رانت وزیر بهداشت برای مهندسان ساختمان/ خرم: مهندسان باید در اولویت واکسن کرونا باشند

23 تير 1400 - 23:14
رانت وزیر بهداشت برای مهندسان ساختمان/ خرم: مهندسان باید در اولویت واکسن کرونا باشند

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان با اشاره به موافقت وزیر بهداشت برای تزریق رایگان واکسن به ۲۰۰ هزار مهندس وهمسران آنها، گفت:‌مهندسان با کارگران سروکار دارند و باید در اولویت واکسن کرونا باشند.

احمد خرم از تداوم پیگیری‌ها‌‌ برای تامین واکسن کرونای مهندسان و خانواده‌های آنان خبر داد و اظهار کرد: حدود یک ماه قبل درخواست کردیم دولت مجوز واردات واکسن کرونا را به سازمان نظام مهندسی بدهد تا این سازمان بتواند واکسن وارد کند و در اختیار وزارت بهداشت قرار دهد.

وی ادامه داد: در این باره در ابتدا سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران اقدام کرد ولی ستاد ملی مقابله با کرونا جواب منفی داد. در ادامه باخبر شدیم که برای واردات واکسن کرونا، بعضی از سازمان‌ها و نهاد‌های مدنی مثل اتاق بازرگانی، تقاضا کردند ولی با آن درخواست‌ها هم مخالفت شد.

وی یادآور شد: از وزیر بهداشت تقاضا کردیم که بالاخره بخش عمده ای از جامعه مهندسی کشور در معرض خطر و شرایط «فورس ماژور» هستند به نحوی که در کارگاه کار می‌کنند و با مجموعه‌های کارگری سروکار دارند و احتمال مبتلا شدن آنان به کرونا، خیلی بالاست. برهمین اساس، جامعه مهندسان در اولویت تزریق واکسن کرونا قرار گیرند.

وی گفت: وزیر بهداشت به گفت ما می توانیم به کسانی که پرریسک هستند، اولویت تزریق واکسن کرونا بدهیم. در اولویت اول توافق شد لیست مهندسان پرریسک - بیش از 100 هزار نفر- به همراه همسران آنان که در مجموع 200 هزار نفر می‌شوند، تهیه شود، ضمن اینکه قرار شد به محض اینکه ما لیست ارایه کردیم، دستور تزریق واکسن به صورت رایگان داده شود.

وی توضیح داد: در واقع، با این اقدام دیگر سازمان نظام مهندسی ساختمان نخواهد به منظور تامین واکسن مهندسان، 750 هزار تومان به ازای هر نفر پرداخت کند و یا بخواهیم این مبلغ را از اعضای سازمان دریافت کنیم. البته بررسی کردیم درصورت تامین کامل واکسن 550 هزار مهندس و به ازای هر نفر دو دوز، یک میلیون و 100 هزار دوز واکسن مورد نیاز است که این تعداد با افزودن همسران مهندسان به دو میلیون و 200 هزار دوز واکسن افزایش می‌یابد. برهمین اساس، با محاسبه هر دوز واکسن 750 هزار تومان به ازای هر نفر، برنامه واکسیناسیون مهندسان و همسران آنان در مجموع 700 میلیارد تومان بار مالی در پی خواهد داشت که اصلا از طاقت سازمان‌ نظام مهندسی ساختمان استان‌ها و همچنین توان اکثریت اعضا خارج بود.

وی تاکید کرد: پیش بینی سازمان نظام مهندسی ساختمان این بود که این موضوع به یک بحران اجتماعی سنگین در جامعه مهندسی منجر خواهد شد و هیچکس هم پاسخگو نخواهد بود.

وی بیان کرد: « خدمت آقای دکتر نمکی عرض کردیم و ایشان با بزرگواری تقبل فرمودند که در گام نخست، واکسن پرریسک‌ها را به صورت رایگان، سریع تزریق کنند و به محض اینکه این مرحله به اتمام رسید، سپس ریسک متوسط‌ها و در ادامه ریسک پایین‌ها را به صورت رایگان، تزریق کنند. در واقع، با تزریق رایگان واکسن کرونا به مهندسان «پرریسک، ریسک متوسط و ریسک پایین» در نوبت‌های مختلف، دیگر هزینه‌ای به سازمان نظام مهندسی ساختمان و اعضای سازمان تحمیل نخواهد شد.»

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان گفت: در این راستا، به دنبال پاسخ نامه‌ای که به استان‌ها نوشته می‌شود، افراد پروانه دار و پرریسک و همچنین افراد پروانه دار و کم ریسک در دو نوبت، سریع لیست‌شان باید آماده شود و سپس شماره تماس، شماره پروانه، و کد ملی مهندسان بلافاصله روی میز وزیر محترم بهداشت قرار بگیرد تا ایشان هم فورا دستور تزریق واکسن در مراکز واکسیناسیون را صادر کنند. بحث سن افراد هم در فهرست پرریسک و کم ریسک مطرح نیست. اسامی افراد در هر سنی که در لیست آمده باشد، واکسن کرونا تزریق خواهد شد.

