کارگاه مشترک «توسعه شهری پایدار» آغاز به کار کرد

18 آبان 1394 - 17:26
کارگاه مشترک «توسعه شهری پایدار» آغاز به کار کرد

در آیین افتتاح کارگاه مشترک «توسعه شهری پایدار»، مهندس نریمان مدیرعامل شرکت مادرتخصصی عمران شهرهای جدید با ابراز خرسندی از حضور محققین، متخصصین، مسئولان حوزه مدیریت و برنامه‌ریزی شهری، پیمانکاران، طراحان و مشاوران دو کشور گفت: کشور آلمان همواره در ادوار مختلف یکی از مهمترین شرکای اقتصادی ایران در اروپا بوده است. حضور هیات‌های مختلف کارشناسی - فنی اقتصادی و سیاسی در این کشور نشان بازرسی بر این مدعاست و این همایش
نیز دلیل دیگری بر مطالب پیش گفته می‌باشد.
وی ادامه داد: پرداختن به موضوع اکوشهرها و شهرهای دوستدار محیط زیست از علاقمندی‌های ماست. در همین راستا نیاز شدید به احداث مسکن در کشور سبب شد تا ایجاد شهرهای جدید در برنامه دولت ایران قرار بگیرد و به منظور دستیابی به آن در تلاش هستیم تا با پیشگیری از رشد بی‌رویه کلان‌شهرها، توجه به مسائل محیط‌زیست و استفاده از فناوری‌ها و تکنولوژی‌های روز دنیا در حوزه ساخت و ساز و ایجاد زمینه مناسب جهت خانه‌دار شدن اقشار کم‌درآمد در این جهت گام برداریم.
مدیرعامل شرکت مادرتخصصی عمران شهرهای جدید ادامه داد: با این نگاه توانسته‌ایم تا به امروز 17 شهر جدید با حدود 14 میلیون جمعیت مصوب را طراحی کنیم.
وی طراحی و تاسیس نسل جدید شهرهای جدید با بهره‌گیری از مطالعات و تجربیات جهانی را از مهمترین اقدامات پیش رو عنوان کرد و گفت: از دید ما شهرهای جدید باید شهرهایی باشند که با هدف دستیابی به زندگی در سطح عالی در برگیرنده کیفیت‌های اجتماعی و زیست‌محیطی باشند و حیاتی مطهر و بالنده را ایجاد کنند و در این مسیر، توسعه همکاری‌ها و ارتباطات و تبادل دانش و تجربه با کشور آلمان را در حوزه ایجاد اکوشهرها در برنامه‌های کاری خود خواهیم داشت.
دکتر شکرچی‌زاده رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی نیز در بخش دیگری از افتتاحیه کارگاه مشترک توسعه پایدار شهری با اشاره به این موضوع که متاسفانه در 17 میلیون واحد مسکونی در کشور به معیارهای مصرف بهینه انرژی بی توجهی شده است گفت: حتی در ساخت و سازهای جدید توجه زیادی به مصرف بهینه انرژی نمی شود، گفت: در حوزه ساخت و ساز به آئین نامه های موجود نیز بی توجهی می شود تا همچنان شاهد مصرف بیشتر انرژی در واحدهای مسکونی کشور باشیم.
وی با یادآوری اینکه اتلاف انرژی در ساختمان ها تاثیر مثبتی بر تولید ناخالص داخلی ندارد و به رشد صنعتی و اقتصادی نیز منجر نمی شود، افزود: برآوردهای اولیه نشان می دهد 15 میلیارد دلار در ساختمان های کشور انرژی به هدر می رود.
وی اظهار داشت: کارشناسان و مهندسان آلمانی می توانند در حوزه بهینه سازی مصرف انرژی در واحدهای مسکونی به ما کمک کنند تا بتوانیم با ارائه راهکارهای مناسب ، مصرف انرژی را در ساختمان های خود کاهش دهیم.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی اظهار داشت: در این زمینه پروژه ای را با آلمانی ها در سال 2004 آغاز و در سال 2008 منطقه ای را در هشتگرد به صورت نمونه (پایلوت) اجرا کردیم و امیدواریم این پروژه بتواند زمینه های کاهش مصرف انرژی را در شهرهای جدید و واحدهای مسکونی ما فراهم کند.
وی گفت: هر اقلیمی برای کاهش مصرف انرژی، طرح های مناسبی را می طلبد لذا درصددیم با همکاری دانشگاه فنی برلین و کارشناسان آلمانی پروژه های مناسبی را در این زمینه در شهرهای ایران با رعایت الگوی مصرف انرژی اجرا کنیم.
وی اظهار داشت: باتوجه به قانون اصلاح الگوی مصرف قرار است برای کاهش مصرف انرژی در ساختمان های دولتی راهکارهای مناسبی را ارائه دهیم و در چهار سال آینده مصرف انرژی را در ساختمان های دولتی اصلاح کنیم؛ همچنین در این زمینه از تجربیات کارشناسان و متخصصان آلمانی استفاده کنیم.
شکرچی زاده با بیان اینکه شرایط اقتصادی ایران مناسب نیست، افزود: برای اجرای هرگونه طرح های کاهش مصرف انرژی باید مدل های جدیدی مالی و اقتصادی را ارائه دهیم تا مصرف انرژی در ساختمان های کشور بهینه شود.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی خاطرنشان ساخت: برای افزایش طرح های بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان ها، ارائه طرح های تشویقی توسط شهرداری ها بسیار مهم است و تجربیات کشور آلمان در این زمینه برای ما می‌تواند کمک زیادی داشته باشد.
