرتبه ۱ تا ۳، ۵ امتیاز. رتبه ۴ تا ۶، ۴ امتیاز، رتبه ۷ تا ۹، ۳ امتیاز، رتبه ۱۰ تا ۱۲، ۲ امتیاز، رتبه ۱۳ تا ۱۵، ۱ امتیاز
۱۱مدرک زبان معتبر۸ امتیازطبق جدول مرتبط با زبان
جمع۳۰ امتیاز 

 

 

جدول امتیاز آزمون یا مصاحبه پذیرفته شدگان مرحله دوم آزمون دکتری (حداکثر ۳۰ امتیاز)

نوع فعالیتحداکثر امتیازنحوه ارزیابی
جمع امتیاز آزمون تخصصی یا مصاحبه۳۰ امتیازبر اساس فراخوان (اطلاعیه منتشره)

 

امتیاز مدرک زبان : همترازی نمرات آزمون های ملی و بین المللی زبان انگلیسی

MSRTIELTSTOEFL :IBTTOEFL :CBTTOEFL :IBT + TOLIMOامتیاز تخصصی
۸۰-۱۰۰۸ و بالاتر۱۱۰-۱۲۰۲۷۰-۳۰۰۶۳۷-۶۷۷۸
۷۵-۷۹۷.۵۱۰۲-۱۰۹۲۵۳-۲۶۹۶۰۷-۶۳۶۷
۷۰-۷۴۷۹۴-۱۰۱۲۴۰-۲۵۲۵۸۷-۶۰۶۶
۶۵-۶۹۶.۵۷۹-۹۳۲۱۳-۲۳۹۵۵۰-۵۸۶۵
۶۰-۶۴۶۶۰-۷۸۱۶۸-۲۱۲۴۹۵-۵۴۹۴
۵۵-۵۹۵.۵۴۶-۵۹۱۳۷-۱۶۶۴۵۰-۴۹۴۳
۵۰-۵۴۵۳۵-۴۵۱۰۸-۱۳۶۴۲۰-۴۴۹۲
۴۵-۴۹۴.۵۲۹-۳۴۹۳-۱۰۷۳۹۳-۴۱۹۱

 

 منبع:+

 

مطالب پیشنهادی برای ادامه

مطلب پیشنهادی موجود نمی باشد.
  • برای ارسال دیدگاه وارد شوید یا ثبت نام کنید .