خرم با بیان این‌که واکسیناسیون مهندسان عضو سازمان نظام مهندسی از روزهای آینده آغاز می‌شود، اظهار کرد: واکسن را خود وزارت بهداشت تامین می‌کند، دوم اینکه اولویت اصلی سازمان، در مورد کسانی است که پروانه اشتغال دارند، سوم اینکه واکسیناسیون هیچ هزینه‌ای برای سازمان و اعضا دربر نخواهد داشت و رایگان کار انجام می‌شود.

منبع

سوالات مرتبط
عکس کاربر
1پاسخ
قرارداد با مهندسی معمار
سلام خسته نباشید. مهندس معمار ساختمان من برج ۱۰ خروج خودشو از پرونده ما زده. ولی الان میگه باید برای امسال بازم باهام قرارداد بنویسی و پولمو بدی. میگه چون هنوزم مسعولیت ساختمان شما با منه.میگم شما خروج از ظرفیت کردید چه مسئولیتی دارید.میگه برو از نظام مهندسی بپرس بهت میگن باید قرارداد ببندیم. چکار کنیم باز باهاش قرارداد امضا کنم؟
عکس کاربر
0پاسخ
دستمزد مهندس ناظر ساختمان چطور حساب میشه ؟
سلام . کسی میتونه دستمزد مهندس ناظر از سال ۹۰ تا ۱۴۰۰ که برای یک ساختمان ۷۵۰ متری ۵ طبقه در شهر تهران حساب کنه ؟ ما چقدر به ناظر پرداخت کنیم ؟ ( کار یه ساختمون از ۹۰ تا ۱۴۰۰ به خاطر مشکل مالی طول کشید ) کار ساخت سال ۹۰ شروع کردیم و بیش تر کارها انجام شد به جز نازک کاری ،؛ولی به دلیل مشکل مالی متوقف شد تا ۹۷ سال ۹۷ که شروع به کار کردیم مهندس برای تایید مدارک پول این چند سال توقف کار به خاطر گرو بودن مدرک گرفت و ما مبلغی پرداخت کردیم و توافق شد تا ۹۹ کار تموم بشه ولی تاییدیه اسانسور الان که ۱۴۰۰گرفتیم مهندس میگه دوباره باید پول یک سال نظارت از ۹۹ تا الان پرداخت کنید که میشه ۱۸ میلیون در صورتی که تو سایت دیدم باید ما به اتفاوت پرداخت بشه کسی میتونه دستمزد ناظر از سال ۹۰ تا ۱۴۰۰ حساب کنه چقدر میشه ؟ خواهشا کمک کنید مشکل مالی به اندازه کافی داریم
عکس کاربر
0پاسخ
حقوق مهندسی: مشکلات پیش آمده در کارگاه
با عرض سلام احترام به اعضای سایت سوالاتی داشتم سپاسگذار خواهم شد راهنمای بفرمائید. در پروژه ای مشغول به کار شدیم و حالا کارفرما از دادن حق حقوقمان امتناء می ورزد ۱_ اینجانب پس از عقد قرارداد و اجرای کار چون برای بار اول بود سازه های سوپر پنلی اجرا میکردم متوجه ضرر و زیان در کار شدام حالا چگونه و در چه ارگانی میتوانم ادعای ضرر و زیان و خیال قبل از قانون مدنی را داشته باشم . ۲_نامه های جهت بیکاری نفرات کارگر به دلیل نبود مصالح به کارفرما ارسال کردیم و توسط واحد های فنی و اجرای کارگاه نیز تائید شده که به دلیل نبود مصالح و جبهه کاری نفرات کارگری بیکار هستند الان کارفرما از دادن این بیکاریها که در طی پنج ماه رقم قابل ملاحظه ای برایم هست امتناء می کند چگونه باید این بیکاری را و از کدام نهاد ارگان یا اداره بگیرم تا به کارفرما فشار آوردن. ۳_یکی از همکارانم که با دعوت کارفرما به پروژه آمدند به دلیل عدم توافق قیمت قرارداد ندارند و حالا پس از اجرا آنها نیز بر سر مسائل مالی مشکلاتی دارند چگونه و چه عدله ای بین اینها باید حاکم باشد و از کدام ارگان و نهاد ۴_ حال که متوجه ضرر د زیان شدام آیا برای اینکه نمی خوام ادامه کار دهم باید بصورت مکتوب به کارفرما اعلام کنم که دیگر قادر به همکاری نیستم آیا بعد از انصراف از کار می توانم ادعای ضرر و زیان نمایم
ورود به بخش پرسش و پاسخ
  • برای ارسال دیدگاه وارد شوید یا ثبت نام کنید .