پتانسیل صنعت ساختمان افغانستان برای سرمایه گذاری مشترک ایران و افغانستان

25 بهمن 1397 - 16:57
پتانسیل صنعت ساختمان افغانستان برای سرمایه گذاری مشترک ایران و افغانستان

در حاشیه نمایشگاه بین‌المللی صنعت ساختمان در تهران، روز گذشته(چهارشنبه، 17 اسد)، همایش تخصصی معرفی فرصت‌های بازرگانی و سرمایه‌گذاری صنعت ساختمان افغانستان در محل برگزاری نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار شد.

در این همایش، تاجران و سرمایه‌گذاران ایران و افغانستان، زمینه‌های حضور،‌ تجارب و پیشنهادهای خود را برای حضور در صنعت ساختمان افغانستان به اشتراک گذاشتند.

عباس حقیقی، مدیرعامل بازرگانی کیان گستر و برگزارکننده همایش تخصصی صنعت ساختمان افغانستان به خبرگزاری آوا گفت: "ما تقریبا حدود 10 سال است که در کشور افغانستان فعالیت می‌کنیم، اما متأسفانه ما فعالیت‌های تخصصی نداریم و اطلاعاتی که بین دو کشور وجود دارد، به صورت عمومی و کلی است".

بر این اساس، به گفته وی، آن‌ها تصمیم گرفتند اولین همایش صنعت ساختمان افغانستان را به صورت تخصصی برگزار کنند تا مسیر را برای کار تخصصی در این کشور فراهم کند.

آقای حقیقی خاطرنشان کرد: "بیش از 35 درصد سرمایه گذاری در کشور افغانستان در بخش صنعت ساختمان است و این صنعت، یکی از بازارهای بسیار بزرگ و دارای پتانسیل در این کشور است، اما متأسفانه ما ضعف اطلاعات و تحقیقات داریم که باید این ضعف را از میان برداشته و از پتانسیلی که در افغانستان وجود دارد، استفاده کنیم".

وی افزود که کالاهای بسیار زیادی در حوزه ساختمان می‌تواند به افغانستان صادر شود، افغانستان یک کشور وارداتی است و پتانسیل بالایی برای صادرات به این کشور وجود دارد؛ به خصوص این‌که دو کشور دارای فرهنگ و زبان مشترک بوده و فاصله‌یی بین افغانستان و ایران وجود ندارد.

مدیرعامل بازرگانی کیان گستر و برگزارکننده همایش تخصصی صنعت ساختمان افغانستان ادامه داد که افغانستان در بخش صنعت ساختمان نیازمند خدمات فنی مهندسی هم هست و ارائه این خدمات یکی از رویکردهای اصلی آن‌ها در افغانستان خواهد بود.

وی تصریح کرد که آن‌ها در بحث آموزش در صنعت ساختمان نیز می‌توانند با افغانستان و بخش خصوصی این کشور همکاری داشته باشند و به کسانی راغب باشند از افغانستان به ایران بیایند، خدمات آموزشی را ارائه بدهند.

آقای حقیقی گفت که به دنبال برگزاری همایش‌های تخصصی در حوزه صنعت ساختمان در داخل افغانستان نیز می‌باشند و بحث آموزش، ارائه خدمات فنی مهندسی، ارائه شرکت‌های دانش بنیان و محصولات دانش بنیان را دنبال می‌کنند.

وی در مورد گسترش روابط دو کشور در حوزه صنعت ساختمان و چشم‌انداز این عرصه، خواهان فعالیت مشترک بازرگانان ایران و افغانستان شد و تأکید کرد: "باید سعی کنیم که سرمایه‌گذاری‌های‌مان را مشترک کنیم، باید سعی کنیم کارهای متقبال و دو طرفه را انجام بدهیم و کارهایی را برنامه‌ریزی کنیم که به صورت سرمایه‌گذاری مشترک باشد".

به گفته مدیرعامل بازرگانی کیان گستر و برگزارکننده همایش تخصصی صنعت ساختمان افغانستان، یک نمونه برای سرمایه‌گذاری‌های مشترک میان دو کشور، می‌تواند تشکیل شهرک‌های صنعتی مرزی باشد.

