مقاله تحلیلی: رشد بانوان در حرفه مهندسی

مقاله تحلیلی: رشد بانوان در حرفه مهندسی

در مقاله رشد بانوان در حرفه مهندسی، در مورد موانع سر راه رشد بانوان در مهندسی، راهکارها، رویکردها و تفکرات صحبت می شود. مهندسی یکی از هیجان‌انگیزترین، متنوع‌ترین و چالش‌برانگیزترین حرفه‌ها در کل دنیاست. یک تصور غلط وجود دارد که مهندس باید مرد باشد: حرفه مهندسی نیاز به ماهرترین و تواناترین افراد دارد و کارفرماهایی که می‌خواهند پیشرو در صنعت باشند باید مردان و زنان بااستعداد را استخدام کند تا نتایج بهتری ارائه شود.

یک بحران در حال رشد

Crossrail اخیراً یک مسابقه آنلاین برگزار کرده که از دختران 16 تا 19 ساله می‌خواهد که راه‌های خلاقانه‌ای برای الهام بخشی نسل بعدی مهندسان خانم ارائه دهند. برندگان به یک دوره آموزشی یک‌روزه در 23 ژوئن – روز ملی بانوان در مهندسی- دعوت می‌شوند.:

Phelan می‌گوید: دانستن این‌که تقاضا برای مهندسان فارغ‌التحصیل در انگلستان خیلی بیشتر از منابع موجود است یک نگرانی بزرگ است، این مسئله در طولانی‌مدت با تأثیرات منفی و ادامه‌دار بر صنعت ادامه خواهد یافت، مگر اینکه این مسئله را در اولویت قرار دهیم.

یافتن پتانسیل

نتایج تحقیقی که در سال 2013 انجام شد، نشان داد که بانوان تنها 8 درصد نیروی کار ماهر مهندسی را تشکیل می‌دهند، برخلاف اینکه 51 درصد جمعیت انگلستان را تشکیل می‌دهند. این استعدادهای استفاده نشده می‌تواند راه‌حلی برای بحران استخدام پیش رو فراهم کند.

راه‌حل

خوشبختانه، صنعت مهندسی قدم‌هایی در جهت مشکل تنوع جنسیتی برداشته است. شرکت‌های بیشتری نسبت به هر زمان دیگری برنامه‌های کارآموزی را اجرا می‌کنند که به‌طور خاص زنان را هدف گرفته و شبکه‌های حمایتی معرفی ‌شده‌اند تا مهندسان زن را گرد هم آورده تا تجربیات و فرصت‌هایشان را به اشتراک بگذارند. علاوه بر این، کمپین یافتن پتانسیل بریتانیا تلاش در همکاری بزرگ‌تری در سطح دوم آموزش (دبیرستان)، بین مدارس، والدین و کارفرماهاست تا با کمبود کارگران بامهارت در علوم و تکنولوژی در بریتانیا مبارزه کند.

مشاهدات نشان‌دهنده این است که مهندسان زن به‌راحتی نمی‌توانند به رضایت شغلی دست پیدا کنند. طی تحقیقی که شرکت مهندسی Atkins انجام داد مشخص شد که:

  • 98% متخصصان مهندس زن شغلشان را باارزش می‌دانند.
  • 91% نقل کردند یک معلم مشوق دلیل ورود آن‌ها به این حوزه بوده است.
  • 75% از سن کم علاقه‌مند به حل مسئله بودند.

محققان همچنین از مهندسان زن پرسیدند که آن‌ها چگونه می‌توانند زنان بیشتری را تشویق به گرفتن شغل‌های حرفه‌ای کنند. هفت نفر از هشت نفر پاسخ دادند که برای این کار به درک عمیق‌تری از کارشان نیاز دارند.

زنان در مهندسی

امروزه کمبود مهارت در صنعت مهندسی بریتانیا وجود دارد. ازآنجایی‌که روند به سمت موضوعات تئوری پیش می‌رود و دانشجویان تمایل کمتری به رشته‌های فیزیک و مهندسی دارند، پیش‌بینی می‌شود که در سال 2022، انگلستان حداقل به 1.82 میلیون متخصص جدید در مهندسی، علوم و تکنولوژی نیاز خواهد داشت (آکادمی سلطنتی مهندسی). علاوه بر این، شکاف جنسیتی بیشتری بین کسانی که آموزش دیده‌اند و کسانی که حاضر به عهده گیری شغلی در صنعت هستند، شکل می‌گیرد. علاوه بر این اکثریت مهندسان، به‌خصوص آن‌هایی که در نقش‌های ارشد کار می‌کنند، مردان هستند. چرا این‌گونه است و آیا می‌توان کاری کرد تا آن را تغییر داد؟

بررسی

در آغاز سال 2015، NCE Jobs یک بررسی در خصوص نقش مهندسان زن انجام داد. ما از اغلب 250 نفری که در این بخش کار می‌کردند، در مورد تجربیاتشان برای بیان اینکه چرا زنان کمتر دیده می‌شوند و اینکه افراد تا چه حد حس کردند که با زنان در حرفه مهندسی به‌طور متفاوت رفتار می‌شود، شوال کردیم.

