مقاله تحلیلی: ۷ مورد از بزرگترین و بدترین سازه‌های فراساحلی

مقاله تحلیلی: ۷ مورد از بزرگترین و بدترین سازه‌های فراساحلی

از آنجایی که اقیانوس‌ها دور تا دور ما را فرار گفته‌اند، عجیب نیست که بگوییم تعدادی از بلندترین سازه‌های جهان در آب قرار دارند. این سازه‌های غول پیکر تفاوت آن‌چنانی با یکدیگر ندارند. بسیاری از این سازه‌ها نفت را از اعماق زمین استخراج می‌کنند. پر سود بودن این کار هزینه‌ها و مهندسی پیچیده این سازه‌ها را توجیه می‌کند. یک خصوصیت مشترک بین این سازه‌ها، اندازه قابل توجه آن‌هاست. در ادامه هفت مورد از این سازه‌ها را بررسی می‌کنیم.

 

 

 

 

 

۱- سکوی نفتی برکوت (BERKUT)

 سکوی نفتی کمتر شناخته شده برکوت در شرق روسیه عملکرد متفاوتی نسبت به سایر سکوها دارد. این سکو با وزن 200،000 تن، بزرگ‌ترین سازه در جهان است که بالاتر از سطح آب قرار دارد. این سکو به کار خود تا دمای منفی 47 درجه فارنهایت ادامه می‌دهد و می‌تواند در برابر تکه‌های شناور یخ تا ضخامت شش فوت و ضربه‌های امواجی تا ارتفاع 60 فوت مقاومت کند.

۲- سکوی نفتی STONES

سکوی STONES در سپتامبر 2016 افتتاح شد و توسط شرکت SHELL شروع بکار کرد. این سکو تا عمق 9500 پایی زیر دریا ادامه دارد و از این رو یکی از عمیق‌ترین سازه‌های فراساحلی بشمار می‌آید. STONES در خلیج مکزیک واقع شده است و بیشتر شبیه به قایق است تا یک سکوی نفتی. این سکو در سنگاپور ساخته شد و سپس به محل فعلی انتقال یافت. در حال حاضر این سکو دو چاه دارد که قرار است به مرور تعداد آن‌ها به 6 برسد. STONES با استفاده از لوله‌های انعطاف‌پذیری برای انتقال نفت و گاز به بالا استفاده می‌کند، این لوله‌های انعطاف‌پذیر با خم شدن می‌توانند حرکات سازه را جذب کنند.

۳- سکوی PERDIDO