صادرات به افغانستان را صادرات محصولات صرفا ایرانی نمی‌دانیم

محمدمهدی جوان مرد قصاب، رایزن سابق بازرگانی ایران در افغانستان و مسئول دفتر تجاری ایران و افغانستان نیز در گفت‌وگو با خبرنگار آوا، هدف از برگزاری همایش صنعت ساختمان و فرصت‌های سرمایه گذاری بین ایران و افغانستان را سامان‌دهی توسعه روابط، آشنایی تجار ایرانی و افغانستانی با یک‌دیگر و این‌که چه زمینه‌هایی برای همکاری مشترک بین دو طرف وجود دارد، خواند.

وی تأکید کرد که بحث حضور ایران در افغانستان، هیچ موقع حضور ایرانی‌ها نبوده و آن‌ها صادرات به افغانستان را صادرات محصولات ایرانی صرف نمی‌دانند، بلکه این صادرات مشترک است؛ صادراتی که با سرمایه، حضور و نیروی کار افغانستانی‌ در ایران تولید می‌شود و به افغانستان می‌رود.

تعامل و اعتماد میان بازرگانان افغانستان و ایران بیشتر شده است

فاطمه محمدی، مدیرعامل شرکت وتوس تجارت آریا و پیمان‌کار پذیرش هیأت‌ تجاری از افغانستان در نمایشگاه بین‌المللی صنعت ساختمان تهران به خبرنگار آوا گفت: "ما در هر نمایشگاه بین 10 تا 15 نفر مهمان از افغانستان داریم، تقریبا هر سال 70 تا 80 نمایشگاه در حوزه‌های مختلف مواد غذایی، نفت و گاز، دام و طیور، شیرینی و شکلات، مبلمان اداری، مبلمان منزل و... داریم و در آن، از کشورهای همسایه همیشه شرکت می کنند، ولی بیشترین شرکت‌کننده ما از افغانستان است".

به گفته وی، همیشه بعد از بازدیدهایی که توسط هیأت تاجران افغانستانی صورت می‌گیرد، تعامل و همکاری وجود دارد، به گونه‌یی که بعد از برگزاری نمایشگاه، تاجران افغانستان بررسی می‌کنند و باز دوباره به تهران مراجعه کرده و از کارخانه‌ها بازدید و خرید می‌کنند.

خانم محمدی خاطرنشان کرد که همیشه به دنبال برگزاری هر نمایشگاه، خریدهایی از سوی بازرگانان افغانستانی داشته‌اند.

در این زمینه، وی تصریح کرد که تعامل و اعتماد نیز میان دو طرف، خیلی بیشتر از قبل شده، ولی هنوز صد درصد نشده است.

مدیرعامل شرکت وتوس تجارت آریا و پیمان‌کار پذیرش هیأت‌ تجاری از افغانستان در مورد استقبال تاجران افغانستان از نمایشگاه بین‌المللی صنعت ساختمان تهران گفت که مهمان‌های شرکت‌کننده از افغانستان در این نمایشگاه، از خرده‌فروش تا پیمان‌کارهای بزرگ اند و در حوزه‌ها و عرصه‌های مختلف برای استفاده از توان‌مندی‌ها و تولیدات شرکت‌های ایرانی درخواست داده‌اند.

بازرگانی میان افغانستان و ایران به لحاظ کیفیت، ترانسپورت و قیمت ارجحیت دارد

در همین حال، فیض‌احمد خوافی، رییس گروه کمپنی‌های برادران خوافی و معاون اتحادیه سرتاسری نفت و گاز افغانستان نیز که در نمایشگاه بین‌المللی صنعت ساختمان تهران حضور دارد، به خبرنگار آوا می‌گوید که به دنبال نمایشگاه‌هایی که در تهران برگزار می‌شود و هیأت افغانستان از آن بازدید دارد، خیلی از تجار دست‌آوردهای خوبی دارند که به طور نمونه، شرکت آن‌ها نیز از این نمایشگاه‌ها دست‌آوردهایی داشته و توانسته شرکای تجاری خوبی را در ایران پیدا کند.