وی خواستار تشکیل مرکز تحقیقاتی مشترک بین کارشناسان ایرانی و آلمانی شد و گفت: این مرکز با حمایت وزارت راه و شهرسازی و وزارت نفت می تواند در کاهش مصرف انرژی بسیار تأثیرگذار باشد تا بتوانیم با همکاری های مستمر خود این مساله را در ساختمان‌های شهرهای کشورمان عملی کنیم.
وی، از تنظیم سند جامع انرژی ساختمان و حمل و نقل نیز خبر داد و گفت: هم اکنون در مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی این سند در حال تهیه است و استفاده از تجربیات آلمانی ها در این زمینه برای ما بسیار راهگشا خواهد بود.
شکرچی زاده در پایان با اشاره به همکاری های 80 ساله مهندسان آلمانی با ایرانی ها افزود: ما از سال های بسیار دور شاهد شاهکارهای مهندسی آلمان در حوزه ساخت و ساز کشورمان هستیم؛ به طوری که ایستگاه راه آهن تهران و احداث خط آهن شمال نمونه‌هایی از آن است.
گونتر آدلر معاون وزیر محیط زیست، ساختمان و ایمنی هسته‌ای آلمان دیگر سخنران مراسم امروز با بيان اين که او با اميد تحکيم ارتباط ديرينه ايران و آلمان که در چند سال اخير به دليل بروز برخي مشکلات قطع شده بود به ايران آمده است، گفت: اميدوارم در کارگاه هاي آموزشي که طي اين کنفرانس برگزار مي شود رابطه بين شرکت هاي ايراني و آلماني برقرار شود.
وي با بيان اين که امکان همکاري هاي گسترده بين ايران و آلمان وجود دارد، افزود: کشورش از همکاري مشترک با ايران استقبال مي کند.
اين مقام مسوول آلماني تصريح کرد: تلاش مي کنيم تا با استفاده از فناوري هاي جديد و نوين بتوانيم به ايران براي ساخت خانه کمک کنيم تا همه اقشار مردم بتوانند با هر درآمدي صاحب خانه شوند.
آدلر به کارگاه هاي آموزشي که در طول اين کنفرانس برگزار مي شود اشاره کرد و گفت: موضوع اصلي اين کارگاه ها کاهش مصرف انرژي و صرفه جويي در آن به خصوص آب در زمينه شهرسازي است تا ايران و آلمان بتوانند با همکاري يکديگر مصرف انرژي و اتلاف آن در ساختمان سازي را به حداقل برسانند.
معاون وزير مسکن آلمان گفت: مشکلات مسکن در ايران و آلمان تا حدودي يکسان است و ما به دنبال آن هستيم تا بتوانيم خانه هايي را براي مردم بسازيم که در آن ها مسائل مربوط به حفظ انرژي و پيشگيري از اتلاف آن به خصوص توجه به مصرف آب در نظر گرفته شود تا مردم بتوانند آنها را به راحتي خريداري کنند.
وي گفت و گوهاي صورت گرفته بين کارشناسان ايراني و آلماني را طي دو روز گذشته سازنده خواند و گفت: از آنجايي که ايران داراي منابع انرژي فراواني است بايد از آنها در راه درست استفاده کرد و از اتلاف آنها جلوگيري کرد.
آدلر تصريح کرد: در امر ساخت و ساز مي بايست اقدامات مناسبي براي بالا بردن راندمان و ذخيره و هدايت انرژي در ساختمان در راستاي کاهش اتلاف انرژي انجام شود که با اين اقدامات مي توان بيش از 20 درصد از اتلاف انرژي در خانه ها را کاهش داد.
معاون محيط زيست و محافظت از انرژي هسته اي آلمان گفت: زمينه هاي کاري در هر دو کشور متفاوت است اما ما مي توانيم از تجربه هاي مشترک يکديگر استفاده کنيم تا منابع ذخيره و زيرزميني در کشورها حفظ شوند.
گونتر آدلر ادامه داد: به دنبال آن هستيم که با تشکيل اتحاديه هاي مشترک بين ايران و آلمان ترکيب مناسبي از راهکارها را براي ساخت و توسعه شهرها در هر دو کشور ارائه دهيم.
وي افزود: برگزاري چنين کنفرانس هايي مي تواند در آستانه کنفرانس آب و هوا که 30 نوامبر تا 11 دسامبر در شهر پاريس برگزار مي شود تاثيرگذار باشد زيرا ما به دنبال رسيدن به يک وحدت نظر هستيم تا بتوانيم بر همين اساس و بر طبق توافقنامه اي که با ايران امضا کرديم همکاري هايمان را با اين کشور ادامه دهيم.
خاطرنشان می شود، کارگاه‌های تخصصی، برنامه مشترک «توسعه شهری پایدار» در سه محور و پس از پایان مراسم افتتاحیه با حضور متخصصین و دست‌اندرکاران ایرانی و آلمانی برگزار شد.
این کارگاه مشترک عصر امروز به کار خود پایان داد.

منبع:+

  • برای ارسال دیدگاه وارد شوید یا ثبت نام کنید .