افراد متفاوتی از سراسر دنیا از گروه‌های سنی متفاوت به این پرسش‌ها پاسخ دادند: 14% زیر 25 سال و 17% بالای 70 سال بودند. بزرگ‌ترین گروه (25%) بین 25 تا 30 سال سن دارند (پیوست را ببینید) و 63% کل پاسخ‌دهندگان، خانم بودند. علاوه بر این، پاسخ‌دهندگان در سطوح مختلفی از حرفه‌های مهندسی قرار داشتند از دانشجویان کنونی تا حدود 11% از افراد که بیش از 30 سال در صنعت ساختمان تجربه داشتند.

80% گفتند که زنان در صنعت مهندسی کمتر دیده می‌شوند و 46% ذکر کردند تعداد زنانی که به‌عنوان مهندس کار می‌کنند در 5 سال گذشته در محل کارشان ثابت مانده است.

چرا مهندسی؟

ما از این افراد پرسیدیم که چه چیزی باعث شد آن‌ها مهندسی را به‌عنوان حرفه خود انتخاب کنند. دلایلی ازجمله آینده خوب شغل، علاقه و توانایی ذاتی طراحی؛ عنوان شد. اکثر مهندسان، اما علاقه‌شان به تحصیل در مهندسی را به تشویق یا الهام بخشی یکی از اعضای خانواده یا معلم نسبت می‌دهند، با ذکر اینکه افرادی که به آن‌ها نزدیک بودند در آن حرفه مشغول به کار هستند.

در واقع، 50% از پاسخ‌دهندگان معتقد بودند که کمبود دانش در مورد انواع وظایف و مسئولیت‌ها در این بخش یک دلیل بزرگ است که چرا زنان به این صنعت جذب نمی‌شوند.

اما آیا فقط کمبود دانش است که باعث شکاف جنسیتی در بخش مهندسی می‌شود؟

بسیاری از افراد معتقدند که بسیاری از موقعیت‌ها در حرفه مهندسی ساعت کاری نامناسب دارند و همچنین در آن‌ها تعادل بین زندگی و کار وجود ندارد. این شرایط ممکن است برای زنانی که مادر بچه‌های کوچک هستند، قابل‌قبول نباشد. این عدم انعطاف‌پذیری مانع پیشرفت آن‌ها در شرکت‌ها می‌شود؛ بنابراین، مسئله شاید نه جذب کردن زنان به مهندسی بلکه نگه‌داشتن آن‌ها در آنجاست.

اکثریت پاسخ‌دهندگان (61%) دلیل اولیه این شکاف جنسیتی را وجود تصوری مبنی بر این‌که صنعت ساخت‌وساز مردانه است، عنوان کردند. احتمالاً چنین برداشت‌هایی در مورد صنعت سبب گسترش این هنجار اجتماعی شده است. به نظر می‌رسد که این حالت ناشی از یک چرخه معیوب است به‌طوری‌که هنجار به‌وسیله رفتار دیکته می‌شود و رفتار توسط هنجار دیکته می‌شود.

شکستن چرخه

پرسشی که به وجود می‌آید این است که این چرخه را چگونه و توسط چه کسی می‌توان شکست؟ شناخت کافی از وظایف یک مهندس در سنین پایین می‌تواند افراد را تشویق کند تا این حرفه را دنبال کنند. بخش بزرگی از مسئولیت تغییر برداشت‌ها و تشویق دختران به حرفه مهندسی بستگی به مؤسسات آموزشی دارد. از پاسخ‌دهندگان، 41% بر این باور بودند که مدارس مسئول جذب دختران به بخش مهندسی هستند.

تعداد زیادی از پاسخ‌دهندگان بر این نظر بودند که باوجود اهمیت آموزش اما این مسئولیت خود مهندسان (شرکت‌هایی که مهندسان را استخدام می‌کنند، یا مدیران منابع انسانی (HR) یا مدیران استراتژیک) است که شکاف جنسیتی را از بین ببرند. 30% از افراد معتقد بودند کارفرمایان مسئول از بین بردن شکاف جنسیتی هستند.