وی با اشاره به مزیت‌های جمهوری اسلامی ایران برای توسعه تجارت با افغانستان خاطرنشان کرد: حمل و نقل کالاها از کشورهای دیگر برای ما خیلی هزینه‌بردار است، اما ایران خیلی به ما نزدیک است، به خصوص در مورد واردات مصالح ساختمانی که همین اکنون سمنت ما با قیمت خوب از ایران تأمین می‌شود، هم‌چنین آهن، مصالح ساختمانی، کاشی، سرامیک، و چیزهای دیگر که اگر بخواهیم از چین و کشورهای دیگر وارد کنیم، هزینه‌های ترانسپورت خیلی گران تمام می‌شود.

اما به گفته وی، در بحث ایران، انتقالات پول خیلی راحت است و آن‌ها پول خود را از طریق صرافی‌ها انتقال می‌دهند و این مسأله کمکی برای بخش خصوصی افغانستان است.

از سوی دیگر، آقای خوافی تصریح نمود: قیمت‌هایی هم که امروز در بازار ایران وجود دارد، در مقایسه با سایر کشورهای همسایه و دوردست، مناسب‌تر است. در کل هم از لحاظ کیفیت، ترانسپورت و هم قیمت، در هر سه مورد، بازرگانی میان افغانستان و ایران، در بخش ساخت و ساز و هم‌چنین بخش‌های دیگر، ارجحیت دارد.

وی در عین حال افزود، مشکلاتی هم که در رابطه به مرزها در سال‌های گذشته میان ایران و افغانستان وجود داشت، خوشبختانه روز به روز در سال‌های اخیر رو به بهبودی گام برداشته و شاهد بهبود عملکرد گمرکات دو کشور هستیم.

منبع

مطالب پیشنهادی برای ادامه

مطلب پیشنهادی موجود نمی باشد.
سوالات مرتبط
عکس کاربر
0پاسخ
فصای خورشیدی: محاسبه سطح و ضخامت دیوار پشت گلخانه یک ساختمان

سلام وقت بخیر 

من یک تمرین دارم برای مشخص کردن و محاسبه سطح و ضخامت دیوار پشت گلخانه یک ساختمان برای درس عناصر جزئیات حالا اگر خواستید پلان هم رو میفرستم براتون، و مشخص کردن مصالح ساخت اون گلخانه کنار ساختمان که دست خودمونه چه مصالحی بذاریم (مصالح بدون عایق) ،ممنون میشن کمک کنید 

به پیوست ارسال شده است

عکس کاربر
1پاسخ
در یک سازه، بیست طبقه منفی وجود دارد و خاک از کیفیت مناسبی برخوردار نیست، شما چه روشی را برای اجرای سازه پیشنهاد می کنید؟
در یک سازه، بیست طبقه منفی وجود دارد و خاک از کیفیت مناسبی برخوردار نیست، شما چه روشی را برای اجرای سازه پیشنهاد می کنید؟
عکس کاربر
1پاسخ
سوال در خصوص نحوه ساخت و ساز گروهی و مشارکتی
سلام و عرض ادب از مهندسین و همکاران عزیز و باتجربه ای که در صنعت ساختمان فعال هستند پرسشی دارم.به نظرتون ساخت آپارتمان بصورت گروهی و با مشارکت 5،6 نفر و زمینی که از فرد دیگری باشد چقدر درگیری و اختلاف محتمل است آیا ارزش این ریسک رو داره ؟ که شاید روزنه ای باشه برای ورود تعدادی مهندس جوان به بازار سازندگان ساختمان.لطفا دوستانی که تجربه دارند در مورد مقدمات کار و اخذ مجوزها یا اینکه اصلا امکان چنین کاری وجود دارد لطفا راهنمایی کنند ممنون و سپاسگزارم.
ورود به بخش پرسش و پاسخ
  • برای ارسال دیدگاه وارد شوید یا ثبت نام کنید .