فوم بتن، Foam Concrete

فوم بتن، Foam Concrete

فوم بتن، Foam Concrete

فوم بتن یا بتن اسفنجی از  سال ۱۹۲۵ میلادی در آمریکا و هلند و از سال ۱۹۸۳ به طور قابل توجهی در کشور های اروپایی مورد استفاده قرار گرفت.

در واقع فوم بتن محصولی جدید، جایگزین پوکه‌ریزی (کف‌سازی) در ساختمان و به عنوان یک پرکننده کف است که به علت خواص فیزیکی منحصر به فرد بتنی، عایق بودن و سبک‌سازی همراه با مقاومت مطلوب و صرفه اقتصادی طرفداران زیادی پیدا کرده است.

ملات مورد نظر از اختلاط سیمان، آب و فوم تشکیل می‌شود. به این ترتیب که با اضافه کردن فوم پروتئینی به آب در فوم ژنراتور حباب‌های هوا را با سرعت زیاد تولید کرده و به مخلوط آب و سیمان موجود در میکسر (با ظرفیت ۵/۱ متر مکعب) اضافه می‌کنیم تا به صورت ملاتی یک‌دست در آمده و بوسیله شیلنگ و پمپ مخصوص به داخل طبقات تا ارتفاع ۳۰ متر ارسال شود، در واقع فوم بتن همان بتن است که درون آن حباب‌های هوا به فراوانی موجود است و به آن حالت اسفنجی می‌دهد.

مزایای فوم بتن

مقاومت در مقابل آتش

مقاومت فوم بتن در مقابل آتش، فوق‌العاده است به طور مثال یک قطعه از نوع فوم بتن با وزن مخصوص ۷۰۰ الی ۸۰۰ كيلوگرم بر متر مكعب كه حداقل ۸۸ سانتی‌متر ضخامت داشته باشد به راحتی تا ۱۲۷۰ درجه سانتی‌گراد دما را تحمل می‌كند و اصولاً در وزن‌های پايين غير قابل احتراق است.

 ضد يخ‌زدگی و فرسايش

 با توجه به مقدار مقاومت در برابر نفوذ رطوبت و آب، در مقابل يخ‌زدگی و فرسايش ناشی از  آن، از ویژگی‌های بسیار خوبی برخوردار است.

وزن سبک و صرفه اقتصادی

 سبكی وزن با مقاومت مطلوب فوم بتن بنا به نوع كاربرد آن، به طور كلي از نظر  اقتصادی مخارج ساختمان را به ميزان قابل ملاحظه‌ای كاهش می‌دهد. در نتيجه، وزن اسكلت و سقف كاهش يافته و به دنبال آن از مخارج فونداسيون و پی ساختمان کاسته می‌شود. از طرف دیگر با توجه به سبک‌تر بودن ساختمان، وقوع زلزله خسارات كمتری را برای ساختمان به دنبال خواهد داشت.

عايق بودن در مقابل گرما، سرما و صدا

فوم بتن به علت برخورداری از وزن مخصوص پایین، یک عايق مؤثر در مقابل گرما، سرما و صداست. ضريب انتقال حرارتی فوم بتن بين ۶۵٪ تا ۰/۴۳۵۵ است (ضريب هدايت حرارتی بتن معمولی بين ۱٫۳ تا ۱٫۷ است) استفاده از فوم بتن به عنوان عايق باعث صرفه‌جویی در استفاده از وسايل گرمازا و سرمازا می‌شود. فوم بتن عايق مناسبی جهت صدا با ضريب جذب آكوستیک زیاد به شمار می‌رود كه در نتيجه به عنوان یک فاكتور مهم در جهت جلوگيری از ورود صداهای اضافی اخيرا مورد توجه طراحان قرار گرفته است.

مقاوم در برابر نفوذ رطوبت و آب

 نظر به اينكه فوم بتن در قشرهای سطحی دارای تخلخل فراوان است. در نتيجه  شكاف‌های مويين و درزهای كمتری در سطح ايجاد می‌شود و اگر پوشش فوم بتن با ضخامت كافی مورد استفاده قرار گيرد در مقابل نفوذ باران و رطوبت، مقاومت مطلوبی خواهد داشت.

 حذف ماهيچه‌كشی

 ديگر نيازی به ماهيچه‌كشی و كروم‌بندی لوله‌ها نیست.

 بهترين عايق تاسيسات

 به علت وجود حباب‌های ريز اين محصول می‌تواند عايق لوله‌هایی كه از كف عبور  کرده‌اند، باشد و نيازی به ماهيچه‌كشی و عايق‌بندی لوله‌ها ندارد و آنها را ايزوله می‌کند.

 جلوگيری از شكستن لوله‌ها

 حمل پوكه و رفت و آمد كارگران در طبقات احتمال خسارت به لوله‌كشی‌های كف  ساختمان را زیاد می‌کند ولی با توجه به اینکه فوم بتن، توسط پمپ به طبقات تزریق می‌شود به همین دلیل هيچ‌گونه رفت و آمدی صورت نمی‌گیرد.

 اقتصادی‌تر بودن

 قيمت تمام شده هر متر مكعب فوم بتن نسبت به ساير روش‌های كف‌سازی ارزان‌تر است. البته  اين موضوع بستگی به محل اجرای پروژه و عوامل ديگر همچون دسترسی به مواد اوليه، دستگاه‌های مورد نياز و ... نیز دارد كه در مورد هر پروژه بايد بررسی و مقايسه انجام شود.

منبع: khoobine

در حال حاضر هیچ محتوایی با این واژه طبقه‌بندی نشده است.

مشاوران این تخصص

کاربران

اشتراک در RSS - فوم بتن، Foam Concrete