نه فقط برای مردان

تلاش‌هایی برای تغییر این نگرش در یک سطح بالا انجام شده است. در انتهای سال 2014، دولت انگلستان برنامه "نه فقط برای مردان" را آغاز کرد که هدف آن تشویق زنان برای کسب مشاغلی در صنایع بود که تا آن لحظه برای"مردان" در نظر گرفته شده بودند.

 پیوست:

سن پاسخ‌دهندگان به بررسی

رشد بانوان در حرفه مهندسی

 چند وقت پیش فارغ‌التحصیل شدید؟

رشد بانوان در حرفه مهندسی

آیا زنان در بخش مهندسی کمتر نمایان شده‌اند؟

رشد بانوان در حرفه مهندسی

تعداد زنان در دپارتمان شما در 5 سال اخیر چه تغییری کرده است؟

رشد بانوان در حرفه مهندسی

منبع

نوشته شده توسط تیم مترجمین موسسه 808

اگر دوست دارید به تیم مترجمین 808 بپیوندید، با ما تماس بگیرید.

دریافت فایل PDF مقاله برای اعضای VIP رایگان است. سایر کاربران با پرداخت 500 تومان می توانند اقدام به دریافت این فایل کنند.

PDF

برای مشاهده کامل این محتوا می بایست مبلغ مورد نیاز را از اعتبار خود پرداخت کنید

برای کاربران ویژه رایگان است

نوع فایل دریافتی :
PDF
اعتبار مورد نیاز : 500 تومان
دریافت فایل PDF و حمایت از ترجمه کنندگان500 تومان
پرداخت 500 تومان و مشاهده محتوا
درباره نویسنده
عکس‌های poorya_n

پوریا نخعی

لیسانس مهندسی عمران از دانشگاه فردوسی مشهد و در حال تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در رشته مهندسی مدیریت منابع آب دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران سابقه ترجمه مقاله و کتاب تخصصی اشنا به نرم افزارهای matlab, lingo,Gams,hec-hms,modsim, etabs, safe
سوالات مرتبط
عکس کاربر
79پاسخ
مهندسی بیکارم، چه کنم؟
سلام وقت بخیر خدمت مهندسین و اساتید گرامی بنده 30 سالم هستش ، فارغ التحصیل عمران اجرایی از دانشکده ثامن الحجج مشهد . متاسفانه بنا به شرایط و کم کاری که داشتم تابحال نتونستم بصورت حرفه ای وارد بازار کار بشم، یک مدت هم از کار فاصله گرفتم و کار دیگه ای انجام میدادم. متاسفانه سابقه ی کاری زیادی هم ندارم ، مجموعا یکسال سابقه ی کار دارم که حدود 4 ماهش مربوط به یک شرکت بتن بوده که نمونه میگرفتم فقط و 8 ماهم سرپرست کارگاه و اجرا بودم که اونم مربوط به شرکت بتن و کارهای ترمیمی بوده . بعد از اون دیگه فعالیتی نداشتم . نرم افزاری به شدت ضعیفم ، و بدلیل فاصله ای که مدتی گرفتم خیلی از مباحث و فرمولا و من الحیث المجموع کلا باعث شده صفر صفر باشم و اعتماد به نفس ورود به بازار کار ازم گرفته بشه . حتی چندین جا هم برای مصاحبه رفتم ولی متاسفانه اکثرا بدلیل سابقه کم و .. قبول نمیکنن یا میگن باید رایگان بیای وایسی که برام مقدور نیست . خواستم خواهش کنم اگر امکانش هست بنده رو راهنمایی کنید چه کاری انجام بدم و با این شرایط از کجا شروع کنم تا خودمو برسونم و کم کاری و خلاء که هست رو جبران کنم.
عکس کاربر
1پاسخ
تفاوت دفتر مهندسی و شرکت مهندسی
با سلام تفاوت دفتر مهندسی و شرکت مهندسی در امور اجرایی و حقوقی ،بخصوص در بحث اجرا در چیست؟ و آیا ممکن است دفتر را زیرمجموعه‌ی شرکت به حساب اورد یا خیر
عکس کاربر
1پاسخ
صلاحیت مهندس محاسب
سلام و احترام من کاردانی پیوسته رشته ساختمان دارم در حال گذراندن کارشناسی عمران اجرایی اگر کارشناسی ارشد سازه یا زلزله بخوانم صلاحیت محاسبه تعلق خواهد گرفت؟
ورود به بخش پرسش و پاسخ
  • برای ارسال دیدگاه وارد شوید یا ثبت نام کنید .